Sunday, May 31, 2015

Review Baju Mengandung Little DJE - Cantik, Selesa, Labuh dan Longgar

Assalamualaikum semua :)

Tercari-cari maternity wear yang cantik dan menutup aurat?

Mari Nad share my favourite maternity wear ketika 3rd pregnancy ni.

At 34 weeks + di S2U Wellness Workshop 2015 :)

At 33 weeks + melawat kawan UTP baru bersalin :)

At 32 weeks + melawat anak Shaklee :)
At 28 weeks di rumah Master Nana Macarona :)
Di mana nak beli baju mengandung ni?

Nad beli online di littledje.com. Harga untuk dress tu ialah RM 159 dan untuk blouse tu pula RM 59.

Nad rasa sangat murah berbanding kalau beli di butik pakaian mengandung di pasaraya. Biasanya blouse sahaja pun dah around RM 200 kalau beli di Modernmum :D Belum masuk maternity long skirt lagi. Hehe. Baju kat situ cantik-cantik tapi tak banyak yang labuh dan longgar ;)


Their Maternity Dress, RM 159. At the moment ada SALE! Cepat serbu :)

Their Maternity Blouse, RM 59 each

Material Apa?

Semua ni material lycra tapi yang jenis tak melekap pada tubuh, tak panas, dan sangat selesa pada Nad.

Dan jika anda tak berapa tinggi macam Nad, kena potong sikit labuh kain. Tapi disebabkan material lycra ni berat, labuh biasa jubah / dress kita, kurangkan dalam 1 inch. Macam Nad biasa labuh jubah 52", untuk dress ini Nad akan minta potong jadi labuh 51" :)

Boleh Nursing Juga!

Yup! Apa lagi best ialah ianya untuk breastfeeding mom juga. Ada zip di kiri dan kanan. Nad sangat suka sebab Nad pregnant dan menyusu at the same time :) Nanti boleh pakai walaupun dah tak pregnant :)



Ok semua, moga bermanfaat :)

Assalamualaikum!
Puan Nadxoxo :)

2 comments:

  1. tq nad..kene beli juga ni;)

    ReplyDelete
  2. Tq nad for sharing.. senang nak shopping jubah2 menyusu + pregnant lepas ni..
    Nak share gak my fov kedai shopping online..
    www.summerglitz.com
    Kat situ banyak korean style..mostly memang tutup aurat..tp kene pakai dengan seluar atau skirt labuh lah...dan, byk baju utk both, pregnant n breastfeeding... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails