Friday, October 19, 2012

Sedikit Sebanyak Tentang Saya dan Shaklee

Esok dah weekend. Sure semua orang seronok bila tiba weekend kan :) Tapi saya hari2 pun weekend juga. Duk rumah je. Hehe.

Duk kat Miri ni takde kereta untuk saya keluar. Pindah dari semenanjung bawak satu kereta je hubby bawak pergi kerja. Tapi Alhamdulillah bisnes saya berjalan macam biasa malah semakin baik.

Thank you to the one who creates internet! Thank you to Shaklee memberi peluang menjana income dari rumah. Dan yang paling penting, thank you ALLAH kerana menemukan saya dengan peluang ini.

Semuanya bermula kerana nak memberi yang terbaik buat permata hati, iaitu susu ibu. Akhirnya selepas setahun consume dan merasa keberkesanannya (bukan susu je bertambah, malah my overall health semakin baik. Sejak sekolah rendah dulu saya selalu tak sihat), saya pun tergerak hati untuk register as a Shaklee Independent Distributor. Tapi tak terus aktif menjual pun.

Namun bila tengok orang lain boleh pergi jauh dengan Shaklee, barulah bersemangat dan serius berbisnes pada Mac yang lalu. Biasalah, selagi tak tengok sendiri, susah skit nak percaya kan. Hehe. Now apa yang saya dapat dah setanding dengan kalau saya continue kerja dulu (5 tahun kerja, with degree qualification). Rasa dah cukup baik dah untuk saya yang baru 7 bulan berbisnes. Hubby pulak yang jeles. Hihihi.

Yang paling best, tak payah cari orang, kejar family and friends untuk mencapai kejayaan. Bila kita dah sendiri matang dalam bisnes ni, insyaAllah orang yang cari kita.

Paling manis bila tengok 'anak-anak' mula merasa kemanisan bisnes ini. Manisnya bersabar. Tak perlu modal ribu-ribu, tak perlu berhutang untuk memulakan bisnes. Hanya dengan rm65 shj cukup untuk memulakan langkah pertama. Dengan syarat kita sudah jatuh cinta dengan produk Shaklee. Sudah merasa kehebatannya. Dan paling penting, Tiada siapa yang akan push untuk buat sale, melainkan diri kita sendiri.

Thanks to mentor2, Master Iffah dan Master Shareeza yang memberi guidance dunia dan akhirat. Memberi contoh terbaik buat anak2 buah. Bukan sekadar sales dan duit semata2. Pengisian rohani, motivasi, tak pernah lupa untuk dikongsikan bersama. Walaupun hanya di alam maya, tapi terasa sangat dekat di hati. tak perlu keluar rumah untuk meeting dan sebagainya. Sangat respect mereka kerana semakin berjaya semakin tunduk. Mcm padi bukan lalang.

Tapi semua ni bukanlah sekelip mata. Saya pun bermula dari bawah. Pernah merasa 2 dan 3 angka juga. Namun berkat kesabaran dan kesungguhan, Alhamdulillah saya berada di sini :)

Panjang pulak berceloteh. Actually nak update status je tapi dah panjang macam ni terpaksalah bubuh kat blog. Hihi.

Happy weekend everyone :) Assalamualaikum.

Oktober 2012: Saya orang Miri :D

Tuesday, October 09, 2012

Zahin Dah 2 Tahun

Assalamualaikum semua :)

Alhamdulillah 26 September 2012 yang lalu Muhammad Az Zahin dah pun menginjak 2 tahun!

Rupa Zahin pada usia 2 tahun. Kita nak ambik gambar dia, dia pun sibuk jugak nak pegang kamera :P

Malam tu kami pergi makan kat Secret Recipe, Permy Mall. (Eh! Lupa nak citer kami dah pindah Miri..haha nnt la Nad citer di lain entry :P)
Abi dan Ummi belanja Zahin makan sempena bday :P
Tengah suap Zahin makan spageti sbenanye ni :)
Bersungguh2 dia bercerita hehe
Haha comel je buat muka gitu. Makan kek
Makan eskrem pulak
Banyak nye Ummi dan Abi yang makan sbenonye :P

Pastu bawak Zahin main2 kat kids play area. RM3 skali masuk. Main lah sampai penat kat dalam tu. Akhirnya kami yang penat. Zahin nak main lagi! Haha..



So dengan meningkatnya umur Zahin ke 2 tahun, maka selesailah tanggungjawab Nad menysukan Zahin. Sedih bila mengenangkannya. Tapi so far Zahin belum lagi wean-off. Kalau boleh nak wean-off naturally. Dalam proses jugak nak ajar minum susu lain. Mencabar gak la. Yang tu kita citer kat entry lain k! iAllah :)

Nad akhiri dengan gambar cheeky my boy nih hehe..


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails