Sunday, July 24, 2011

Perkembangan Zahin 8 - 9 bulan

Esok Zahin masuk 10 bulan :) Last update ialah masa Zahin berusia 7 bulan 3 minggu. Berat masa 8 bulan ialah 8.5kg.

Perkembangan Lil' Zahin 8-9 Bulan:

1. Tumbuh 5 batang gigi!

Masa 6 bulan tumbuh 2 gigi pertama Zahin kat bawah. Masuk je 8 bulan, dia tambah lagi 4 batang kat atas. Sehari sebelum masuk 9 bulan, tumbuh lagi sebatang kat bawah. So total gigi ialah 7 batang masa tu :D

Zahin gosok gigi lepas makan :D


Sebab tumbuh banyak gigi sekali gus, badan Zahin mcm suam-suam je sepanjang 8 bulan tu. Tak selesa kot tumbuh gigi. Gatal gusi. Menggigit jelah kerjanya.

Masa gigi 3 batang :)



2. Suka berdiri dan cruising

Kesinambungan dari usia 7 bulan yang dia suka berjalan tapi nak kita pegangkan tangan dia tu, masa 8 bulan Zahin suka berdiri dan pegang-pegang furniture untuk jalan (cuising).

Sampai senget walker tu ha hehehe

Berdiri kat bakul :)


3. Dah pandai nak ikut orang gi jalan!

Ni kes dengar Abi start kerete kat luar


4. Dah pandai duduk dan merangkak

Zahin betul-betul merangkak dengan stabil pada usia 8 bulan 3 minggu, Agak lambat la hehe..


5. Suka gigit sudu masa makan


Tapi makin sikit dia makan :( maybe sebab tumbuh gigi banyak2 skali.

6. Tiba-tiba behave dalam car-seat dia!

Ini yang buat Ummi happy ni. Hehe. Alhamdulillah..dah boleh duduk diam-diam dalam car-seat except nak susu kena la bukak ambik jugak dia. Hehe..

Tuesday, July 05, 2011

Tak Dapekkkk

Baru hati berbunga nak update blog skali budak kicik sudah bangun la. Ummi rela tak join Zahin tdo sbb nak update blog skali update tak dapek, tdo kejap pun tak dapek. Camno?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails