Wednesday, April 20, 2011

Storybook Pillow - Disney Princess Stories SOLD OUT


10 pcs of storybook pillow arrived yesterday :)


Front page is not in English but stories inside are in English :)


Size comparison with storybook pillow Clifford


Child-safe velcro closings


Page 1
Written by Liza Baker
Illustrated by Robbin Cuddy


Page 2 & 3
Snow White and the Seven Dwarfs - A Friend in Need


Page 4 & 5
The Little Mermaid - A Special Surprise


Page 6 & 7


Page 8 & 9
Cinderella - The Dance Lesson


Page 10


Back


Story time and bedtime become one in this charming, plush, comfy pillow. It's an entire classic storybook tucked into a big, hugable bedside companion for your little ones. Great for learning to read, they'll love curling up with their favorite stories and making reading cozy, while gaining great skills for life.

Descriptions:

- Contains 3 stories (Snow White, The Little Mermaid, and Cinderella)
- 10 full colour pages
- Pillow measures approx. 46cm high by 30cm wide (approx 18" x 12") when closed and 64cm (25") wide when opened. Besar punya! :)
- Child safe velcro closings & soft, thick & easy to care for padded cover and inside pages
- Pillow care instructions: Dry Clean or spot clean only. Machine washing not recommended. Materials 100% Polyester fibre
** Note: Might have dirt at the edge of the pages. This item is not returnable & exchangeable. Buyers who cannot accept this condition pls do not order

Price: RM66/piece + RM6 postage (WM) + RM3 (EM)

Visit http://baby-geniuses.blogspot.com to order :)

Monday, April 18, 2011

Wednesday, April 13, 2011

Monday, April 11, 2011

Video Lil Zahin First Time Pergi Pantai

Rabu lepas saya dan adik-adik saya bawak lil' Zahin pergi Pantai Kemasik, 10 min drive from rumah kat Kerteh.



Yang merakam video = saya.
Yang pegang Zahin = adik saya no. 2 = Kak Ngah = Zahin panggil dia Ibu.
Yang sorang lagi = adik saya no. 4 = Kak Chik = Zahin panggil dia Mummy = Mumia..haha :P

Angin adalah sangat kuat masa tu dan ombak membentuk bila menghempas pantai. Eceh. Macam puitis pulak. Next entry gambar2 lil' Zahin kat pantai pulak :)

Tuesday, April 05, 2011

Zahin Berusia 6 Bulan

Alhamdulillah sekarang budak kecik dah 6 bulan 1 minggu usianya :) Update tentang lil' Zahin:

1. Berat

Berat sehari sebelum masuk 6 bulan ialah 8 kg. Dalam pada tak berapa nak minum susu dan banyak main dan tak banyak tidur, naik menten je macam bulan-bulan sebelumnya. Alhamdulillah.

2. Solid food, poo poo, dan tumbuh gigi

Lil' Zahin dah mula makan. First saya kasi makan ialah seminggu sebelum masuk 6 bulan, masa tu kat Besut. Saya kasi dia makan bubur + EBM. Pandai dia makan! Hehe tapi tak banyak pun masa tu. Saya saja try sebab takut la kan dia lapar ke kan sebab dia asyik merengek je. Tapi lepas kasi makan pun dia merengek jugak so I guess bukan sebab lapar la kan. Rupanya dia nak tumbuh gigi.

Cakap pasal gigi, gigi lil' Zahin dah mula tumbuh 2 batang. Mula-mula nampak kat gusi bawah, lepas 2-3 hari gigi yang sebelah tu pulak tumbuh. Sian gak kat dia, patutla dia nampak tak selesa je.


Ini gigi saya 2 batang


Lepas dia masuk 6 bulan baru saya kasi dia makan hari-hari. Mula-mula saya kasi makan pisang. Saya penyek2 dengan jari dan suap pakai jari jugak untuk make sure ia betul2 lembut sebelum masuk mulut dia. Nampak ok sebab dia berak macam biasa. Dia suka pisang sebab saya suka makan pisang kot. Hehe. Saya belikan jugak dia Rice Cereal yang Cerelac punya. Saya campur dengan EBM jugak. Nampak dia suka. Kalau lambat marah pulak. Hehe. Tapi nak kumpul EBM susah la jugak sebab selama ni saya direct bf je. 2 kali pam baru dapat 2 oz. Pam masa bf dia. Senang sikit nak keluar susu :D

Lepas tu saya kasi makan puree apple, pear, parsnip + carrot yang Heinz punya. Kadang nampak dia suka kadang tak. Dan kadang dia berak ok kadang tak. Biskut Rusk pun saya kasi jugak. Dia suka la kalau boleh pegang tapi tak banyak pun dia makan. Maybe sebab manis kot. Bagi saya pun biskut tu manis. Saya beli yang perisa original punya. Tapi tengok dia pandai pulak pegang elok je masuk mulut isap2 macam dah biasa je. Hehe.


Makanan beli siap :P


Saya dah terer makan :D


Tapi saya makan comot hehe


Dan saya tergigit tangan saya masa makan biskut hehe


2 hari lepas sepupu Encik Gajah belikan lil' Zahin Baby Bites perisa ayam+sayur. Saya kasi dia pegang. Nampak cam sedap je dia makan. Tapi semalam dia tak berak. Tadi Alhamdulillah berak jugak. Sebab kesian dia nampak cam tak sedap perut je. Tak tau la memang sebab perut atau dia tak selesa dengan gusi dia. Kadang dengar kat hidung dia macam hidung tersumbat pun ada jugak. Kesian dia tak berapa nak tidur 1-2 minggu ni. Ummi dia pun sama la. Memang penat.

Tapi yang paling best bila tengok dia minum air masak lepas makan. Bersungguh-sungguh dan tak menyempat. Sebelum ni saya kasi pakai sudu agaknya tak puas kot. Tadi saya kasi pakai botol. Dia minum dekat 1 oz lepas makan setengah biskut Baby Bites perisa ayam+sayur :D Mungkin sebab saya suka minum air masak kot ;) Tapi takpe ke ek kasi dia air masak sebab saya bf dia?

Tengah nak beli blender baru khas untuk makanan budak kecik tu. Semalam tengok kat Manjaku Baby Center kat Bangi, Avent punya RM219. Woahhh. Patutkah saya beli yang itu?

3. Pandai bergolek

Lil' Zahin dah boleh pusing from meniarap to baring. Ini telah menyebabkan dia jatuh katil semalam :( Sedih sangat masa tu sampai blank saya. Dahlah dia jatuh masa saya tengah tidur. Tetibe bunyi something jatuh yang bukan benda. Dan lepastu bunyi Encik Gajah terkejut & suara tangisan lil' Zahin.

Syukurlah masa tu kat Bangi, mak Encik Gajah ada. Cepat2 dia ambik lil' Zahin dan bacakan Al-Fatihah dan ayat Kursi. Dia kata kena baca sebab takut masa dia jatuh tu tertimpa anak jin. Dan masa tu baby kan nangis kuat jadi takut jin masuk dalam badan baby. Alhamdulillah nampak takde apa-apa, nampak dia macam biasa je lepas tu. Tapi bila cerita ni rasa sedih semula :( Malam ni rasanya kena pergi klinik jugak malam ni to make sure he's fine.

Bila dah pandai bergolek ni, style tidur pun dah ada variety sikit. Kalau tak dia memang tidur meniarap je. Sekarang kadang-kadang dia tak sengaja tidur meniarap atau mengiring. Tapi saya suka tengok dia tidur mengiring secara tak sengaja. Comel je sebab dia debab. Haha.

4. Duduk & merangkak

Duduk belum boleh sepenuhnya lagi tapi ok la kejap2. Lepastu dah menyenget ke kiri atau kanan. Lagipun kalau duduk dia suka bongkok sebab nak pegang kaki dia. Merangkak pun belum jugak, cuma dah angkat bontot sikit-sikit.

5. Makan kaki

Lil' Zahin dah dapat masukkan kaki dalam mulut masa 5 bulan setengah haritu. Tapi dia takde pulak cakap dia nak adik. Hehe.

6. Dah tak layan Pocoyo

Dia dah tak excited macam sebelum ni masa tengok Pocoyo. Dah bosan kot. Tapi kalau tengok Upin Ipin dia gelak2 bila dengar suara kembar tu.


Tengah layan Upin Ipin


7. Kurang tidur

Sekarang lil' Zahin dah kurang tidur. Malam tidur lambat tapi pagi2 bangun awal. Siang pulak tak banyak tidur. Tapi bila naik je kereta asyik tertidur je sambil pegang teether/toy dia. Masa tengah makan biskut baby pun dia penah tertidur!






Tertidur masa makan biskut -_-"


P/S: Tadi adik saya 2 orang sampai dari Besut temankan saya kat sini so barulah ada masa sikit nak update blog :D

Sunday, April 03, 2011

Clearance Sale for Storybook Pillow - Clifford The Big Red Dog - A Puppy To Love (RM25 only!)

My blogshop ada clearance sale untuk storybook pillow Clifford :)


Storybook Pillow Collection


Storybook Pillow - Clifford The Big Red Dog - A Puppy To Love
Front


Inside

Price: RM35/piece RM25/piece (excluding postage fee)


Story time and bedtime become one in this charming, plush, comfy pillow. It's an entire classic storybook tucked into a big, hugable bedside companion for your little ones. Great for learning to read, they'll love curling up with their favorite stories and making reading cozy, while gaining great skills for life.

Descriptions:

- 10 full colour pages
- Pillow measures approx. 33cm high by 22cm wide (approx 13" x 8.5") when closed and 44cm (18") wide when opened
- Child safe velcro closings & soft, thick & easy to care for padded cover and inside pages
- Pillow care instructions: Dry Clean or spot clean only. Machine washing not recommended.
- Materials 100% polyester fibre.
- Weighs 0.25 kg

Klik sini untuk order :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails