Saturday, October 29, 2011

Anak Manja Ummi

Anak Ummi yang sorang ni. Semenjak msk umur setahun ni dah pandai nk manja ngan Ummi. Dah pandai prefer Ummi dari Abi utk dodoikn mlm2. Pttnya lps Ummi menyusu, Abi la yang pulak yg bertugas dodoikn. Tp tak, nk Ummi jugak. Selagi Ummi x dodoikn selagi tu la Zahin buat konsert. Bila Ummi dukung je terus Zahin lentok kat bahu Ummi. Otomatik konsert stop.

Mlm2 kdg Zahin dh lalok lps menyusu, Ummi ltk la seblah n tepuk2 suruh tido. Tp Zahin bgn gi dekat Ummi n tdo peluk Ummi. Alahai sweetnya anakku ini. Mana belajar ni Sayang? Kepala Zahin diletak atas lengan Ummi. Zahin yg tdo meniarap akn pusing kepala kiri kanan, kiri kanan sbb nk selesakn diri sbb lengan Ummi tak empuk. Hehe.

Akhirnya Ummi tarik lengan Ummi sbb kesian. Zahin xmarah sbb tgh lalok. Lama2 Zahin adjust cari posisi dan location yg paling bes ialah di ketiak Ummi. Tangan atas dada Ummi. Peluk Ummi. Akhirnya tdo lena :)

Mungkin ini lah penangan anak yang breastfeeding kan? Dia akan rapat dengan ibunya :) Semoga Ummi dapat meneruskan penyusuan susu ibu sepenuhnya terhadap Zahin sehingga Zahin berusia 2 tahun seperti yang tertulis dalam Al-Quran. Ameen :)

Kalau ada kawan2/silent readers yang nak tanya tentang breastfeeding kat Nad boleh la email Nad kat n_nadiah@yahoo.com. I'll be happy to help you :)
Published with Blogger-droid v1.7.4

6 comments:

  1. dah setahun.. alhamdulillah.. rasa mcm baru je semalam dia bersalin erk.. time really flies

    ReplyDelete
  2. ah so sweet la zahin ni....... jelesnya dengan nad dpt FULL breastfeed,akhirnya I dah topup dah..

    ReplyDelete
  3. sweetnya..penangan anak yg bf...saya setuju...:)

    ReplyDelete
  4. alolo...tomei nye zahin...zahin still x mkn lg kn?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails