Monday, March 07, 2011

Itu Semua Saya!

Puan nadxoxo
Saya seorang blogger. Ini nama saya kat blog :) Sesiapa yang sedang membaca bebelan saya di sini sure dah tahu kan :P Actually nadxoxo je, tapi bila dah kahwin kena lah up sket jadi Puan nadxoxo :D

Sayang
Nama panggilan Encik Gajah untuk saya sejak berpacaran hehe :P

Ummi
Of course lil' Zahin tak boleh panggil lagi sebab dia baru 5 bulan. Tapi saya bahasakan diri saya kat dia dengan nama ini :) Harap lil' Zahin cepat boleh sebut 'Ummi' :)

Yo
Saya bahasakan diri dengan nama ini dengan family saya :D Ada orang kata brutal. Haha. Dari nama Nurul, pelat jadi Yo. Lagi teruk masa kecik-kecik dulu jadi 'Lo' ok haha. Ini Ummi dan Abah saya cerita :P

Nurul
Nama family mentua panggil. Ayu kan nama ni haha. Actually Ummi dan Abah saya panggil saya nama ni jugak tapi dia jadi 'Nuro' sebab ikut loghat Kelate :P

Kakak
Adik-adik saya yang 5 orang itu panggil saya dengan nama ini. Sungguh kekakakkan (sisterly) kan! :P

Kak Yo
Nama sepupu yang lebih muda panggil saya :D

Nadiah
Panggilan masa kat sekolah. Sorang dua yang rapat je panggil Nad sebab dia malas nak panggil panjang haha. Sebenarnya prefer orang panggil Nadiah compared to Nad sebab Nadiah ada maksud iaitu yang mulia :) Tapi sekarang ni kadang saya sendiri bahasakan diri Nad sebab senang haha :P

Nad
Panggilan masa kat universiti, time kerja dulu, dan alam maya juga. Beberapa orang je yang sudi panggil Nadiah sekarang ni haha

Macam-macam nama panggilan kan? Sorang mesti lebih dari 2. Macamana dengan anda? :)

8 comments:

  1. yeah..itu akuuu!!!kata S07...

    ops...itu kamu...

    ReplyDelete
  2. alamak..kena pangill nadiah lah ye..huhu

    ReplyDelete
  3. huhu, itu dia... bila dah tahu ni kakchik nak panggil nad, nadiah la ya. dapat pahala panggil dgn nama baik-baik ni tambah2 maksudnya pun elok. harap kakchik tak tersasul lepas ni :D

    ReplyDelete
  4. ok..camtu kita panggil nadiah from now on..nama tu kan doa..tol x??=D

    ReplyDelete
  5. kita pun sgt byk nama panggilan dari kecik lg. haha.

    ReplyDelete
  6. tq nad reply tag kite =) byknye nickname~

    ReplyDelete
  7. better panggil Nadiah la pasni... ade makne ... :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails