Saturday, January 08, 2011

Tudung Ekspres

Sekarang dah susah betul nak jumpa orang pakai tudung bawal kan? Kedai tudung pun susah nak jumpa yang jual tudung bawal sekarang. Semua pakat jual tudung ekspres. Saya punya supplier tudung masa saya jual tudung kat ofis dulu pun dah tak jual tudung bawal dah sebab jual tudung ekspres pulak. Saya memang suka tudung bawal sebab serap peluh dan tak panas. Memang selesa.


Tudung bawal

Shawl pun kegemaran saya jugak. Tapi complicated la sikit bila dah ada baby ni. Ambik masa sikit nak pakai dan nak kena gosok lagi. Dan yang paling penting, kang dah elok wrap kepala dengan shawl nanti kena tarik dengan baby pulak. Haha.


Shawl

Kalau tudung ekspres, memang senang. Tak payah gosok. Terus pakai je. Tapi actually awalnya saya tak berapa gemar tudung ekspres ni. Sebab saya rasa muka saya nampak lain sikit berbanding bila pakai tudung bawal. Kain dia pun panas sikit. Tak pernah lagi jumpa yang betul-betul serap peluh. Maybe mahal sikit kot kalau ada?

Tapi disebabkan ianya sangat convenient, saya pun mula consider. Tu pun tak banyak style dan corak yang saya berkenan. Nasib baik ada satu blogshop ni yang ada tudung ekspres yang cantik-cantik. Memang saya suka lah corak-corak yang diorang jual. Blogshop tu ialah Sugarscarf.


First tudung ekspres yang saya beli


Second tudung


Yang latest. Tak pakai lagi :P

Baru ada 3 tudung ekspres yang saya beli dari diorang. Tu pun 3 kali beli. Sebab everytime nak beli more than 1 sure ada yang dah habis stok. Sebab blogshop tu memang laku sangat! Pendek kata kalau nak dapatkan desired tudung tu mestilah order sebaik sahaja mereka update. Haha.


Tudung ekspres

Lepas ni kena tambah lagi koleksi tudung ekspres. Tengah tunggu Sugarscarf update! Haha.

10 comments:

  1. ok je u pakai nad.sesuai dgn muka.ainul skrg suke shawl dgn syria.

    ReplyDelete
  2. senang nk pakai tudung ni nad.. sarung je kt kepala.. ehee

    ReplyDelete
  3. kak nad pakai tudung jalur2 tu smart la..suke2...

    ReplyDelete
  4. muka kena dgn tudung ok je
    cik abg tak bg pakai tudung gitu..kurang elok die kata..
    anak sulung pun kata...ma uduh!!!
    hahaha

    ReplyDelete
  5. huhu... i cant wear them... tudung express, i mean.

    nmpk cantik bile org len pakai tp bile sendiri pakai, BULAT gile muke jadinya....

    shawl plak sesuai jgk la ngan muka... tp xreti sgt nk pakai... ada beli tp ssh nk kasi btl2 lekat kt kepala.bile pakai, xpenah btl2 tutup dada (mmg xde bakat pakai shawl)

    kesimpulannya, tudung bawal di hatiku. lantak la org kata outdated ke ape... yg penting selesa and nampak ok. :)

    ReplyDelete
  6. Ariani yg terbaik..cuba sekali, konpem puas hati.. :)

    ReplyDelete
  7. Ariani yg terbaik..cuba sekali, konpem puas hati.. :)

    ReplyDelete
  8. betul laa nad..dulu saya pun tak penah pakai..sekarang nie pun baru mencuba..cuma pakai masa nak keluar makan jer..kalau pegi kerja lagi selesa pakai tudung bawal.. :)

    ReplyDelete
  9. Ainul, thanks! Yup Ainul memang cantik in shawls and syria :)

    Izah, betul3! :D

    Ayu, Kak Nad memang suka jalur2 belang2! Hehe

    she-G, haha tapi kalau confident ok jer kan! :D

    Anna, Nad punya muka pun bulat jugak! Kena cari tudung ekspres yang awning nya sampai rahang :D Shawl pulak kena cari material cotton kot baru lekat kat kepala :D Memang leh tutup dada if pandai buat. Actually kena rajin eksperimen jugak hehe. Yup tudung bawal sangat best kan? :D

    Anonymous, tak pernah beli Ariani. Best ek? Nad penah masuk butik Ariani, mahai! Haha. Tak kena dengan budget plak isk3

    Yana, tu la sama la kita. Nak cepat senang kan kalau pakai tudung ekspres?

    ReplyDelete
  10. honestly speaking, aku tak suka siot tgk tudung ni. Buruk!

    Selain rupa macam bibik indon, tudung ni pun ada iras2 macam paderi gereja tu punya stail tudung.

    it's like - amek kain beso tutup satu kepala, then amek gunting potong bulat kat leher.

    aish. tudung bawal kan lawo. nak kata lambat sgt pakai tudung bawal, rasanya tak kan? tak best jugak kalo kecantikan dikorbankan hanya utk cepat?

    baik takyah pakai tudung cmtu! lagi cepat!

    oh. personal opinion only. ehe :P sori nad. teremo plak kohkoh :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails