Tuesday, January 04, 2011

Pizza Islam by Tasha

Pernah dengar tak tentang Pizza Islam? Penah try tak? Saya dah makan 3 kali. Hihi :P







Saya beli pizza ni masa balik kampung haritu. Yang saya tahu, kalau kat Besut, ada 2 tempat jual pizza ni. Satu kat Jerteh dan satu kat Kuala Besut. Kat Jerteh, diorang jual kat seberang jalan area depan Perodua rasanya. Kat Kuala Besut pulak kat depan BSN. Jual kat gerai kecik je, petang-petang baru dia bukak. Tapi ramai pelanggan!

Pizza Islam ni ada 6 perisa including 2 pizza special. Saya pun tak berapa ingat perisa apa yang available dan apa yang dibeli sebab Encik Gajah yang beli. Saya tak turun sebab saya pangku lil Zahin yang tertidur :D

Harga pulak murah gila! Yang special RM6.90 dan yang biasa RM5.90. Sedap pulak tu! Tak tipu. Tak kedekut nak letak banyak-banyak 'barang-barang' kat atas pizza tu. Hehe. Tapi rasa dia memang tak sama macam pizza kat Pizza Hut sebab pizza ni ala-ala kemelayuan :D Rasanya atuk nenek yang tak berapa nak makan Pizza Hut tu boleh suka kot pizza ni ;)

Kalau balik kampung lagi nanti sure nak beli lagi :D Nyum nyum!

10 comments:

  1. Ooh..xpnh dgr pun..ketinggalan btul!haha

    ReplyDelete
  2. Kak Ina, memang yummy pon :)

    Ina, try la! Tak rugi! Murah pulak tu. Hehe..

    ReplyDelete
  3. nad, kampong kuala besut ek. hubby org pon asal kuala besut gak.

    bydaway, org penah tgk kedai pizza dpn bsn tu, tp asyik tak jd je nak beli sbb dia bukak petang kan, nt kalu balik kg suami nak cuba lah. :)

    ReplyDelete
  4. akak,sy tw pasal pizza islam ni,tpi kt area umh sy pon ade jgk..sy tinggal kat paka,hope akak kenal paka kt ne..hihi..kedai pizza islam(xengat nama ape) kat tempat sy ni tepi jalan,klw akk xsbr nk tggu balik besut,akak boley la pergi kt gerai kt paka tu..

    ReplyDelete
  5. Ainul, yang Nad tahu kat KB ada. Tempat lain Nad x sure hehe.

    nadiah, cubalah! Berbaloi2 hehe.

    ifnir, kat Paka ada? Waaa kat mana dia punya gerai ek? Nak gi beliiii! Hehe

    Mrs Nageb, kan kan? :D

    ReplyDelete
  6. entry khas dari sy ntuk akak.huhu


    http://i-am-ifnir.blogspot.com/2011/01/jalan-jalancari-makanseronok.html

    ReplyDelete
  7. lapa balik eh tgok pizza ni T____T

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails