Friday, January 14, 2011

I Need A Soother

I need a soother. Not for me but for lil Zahin, of course..

Malam ini secara rasminya persepsi saya terhadap puting atau soother berubah. Saya sudah membuat keputusan untuk membelikan soother untuk lil Zahin atas sebab-sebab tertentu.

Hanya ibu yang mengenal anaknya.

*Sigh* Pasrah.


Soother, I need you!

14 comments:

  1. xpe kak... auni pun pakai puting ari tu.. tp jgn biasakan sgt :)

    ReplyDelete
  2. apa saja yang terbaik untuk anak kan nad..takpe..do ur best :)

    ReplyDelete
  3. mesti ada sebab tertentu kan? anor pun plan takmo bg puting pd anak nanti. tp tak tau laa kalo tiba2 terubah fikiran nanti...

    ReplyDelete
  4. nad, nani pun penah try jugak kat aqeef..tp pandai plak dia tolak..xnak..nani bg sebab dia dh kenyang tp nk nyot2 lg..huhu..just nk wat dia lali nk tido je..

    ReplyDelete
  5. Nad, akak pn dulu plan xmo bg pacifier kt aisya...tkt gigi rongak bagai...skali masa dlm pantang lg terpaksa gak kasi instead of maktok2 aisya kasi aisya fm... better pacifier pulak kan?? huhuhu...sbb aisya mmg jns suka nyot2 walaupun da kenyang... kkdg nk tdo pn nk nyot2 padahal da minum susu... pelik jgk... maktok2 dia ingat susu badan akak xcukup la tuh... so pacifier sbg penyelamant... skrg da dpt kurangkan penggunaan pacifier dah bila aisya da besar sket... time nk tdo je nk nyot2... time laen tuh xperlu pun :)

    ReplyDelete
  6. bgus le tu , dr duk isap sarung tangan sampai masam haha

    ReplyDelete
  7. tak apa Nad, anak2 masing2 tak sama keperluannya. klu ini boleh buat ur baby comfortable,its ok.

    ReplyDelete
  8. nad. what's wrong??citer laa..as u said, hanya ibu yg kenal anak masing2kan.selagi mampu better avoid..all the best eyk..hugs n kisses to zahin..

    ReplyDelete
  9. nad, its ok. sama macam kita dulu, mula² sgt tak mahu Kakal ada soother but then terpaksa bagi tapi after a few times dia macam sendiri tak nak.

    jgn risau k.

    ReplyDelete
  10. kenapa nad?
    kalau terpaksa pilih yg mahal sket... tak silap ada brand avent - yg tak kasik kembung/colic.

    anak2 akak tak pakai. ayah dia mmg set tak pakai pacifier, tak pakai buaian-senang nak travel, tak pakai bantal busuk yg kena usung mana2 (mak dorang ni pelupa, kang susah kekeke).

    http://elaila.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. afni dulu pun kalo bole xnak bg puting kat anak..tapi bila tgk die asyik nk bergayut je, pengsan gak..

    tapi jgn risau, baby akan pandai2 buang sendiri kalo die x nk hisap ok =)

    ReplyDelete
  12. rasanya ok lgla guna soother dr Bb dok isap jari mcm Bb sy ;(

    ReplyDelete
  13. nieza pon terpk jgk nk gune skang... asal time nk tdo jer.. mesti nk bkepit jer.. bukan hisap susu pon... adeii (>_<)

    ReplyDelete
  14. same lah mcm kite...at first dulu xnak bg langsung ...tapi last2 tewas jugak sbb die mmg jenis suka nyonyot klu nk lena...tp bile die dh lena or time2 lain die xmor pun pacifier tue...=)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails