Thursday, January 14, 2010

Honeymoon Lagi!

Tonight we'll be off to Bangi and on Sunday we'll be honeymoon-ing again. Hihi. Tapi honeymoon yang ada bawa bestfriend juge. Honeymoon kah? Haha. Tak kesah asalkan ENJOY!! Hehe. Nak pesan ape2? :P

Sunday, January 03, 2010

Masakan Kedua Isteri

..bukan masakan isteri kedua ye. Hehe.


Inilah masakan kedua saya sebagai isteri yang mithali yang beginner memasak:


Ayam Paprik yang gelap haha~ Terlebih letak kicap :P
Yang belah kiri ialah yang original. Bila nak amik gamba close-up yang belah kanan tu, Encik Gajah cilok brokoli dari lauk satu lagi haha


Sayur goreng campur bersama udang 2 ekor. Satu sorang (kedekut punya bini) haha


Ini ialah keadaan sebelum makan. Air teh o panas dihidang bersama. Namun susun atur pelakon2 di dalam gambar (pinggan, sudu & gelas) ialah kerja Encik Gajah :P


Selepas makan~ ada pinggan dan gelas hilang kene telan~ :P
Rating dari Encik Gajah tentang masakan saya pada kali ini ialah 4 dari 5. Wee~ Suke bebenor. Sebab first time masak lauk ni hahaha. Eleh, macam la selalu masak sebelum ni pun haha.


Itu saja makanan malam kami pada Khamis lepas. Oh jika anda terfikir apakah masakan pertama saya, ia adalah ayam masak kicap dan sup cendawan untuk makan tengahari Selasa lepas :P

Semalam masa adik2 dan Abah datang sini, saya dan Encik Gajah bekerjasama memasak lauk yang sama macam kat atas ni cuma level up skit iaitu masak untuk 8 orang, sebab biasanya masak untuk 2 orang je :D

Untuk makan malam ni, Encik Gajah cadangkan sambal udang! Dah google resepi dah. Yosh! Semoga berjaya kepada saya! Haha.


P/S: Selamat tahun baru pada semua! Azam tahun baru saya ialah menjadi seorang yang terer masak! :D Anda pula bagaimana?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails