Friday, November 26, 2010

Zahin Berusia 2 Bulan

26 haribulan menjengah lagi, kini Zahin sudah pun berusia 2 bulan. Alhamdulillah, saya bersyukur kerana dikurniakan nikmat ini :)

2 hari lepas pergi klinik kerajaan untuk inject Zahin. Sebelum pergi klinik dah bf dia siap-siap. Tapi dia tak tido pun lepas bf. Perjalanan ke klinik adalah tak sampai 5 minit.


Sebelum ke klinik

Masa dah sampai klinik pun tak tido jugak. Cuak jugak sebab last time masa inject sebulan, dia tido time inject so takdela menyukarkan proses inject kan. Tiba-tiba Zahin nak bf lagi. Tengok macam lambat lagi jer turn jadi pergi bf Zahin dulu.

Dah masuk bilik inject pun dia belum tido lagi tapi masa tu dia dah merengek nak tido. Dodoi-dodoi sikit trus tido and terus nurse inject kat peha. Zahin nanges kejap then sambung tido balik. Hehe. Good boy :)

Nurse kasi ubat demam in case baby demam. Saya kasi Zahin makan ubat tu 1 kali je hari tu untuk tahan sakit pastu takde dah. Cuma saya up kan intake Vitamin C untuk merendahkan peluang Zahin demam.

Berat Zahin sekarang 4.65kg, which is naik 650g in 2 weeks time. Masa 1st month, same amount tapi ambik masa sebulan. Haha. Alhamdulillah. Berat dia pun kalau tengok graf dah above average. Haritu atas sikit je dari minimum normal weight. Mungkin sebab sebelum ni dia jaundice kot. Now jaundice pun dah takde, confirm dengan doktor semalam. Syukur :)

This is my 2-month-old lil Zahin:





6 comments:

  1. Sejibik cam abahnye...eheh :) happy 2nd months old lil zahin~! mg membesar sihat jd insan soleh ye...

    ReplyDelete
  2. sekejap je kan nad..alhamdulillah zahin makin sihat dan kuat..nice :)

    ReplyDelete
  3. adik suka sgt baca blog akak.. :)
    http://rizaros.blogspot.com/2010/11/saya-suka-blog-awak-la.html

    ReplyDelete
  4. Kak Faizah: Nama pun Abi nya kan :) InsyaAllah, tq!

    Mrs Nageb: Alhamdulillah tq :D

    Anor: Alhamdulillah

    Ros: Thanks :)

    ReplyDelete
  5. 2 bulan?nampak beso je die..bulat betul mata..takleh tengok baby..geram rasa macam nak picit2 je..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails