Thursday, September 02, 2010

Pusat Terkeluar

Entri kali ini berkisar tentang pusat. Ya, pusat yang kat tengah perut saya dan kamu tu. Hehe.

Kebanyakan kita mempunyai pusat yang terkedalam atau "innie" navel. Cuba check pusat anda sekarang. Hehe.


Check pusat~ Credits

Ok, kalau dah check, bagus. Semua ada pusat yer? Kalau takde pusat maksudnya kamu geng Kyle XY :P

Pada yang tak tahu, pregnancy boleh menyebabkan pusat anda itu terkeluar (stick out) atau "outie" navel macam ini:


Credits

atau yang lebih extreme, macam ini


Credits

Berdasarkan pembacaan saya, biasanya ketika 5 months pregnant dah boleh jadi pusat macam ni. Anda fikir ianya nampak buruk? Cuba fikir positif. Bila ianya terkeluar, bolehlah kita bersihkan kekotoran kat pusat tu kan? Hehe.

Tapi jangan risau, lepas deliver nanti ianya akan kembali ke asal. Sementara tu, sila 'memakainya' dengan bangga sebagai salah satu 'badge of honor' :)

Tak semua orang dapat "outie" navel ni ketika pregnant. Kalau yang tak jadi macam ni lagi, jangan risau! Sebab saya punya pun sampai sekarang, 8.5 months pregnant pun pusat masih flat lagi :P


Pusat saya masih flat lagi pada minggu ke-34 kandungan :)

"Innie"
ke "outie" ke, just enjoy your pregnancy! :)

Sekian~

11 comments:

  1. heheh..sama la kter..pusat still flat lg..walaupun ke dalaman yer tak sedalam dulu lg..hehehe

    ReplyDelete
  2. nad,i pun tak pernah terfikir pusat leh terkeluar mcm tuh...but as for me,just flat ajer..hehe...

    ReplyDelete
  3. sama ler..pusat still flat lagi hehehe...

    ReplyDelete
  4. hihi..sy baru 5 bulan stgh preggie tp pusat dah terkeluar.. hehe.. kelakar tgk tp bagus, senang nak bersihkan.. X payah nak korek2.. =p

    ReplyDelete
  5. kenapa saya punya makin ke dalam...?

    ReplyDelete
  6. Mar, Mrs Nageb & Juelee,
    Same lah kita :D

    Eyza,
    Tul2 senang nak bersihkan kan?

    k|ree,
    Sebab belum masuk 5 bulan lagi kot?

    ReplyDelete
  7. pusat i dah terkeluar..rasanya sejak 7 bulan kot..hihihi..

    ReplyDelete
  8. walaupun nad highlightkan pusat tkeluar tu sbg a badge of honour for preggers, saya still rasa ngeri ngn pusat dlm gmbar tu.

    skrg mcm dh sdikit obvious kalo stretchkan baju. walaupun perut xnmpak sgt mcm org lain ckp, tp I mmg buncet sebenarnya! hahahaha.. tak brani pkai baju ketat lagi :P

    ReplyDelete
  9. ada org kata..kalau pusat terkeluar tu mungkin baby girl...n sebaliknya...kak ima time prgnt dulu pn pusat tkeluar gak...perut xder ah besar sgt...huhu...nad dah scan blum? baby boy/girl? bila due ek? nnti bsalin katne?

    ReplyDelete
  10. ada org kata..kalau pusat terkeluar tu mungkin baby girl...n sebaliknya...kak ima time prgnt dulu pn pusat tkeluar gak...perut xder ah besar sgt...huhu...nad dah scan blum? baby boy/girl? bila due ek? nnti bsalin katne?

    ReplyDelete
  11. Deena,
    Hihi takpe comel pe :D

    Afzan,
    Kalau buncet sikit2 mmg segan nak tunjuk kebuncetan sbb takut org igt kita bukan pregnant kan? :P

    Kak Ima,
    Hihi tak jugak berdasarkan pengalaman kawan2 :P

    Nad dah scan, haritu nampak baby boy :) Nad nye EDD 11 Oct. InsyaAllah bersalin kat KTS hehe. Nanti mai lah lawat :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails