Monday, September 20, 2010

Our Unborn Baby's Hiccup Video

Akhirnya dapat gak merakamkan baby dalam perut ni tersedu semalam setelah sekian lama mencuba. Sebelum ni kalau rakam pun, tak nampak sangat sebab rakam dengan henfon je. Kali ni nampak lebih obvious dari biasa. Yeay!


Sebenarnya dah lama rasa baby hiccup dalam perut. Tapi tak ingat sejak bila. Tapi hari-hari boleh rasa la sejak dia mula-mula hiccup. Rasa tu tak sama macam dia kick or punch, sebab ianya rhythmic. Maksudnya dia ada selang yang tetap antara hiccups lebih kurang 2-3 seconds.

Masa mula-mula tu, tak tahu ianya ialah hiccup. Tapi lepas banyak membaca, baru lah tahu. Pelik jugak kalau baby pandai kick or punch ikut timing kan. Haha.

Tapi everytime si kecil dalam perut ni hiccup, memang seronok! Rasa terhibur. Sebab rasa comel je bila bayangkan dia hiccup :D

Tapi biasanya kalau baby tak berapa aktif, maybe waktu dia tidur ke, tapi lepas tu tiba-tiba dia start hiccup, lepas tu mesti dia akan gerak-gerak skit. Agaknya tak berapa selesa kot hiccup banyak-banyak. Hehe. Kalau perasan, dalam video kat atas ni pun macam tu.

Baby's hiccup in womb is totally normal. I've read somewhere yang ianya utk menguatkan lungs baby. Dan sebenarnya ialah persediaan untuk hidup di luar perut ibunya juga nanti :)

9 comments:

  1. nice lah nad...you sangat noticeable :) hehe

    ReplyDelete
  2. bagus la awak ni nadd...capture n record of every moment penting....sure excited tunggu baby kluar kan...:)

    ReplyDelete
  3. so cute..x penah terpikir nak record..hahaha

    ReplyDelete
  4. cute la nad... nieza slalu takleh nk record time baby gerak... baby slalu akan 'diam' bile mama die dh standby nk record... cm tau2 jer... sampai skang takde record lg...

    ReplyDelete
  5. wow! amazing! u sure gonna be a great mom! baby dlm womb hiccup pun boleh record.... ;))

    ReplyDelete
  6. comel sgt....mst xsabo kn nk tggu baby kuor...kikiki...sy pon xsabo...lame lg nk tggu,br 7minggu..mmg excited kn nad! (^_^)

    ReplyDelete
  7. Mrs Nageb,
    Mestilah perasan baby wat apa kat dalam perut kita kan hihi

    wahida,
    Nanti wahida pun mcm tu kot hihi, memang excited :)

    deena,
    Rajin record sebab pengalaman mengandung kali pertama kan :P

    Nieza,
    Hihi baby Nieza pemalu kot :P

    Nadea,
    Hihi, amin! I am sure you will too!

    Anonymous,
    Btul3, mmg tak sabo :D Takpe sekejap je rasa nanti once perut dah besar hehe

    ReplyDelete
  8. nad,
    thankx for sharing..
    sangat sweet saat2 dia hiccup dan dpt capture. pernah byk kali try nak capture baby gerak tp x nampak bila play, sbb guna handphone kot. ooo hiccup kerap2 tak bahaya la ye, kuatkan lungs dia rupenye..comelnyeee la aktiviti2 baby dlm perut ni.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails