Sunday, September 05, 2010

Nyamuk Sayang Saya

Nyamuk sayang saya sebab nyamuk tak gigit saya pun sejak saya pregnant. Ke sejak saya pindah duduk dengan Encik Gajah ek? Saya tak ingat la.

Yang pasti, masa Encik Gajah sibuk kene gigit dengan nyamuk, saya macam pelik tengok dia sebab saya langsung tak kena gigit! Hehe.

Ke sebab darah saya tak semanis Encik Gajah ek? Haha.

Tapi bila pagi tadi masa sahur Encik Gajah tanya saya pasal Vicks, sebab dia nak sapu kat tempat kena gigit nyamuk tu, saya teringat kat satu benda ni:


Zam-Buk. Credits

Dulu masa kecik-kecik kalau kena gigit nyamuk, mesti Ummi saya sapu Zam-Buk ni. Sikit-sikit Zam-Buk. Sikit-sikit Zam-Buk. Eh bunyi macam jeles lah pulak. Haha. Takdelah, nak bagitahu betapa pentingnya Zam-Buk dalam hidup kami sekeluarga dulu. Hehe.

Tapi dah lama sangat dah tak pakai. Kat rumah parents saya sekarang pun dah takde dah.

Saya pun tak pasti ianya masih dijual ke tak sekarang ni kat Malaysia. Tapi bila saya Google pasal Zam-Buk ni, kat luar negara ada je jual. Boleh beli online lagi.

Hurm. Nostalgia sungguh! :D

7 comments:

  1. 1st time dgr jenama ni.hihihi selalu guna yg biasa je.

    ReplyDelete
  2. fuh. MRSM PC mmg sarang nyamuk.

    ReplyDelete
  3. Ainul,
    Hehe, family Ainul guna yg lain eh?

    Ihsan,
    Ye ek? Aku dah lupe dah.. :P

    ReplyDelete
  4. agree.dulu kecik2 memang pakai ni jugak.zam buk dimana lg

    ReplyDelete
  5. tak penah dengar pasal zam bulk...tp klu mopiko laila ada ler

    ReplyDelete
  6. hi nad, u look so lovwly preggie..cant wait to see ur bundle of joy!

    xx

    ReplyDelete
  7. Cik Selamah,
    Yeay ada gak geng!

    alia
    Mopiko memang gelemer~

    Nariko,
    Thanks Azie! Harap2 secomel Mya :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails