Wednesday, September 01, 2010

Kawan Lama & Baby Bump at 34 Weeks

Alhamdulillah, semalam jam 3 petang saya dan Encik Gajah selamat sampai ke Kerteh semula setelah 5 hari kat Bangi. Sempat lah makan masakan mentua selama 4 kali berbuka dan sahur hihi.

Oh tapi bila dah sampai Kerteh ni, hidup saya dah tak aman lagi. Sebab bunyi mercun kembali menggegarkan jantung saya bermula lepas Asar sampailah lepas Isyak seperti yang saya cerita kat entri ni. Waktu sekolah, waktu berbuka, dan waktu tidur je aman jap. Kat Bangi takde pun meletup-meletup ni.

Kawan Lama

Malam sebelum bertolak balik Kerteh, saya sempat jumpa kawan lama saya iaitu Cik Jie. Dia schoolmate saya masa lower form kat MRSMYT Besut. Kami dating kat kedai mamak kat area Bangi jugak since dia pun menyewa dekat-dekat situ jugak. Saya teringin nak makan roti canai dan teh tarik :P


Roti canai dan teh tarik ;) Credits

Cik Jie pulak teringin nak tengok dan pegang perut saya yang bulat nih. Haha. Memang first thing yang dia buat lepas jumpa saya dan salam-salam dengan saya ialah pegang perut saya. Saya harap Cik Jie sudah hepi sekarang :D


Cik Jie dan saya setelah kekenyangan~

Thanks Cik Jie membelanja saya dan Encik Gajah makan dan spent time with us. Lepasni jumpa lagi harap-harap saya sudah selim dan cun macam Cik Jie. Hehe. And all the best with your new job! :)

Baby Bump at 34 Weeks


My 34 weeks pregnancy belly :)

My latest weight masa checkup was 64kg, as of last week. Turun sekilo dari 2 minggu sebelumnya :P Mungkin sebab puasa kot. Jumaat ni insyaAllah checkup kat KTS sekali lagi.

Berapa agaknya berat baby sekarang yer? Kalau tengok ticker kat atas ni, should be around 2.6 kg. Mana tak sakit pinggang, susah nak tidur, sesak nafas, dan sakit kaki kan kalau duk bawak si kecik ni seberat tu? Hehe. Tapi excited nak jumpa baby Jumaat nih! Mesti dah makin tembam :)

9 comments:

  1. nad, jie tu pon kwn sy msa kat ukm..hehe..small world kn..baby active tak dlm pewut?lately, baby sy tak active sgt lh..huhu..risau gk..

    ReplyDelete
  2. pn nad:bestnya berat turun....i pulak yang naik check up baru2 ni... bestnya roti canani tuh..i lately suka sangat makan roti bom..hehe :)

    ReplyDelete
  3. sama la kita berat turun.tp baby punya movement ok kan.semakin hampir saat itu kan :) ' berdebar + excited'

    ReplyDelete
  4. comellah kat nad pregnant..mesti baby nanti comel mcm ibu die...tak sabar nak tgk baby kak nad! :) tak care!!

    ReplyDelete
  5. kak nad tetap comel.
    mmg ada seri.

    :)

    ReplyDelete
  6. Syuhaila,
    Oh yeke? Pusing2 kenal org sama gak ek :) Baby Nad active macam biasa. Dun worry. Berdasarkan apa yg Nad baca, memang ada hari dia 'malas' nak active. Ada hari dia 'rajin' hehe..

    Mrs Nageb,
    Baru sekali ni turun pun :P Eh macam sedap je roti bom. Roti tisu pun cam bes :P

    Ainul,
    Yup Alhamdulillah movement baby macam biasa je. Yup tak sabar!

    Nurul,
    Hai Nurul! Hihi thanks n selamat berkenalan :)

    Nora,
    Thanks Cik Nora :)

    ReplyDelete
  7. Nanti dah lahir aku nak dukung! Whee~ terasa makin seronok plak mau dukung2 baby sejak dukung baby chemun dgn paceek :D

    ReplyDelete
  8. besar nye perut nad~ ibunya comel je. adeq ni asik dukung2. bila nk dukung anak sendiri? ;)

    ReplyDelete
  9. Adek,
    Boleh2. Sila kasi hadiah n duit raya skali b4 dukung k. Hehe.. Jenguk la kami bila kami dah kat Bangi nnt :)

    Dy,
    Adek teringin lah tuuuuu :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails