Sunday, September 12, 2010

Barang Terakhir Baby & Finalized Baby Checklist

Barang baby terakhir yang saya beli sebelum Si Kecil dalam perut ni keluar ialah botol susu ni:


Tommee Tippee: Closer to Nature PP Bottle 5oz - BPA FREE (Twin Pack). Credits

Saya beli online kat sini dengan harga RM 39.12 excluding postage.

Sebelum ni saya dah pernah beli 1 set of 3 bottles for RM10 masa first time shopping untuk baby tapi masa tu tak tahu pun pasal BPA-Free & Anti-Colic bottles. Now dah tahu kena lah beli yang elok untuk Si Kecil kan :)


Finalized Baby Checklist

Ini ialah checklist sebenar iaitu yang benar-benar diperlukan hehe. Ada certain baby items yang saya pernah tulis dalam entri-entri sebelum ni. Contohnya di mana nak beli dan review tentang barang tersebut. Sila klik untuk melihatnya:

Clothes
* Long sleeve/short sleeve/sleeveless rompers
* Leg/hand warmers
* Baju tidur
* Baju lubang-lubang
* Mittens + booties
* Hats
* Barut
* Bedung
* Tempat jemur baju baby
* Bakul baby
* Baby laundry detergent

Feeding
* Breast pump & storage bottles
* Feeding bottles + teats
* Bottle & teat brush
* Bib
* Burp cloths
* Pacifier
* Nursing pillow

Bathing/Baby Care
* Bath tub/basin
* Safety bath mat
* Baby shampoo/bath/lotion/talcum/baby oil
* Diaper rash cream
* Cotton buds
* Cotton balls
* Towels
* Changing mat
* Baby wipes
* Brush & comb
* Nasal aspirator
* Baby nail clipper
* Thermometer
* Disposable diapers
* Traditional cloth diaper
* Minyak telon/Yuyi

Beddings
* Set tilam kekabu baby
* Blanket
* Mosquito net
* Baby bouncer

Travel
* Stroller + car seat
* Baby-on-board sticker
* Baby sling
* Diaper bag with changing pad

For Me
* Disposable & washable nursing pads
* Nursing bras
* Nipple cream
* Maternity pads
* Nipple shields
* Massage oil
* Warm socks
* Nursing tops
* Disposable briefs
* Set bersalin & bengkung


So kepada Si Kecil dalam perut, bila dah sampai masa sila keluar cepat-cepat k! Semua barang dah sedia, insyaAllah :) Jangan buat Ummi & Abi tunggu lama-lama tau! :*

2 comments:

  1. i beli first years punyer bottle..=)

    selamat menunggu..

    ReplyDelete
  2. nice :) i plak beli starter kit for newborn avent terus :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails