Friday, August 20, 2010

Suara Macam Kambing

Happy 17th birthday Kak Chik!


Dari kiri: Kak Chik, Encik Gajah, Anas, nadxoxo, Zarin, Kak Ngah.
Adik beradik saya. Tak cukup sorang nih.


Ha ni lah yang tertinggal tu, Hatim dan saya

Suara Macam Kambing

Sampai sekarang masih terngiang-ngiang lagi suara Kak Chik nangis masa mula-mula keluar dari perut Ummi 17 tahun lalu. Seriously bunyi macam kambing. Haha. Sori lah perkataan kambing tu bunyi macam tak best tapi memang bunyi cam kekambingan lah. Haha.

Masa tu Ummi beranak kat rumah je. Semalaman Ummi sakit nak beranak, akhirnya pagi 20 Ogos 1993 lahirlah budak nih. Suka lah saya sebab dia lahir 10 hari lepas birthday saya. Saya pun terjerit2 lah kat kawan-kawan jiran depan rumah bagitahu Ummi dah beranak kerana sungguh hepi.

Kami semua ingatkan baby boy sebab masa Kak Chik dalam perut Ummi dia sangatlah ganaz berbanding sewaktu Ummi mengandungkan yang lain. Lagipun kami 3 beradik masa tuh semua perempuan. Jadi anak ke-4 Ummi mengharapkan anak lelaki.

Pertumbuhan Rambut dan Badan Agak Terbantut

Tapi tup-tup keluar perempuan. Walaupun budak perempuan, Kak Chik masa kecik2 dia punya rambut tak tumbuh panjang. Pendek je sokmo. Macam budak laki. Badan pun tak bertumbuh jugak macam rambutnya. Haha.

So dia sangat kecik masa kecik2 dulu. Sampaikan nama panggilan yang asalnya Izzatul (nama dia) jadi Kak Chik sebab badan dia kecik. Padahal dia anak no-4. Sepatutnya anak ke-3 lah dipanggil Kak Chik kan.

Fotostet Abah

Tapi bila stat Darjah 4 gitu dia sudah tidak kecik. Semakin hari semakin chubby. Orang akan selalu cakap Kak Chik nih fotostet Abah sebab berisi macam Abah. Hehe.

Tapi sekarang dia dah slim sikit bila masuk upper form sebab dia selalu masuk kawad kat sekolah dan haritu siap makan Jus Mate :P

So to Kak Chik, sila buat yang terbaik SPM nanti okeh! Ada hadiah menanti iaitu anak sedara untuk dijaga! Hehehe.

Sekian.

6 comments:

  1. adik i pun exam jugak this year..spm ngn pmr..

    happy birthday kak chik!!and good luck for your SPM..

    ReplyDelete
  2. happy birthday kak chik!

    hatim and nad sangat iras.. like twin.

    ReplyDelete
  3. adehh my sis pun slalu ckp camni..adiah anak sdara jugak..aiyak..nasib jadi si bongsu..hehe

    ReplyDelete
  4. muke adik beradik sama je..huhu..
    hepi bday kak chik..
    bersiap sedia la jaga baby kakak mu itu..huhu

    ReplyDelete
  5. Deena,
    Oh ni kakak2 sulung lah ni. Hehe. Adik Nad pun ada 2 yg exam tahun. SPM n UPSR. Thx Kak Deena :P

    nadia.yusof,
    Thx :) Oh itu sume org pun ckp gitu hehe.

    lalink7,
    Haha. Naseb la kan :P

    Miss N,
    Hehe nama pun adik beradik, Nisa :D
    Thx Kak Nisa :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails