Sunday, August 29, 2010

First Time Pergi Bazar Ramadhan

Semalam first time pergi Bazar Ramadhan. Hari ke-18 berpuasa baru nak pergi hehe. Pergi yang dekat belakang Billion Bangi.

Keluar rumah kul 2:30 petang menuju ke Metro Kajang bersama Encik Gajah. Sekali bila dah sampai sana, parking penuh dan jalan sesak. Terus patah balik. Pastu pergi Billion Bangi. Dapat lah selai seluar dan selai long cardigan :D Terima kasih Encik Gajah~

Kat kul 4 keluar dari Billion, terus gi bazar. Cuaca sangat amat panas! Tapi teruskan juga perjalanan untuk membeli 2 pencuci mulut yang akan disiarkan di bottom of the entry. Hehehe.

Sebelum tu kita keroncongkan perut dulu dengan melihat gambar juadah berbuka saya dan keluarga mentua semalam:

Lauk Pauk


Sambal Udang Petai. Credits


Gulai Telur Itik. Credits


Kangkung Goreng Belacan. Credits


Kerabu Mangga. Credits

Lauk pauk semua home-made :)


Air


Air Tebu. Yang ni kompem tak buat sendiri. Hehe. Credits


Air Carrot Susu made by Encik Gajah ;) Credits


Pencuci Mulut Hasil Pembelian di Bazar Ramadhan


Puding Kastad untuk Encik Gajah. Credits


Puding Caramel untuk saya! Nyum nyum! Mengidam! Hehe. Credits

Balik je dari bazar terus flat kat atas katil. Penat sungguh! Sampai tak sompek nak tolong mak mentua masak :P Ish ish tak malu betul~ Tu yang malas nak gi bazar tu kan. Eh macam rajin sangat menolong mentua masak kononnye haha.

Tapi saya memang kurang gemar pun nak pergi bazar ramadhan sebab banyak sangat pilihan. Nanti kompius nak beli apa. Lepas tu kalau beli pun, belum tentu sedap.

Macam tahun lepas masa masih single, saya pergi bazar 2 kali je. Tu pun temankan housemate. Kalau tak, tak pergi langsung lah jawabnya. Padahal bazar ramadhan kat tepi flat saya je. Saya lagi prefer beli kat kedai makan yang saya biasa makan yang kompem sedap. Hehe.

Korang mesti hari-hari pergi bazar kan? Hehe.

3 comments:

  1. kt bazar ramadhan makanan belum tentu sedap..pastu mahal pula tu..kalo sy pun, baik masak sendiri..lg puas hati..untung dapat pujian dr cik suami..ehee

    ReplyDelete
  2. lauk pauk mcm banyak lauk pauk orang nogori yo :)
    I pulak selalu bangat pegi bazar ramadhan tahun ni..sebab tak larat...tapi memang pegi gerai yang dah konpem sedap ajer :)

    ReplyDelete
  3. Shikin,
    Hihi tul tu kan :D

    Mrs Nageb,
    Ha'ah mak mentua orang nogori :) Kalau dah tahu gerai mana yg sedap senang la kan~ hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails