Monday, July 19, 2010

Hello 3rd Trimester!

Alhamdulillah, harini menandakan 28th week of my pregnancy. So, hello 3rd trimester! :D

Pejam celik pejam celik (makan-tdo-makan-tdo hehehe), dah 7th month dah baby dalam perut ni :) Lagi 12 week or less (hopefully tak overdue lah hehe) dapatlah peluk cium baby puas-puas!


Sekarang dah mula kerap pergi tandas macam first trimester dulu. Tapi kalau malam-malam tu adakalanya saya tahan je sampai tak tahan sangat baru saya bangun pergi tandas :P

Bukan apa, tandas dah lah tak attached to our room, lepas tu pulak tandas cangkung. Kalau nak tandas duduk kena naik tingkat atas. Malas nak panjat tangga + takut naik sorang tingkat atas malam-malam :P


Baby pulak semakin hari semakin padu tumbukan dan tendangannya. Tu belum masuk lagi skill menyiku nya pulak. Pergh, yang ni memang tajam. Sampai tokojut-tokojut den, kata orang N9. Disusuli pula dengan jeritan, 'Adoi!'. Tu Ummi baby la yang jerit, bukan baby. Haha, tu pun nak bagitau ke :P

Tapi yang saya rasa comel dan geram bila baby suka 'menyandar' kat belah kanan perut saya. Selalunya saya dapat rasa kepala saya kat bawah tulang rusuk kanan saya sebab keras semacam pastu tertonjol. Nanti saya pegang je kat area situ dan senyum sorang macam orang angau :P

Oklah kawan-kawan, setakat tu je update untuk hari ni, Selamat Malam dari 'Bini Gajah' dan 'Baby Gajah' :P

10 comments:

  1. huwaaaa exited woahh mahu tunggu meletup :)

    ReplyDelete
  2. bini gajah n anak gajah yg comel~

    ReplyDelete
  3. sekejap je masa berlalu kan~

    best dah dpt rasa babynye kick..tak sabar nk rasa tendangan padu baby..hihi

    ReplyDelete
  4. ok dear...dah leh siap sedia dah ni...barang2 sume pack simpan dlm kete siap2.. xmushtahil untuk deliver..

    anyway start bulan ni bby akan mula mengeras2..n nti mama pon start la rase kejang2 perut..2 biasa jek..bukan contraction sbenar.. hehehe

    peh cam doktor i ni...huhuuu
    anyway..i fenin gak pk2 nak pose dgn maira ni...

    ReplyDelete
  5. naz,
    hihi mmg excited!

    Amanda Eltiqaz,
    tima kaceh! :P

    Miss N,
    nanti miss n pun sama la~ xlama lagi je :)

    Mummy_nad,

    bila akak ckp mcm tu br saya ada kesedaran utk pack brg2! xmustahil kan? wah takutnya kalau2 preterm delivery

    harini pun tetibe baby sangat aktif dari sblm ni sampai rasa sakit every time dia gerak2 tuh, mungkin x biasa lg kot..

    thanks Mummy_nad :)

    ReplyDelete
  6. excitednyerr puan nad tewww.. ihihi

    ReplyDelete
  7. dah masuk 3rd trimester ni memang berbestfriend laa ngn toilet..huhu

    ReplyDelete
  8. en_me,
    mmg excited :)

    deena awanis,
    tulah deena. letak katil tepi toilet lah haha

    ReplyDelete
  9. heheh eksited kan?

    rasa hepi giler rasa bb gerak2.. jue kalau die tak gerak je mulalah riso...

    sometime tu saja main2 ngan die, tickle kaki die yg dok tendang kiter tu.. hehehe pastu makin kuat die tendang..

    we just enjoy the moment they are inside our womb.. after this tak dapat rasa dah bb gerak2 dalam perot hehhee

    ReplyDelete
  10. Juelee,

    sangat eksaited! tapi ada gak cuak2 hehe..

    btol2 dah mmg naluri keibuan kita kan kalo xgerak tu takut apa2 lak kat baby hehe..

    tickle kaki dia? wahh nad xpenah wat lagi hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails