Tuesday, May 25, 2010

Baby Bump at 20 Weeks


20 minggu :)

Alhamdulillah, sudah 20 minggu rupanya usia kandungan. Perut pun dah obvious kebuncitannya. Lagi 20 minggu untuk dilalui, lepas tu insyaAllah dapat jumpa baby yang suka main kickboxing dalam perut sekarang nih. Sampai terbonjol-bonjol perutku hehe. Tapi kalau baby duk senyap je saya pulak yang risau. Kickboxing lah selalu ye baby! Ummi suke! Hehe.

Semalam masa scan, tak confirm lagi jantina. Next time kot~ Tapi sebelum gi scan tuh Encik Gajah yang excited duk tanya-tanya saya,

'Kali ni kalau scan dah boleh tahu baby perempuan ke lelaki, kan?', sambil muka sengih-sengih. Hehe.

Baguslah dia excited. Saya excited jugak tapi takmau excited sangat kang saya yang terlebih sedih kalau tak dapat tahu nanti. Macam kejadian sonogram machine rosak haritu. Sedey sangat~ Tapi tengok sekarang, saya rilek je walaupun belum dapat tahu jantina baby. Hehe. Asalkan baby sihat walafiat :)

Baby membesar dengan normal, Alhamdulillah. Cuma gambar scan tu hanya menunjukkan kepala baby je. Tak payah la saya letak sini kot. Nak letak gambar mak baby mata panda ada lah.


Malam semalam, baru balik dari klinik lepas scan baby :D

19 comments:

  1. Alahai..tomey yer perut..sy da 21 weeks..tp kecik je lg..even org pun tak sedar sy ni pregnant ^__^

    ReplyDelete
  2. mAr@ZiEy: hehe nampaknya perut kamu lg comey la. siap org leh xpasan..hehe..apa link ek? xjumpa lak profile bila klik kat ur name tu~

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. bestnyer perut x nmpk..jeles sgt..nieza skang lg la nmpk..org cakap perut nieza kulit tebal...skang tak pakai lg baju pegnen..asik pakai baju kurung besar...malu la nk pakai baju pegnen..hehehe :p

    perut nieza lebey kurang cm perut nad skang padahal br 17 weeks... :p

    ReplyDelete
  5. waaaaaah!!! dah lme tak jenguk blog kak nad. tgk2 je dah nk ade baby dah. congrats ye kak :DD

    ReplyDelete
  6. nieYxzHa - hazLan:

    aih x cukup nampak lagi ke tu? :P apsal malu nk pakai baju pregnant? nad seboleh2nya nak bitau org yg nad pregnant :P

    lain org lain saiz perutnya :P

    El Soraya:

    hehe. kak nad pun dah lama x jenguk blog awk, ingatkan sapa El Soraya!! tak cam. haha. now dah tahu dah :D

    thanks Lyla :)

    ReplyDelete
  7. huhu.. sbb rase cm awal jer nk pakai bj pegnen...hehe..bj pon tak beli lg :p

    ReplyDelete
  8. wah.. excitednyerrr.. ehehe

    ReplyDelete
  9. salam kak nad..
    congrats..
    erm..aitu akak sye time pregnant..
    die minom air klape bler da msuk 6 bln keatas..
    t kulit baby cantik..
    pastuh..amalkn surah maryam n yusuf..
    n lastly..
    die byk bjalan..
    suker sgt g jln2..
    alhamdulillah..
    die snang sgt bsalin..
    xsmpai 2 jam pn sakit..
    n sakit biase2 jerk..

    ReplyDelete
  10. siap tak gemuk eh?nyampah!

    ReplyDelete
  11. ihsan_huhu:

    xmuat dah baju encik gajah kot. dah lagi buncet dari encik gajah ni

    nieYxzHa - hazLan:

    nanti leh la shopping baju preggy :)

    pil'sowe:

    wslm. thanks for the tips!! insyaAllah akan diamalkan :) baby kakak dah besar dah eh?

    .BUNGA.

    :0 first time org kata tak gemuk. haha

    ReplyDelete
  12. da2..da sbulan lbey..4.4.2010 aitu lahir..
    mesti akak xcitedkn..
    lg2 time baby gerak2 lam perot..best2..=)

    ReplyDelete
  13. pil'sowe:

    tentu sonok kan ada anak sedara :D kak nad xde anak sedara lg, tggu anak sendiri kuar nnt hehe.

    mmg paling excited time baby gerak2 dengan aktifnya dlm perut! :D

    ReplyDelete
  14. t share la lg cite sal baby..
    t kn..time2 nk maghrib kak nad bukak channel 106..
    bia baby dgr zikir n azan..
    t bler da lahir kn..
    bler die cam glisah sket jerk..
    bukak zikir n azan..
    t die diam..
    serius kagum sgt..

    ReplyDelete
  15. nadddd.. comelnya perut u! hehehe.. perut i pun dah nampak dah.. alhamdulillah. tadi dah rasa baby kicking here and there.. :D

    doc ari tu ckp most probably baby boy.. so ari tu i pegi vacation pegi beli baju baby and kasut laki.. kalau kuar pompuan takpela simpan and tgu beranak lg skali haha.

    time flies so fast kann. i pun mcm tak sangka dah 19 weeks! :)

    ReplyDelete
  16. comelnya peyut..secomel orgnyer..

    ReplyDelete
  17. saya pon macam encik gajah tak sabar nak tau jantina baby tuh.........hiyyahhhh!!! :D

    hehe...da nmpk dah perut buncit kak nad..
    leh show off byk2 pasnih kt fb...ekekeke :P

    ReplyDelete
  18. comellnyaa mummy-to-be &perut mummytobe!!heee..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails