Wednesday, April 28, 2010

Telur Goreng, Kicap, dan Sos Cili


Ini nama dia telur goreng


Ini pulak nama dia nasi putih dan telur goreng taruk kicap dan sos cili

Makanan di atas ialah makanan yang membuatkan saya sikiiiit lagi nak meleleh air liur di kala teringatkannya sewaktu pregnant ni. Nasib baik senang je nak sediakan. Bukan takat senang je tapi tersangat amat senang. Hehe.

Korang tengok mungkin tak terliur kot tapi bukan saya :P

Orang pregnant ni memang pelik kan? Haha.

21 comments:

  1. wah nad tau x...itu lah mknan simple yg paling best....terliur taw... tapi lg best mkn ngan kicap+cuka ckit+cili padi...fuhhh meletop....heheh nyum..nyummmm

    ReplyDelete
  2. Nadia: hihihi..ada gak orang terliuq sama ek :P kalo tambah cili padi mmg bes sbb pedas menambah selera! tapi cuka di-banned buat sementara waktu :P

    ReplyDelete
  3. sungguh berbadan dua kanns,

    salamm,

    ReplyDelete
  4. betul2.... hehehe...sbb tu tukar ngan sos cili eh....heheheh... ti baby ikut mama dia, suka makan telur+kicap jer...ehehhe

    ReplyDelete
  5. ok apa tu.. craving yang sangatlah mudah... ;).

    boleh di dapati pada bila-bila masa sahaja unless lah kan.. tak dek telur.. or tak dek nasi.. or tak dek sos.. or tak dek kicap... hahaha...

    otherwise, settle!!!

    ReplyDelete
  6. tunbegia: memang sungguh :P

    Nadia: hehe takut baby gelap cam kicap je :P

    Aini: ini salah satu cravings je, ada gak yang terpaksa mengeluarkan duit yg banyak sikit hihi :P

    ReplyDelete
  7. wah best sgt2..
    sedap kak nadxoxo msk.wee~
    sy lak mkn megy goreng aje..
    tyme2 nk exam ni,ni aje la yg smpt..
    ahaks.

    ReplyDelete
  8. Aisya: aisya pun suka eh? hehe. mana tau kak nad masak sedap? hehehe. megi goreng? wah kak nad jarang mkn tuh. ha kang tetibe ngidam megi goreng lak kang :P biasalah waktu exam kan. dulu kak nad waktu study week n exam lah badan sedap je sbb mlm2 lepas study kat library, gi mkn tgh2 mlm :P

    ReplyDelete
  9. nad! it was my favourite food during pregnant as well! tapi dgn tomato sos sbb kaklong tak suke pedas2 time pregnant. and letak some butter at the rice, masa tgh panas2 tu....yummmmm~

    ReplyDelete
  10. Fatin Liyana: seriously? haha tak sangka lah pulak :P nad suka sos cili sbb dia manis2 :P

    ReplyDelete
  11. terliur pulak tengok gambar :)

    ReplyDelete
  12. wahh...sekali sekala pekene telor goreng ngn kicap ni pun sedap gakkk..ehehhehe..

    salam kenal from me

    ReplyDelete
  13. nad..tengok gambar tu, kalau makan panas2 yaallah sedapppnye!lagi satu makanan paling simple ialah nasi putih + ikan bilis goreng dengan bawang + kicap. haha..jimat kos beli barang dapur..

    ReplyDelete
  14. telo ngn kicap mmg bes r kat mane2 pon

    ReplyDelete
  15. cik EPAL: jemput2 menjamu mata jelah ek :P

    Cik Amy Sensei: sedap kan :D salam kenal juga :)

    Nad Nazira: bawang & kicap!! sedap!! pas ni nk kene wat nih!! ah terliur!

    ihsan_huhu: mesti ko sll mkn kat sana kan hehe

    ReplyDelete
  16. kadang2 kat kampung.
    kite makan ni jugak..
    kdg2 makan mcm ni lebih sedap tau..

    ReplyDelete
  17. aYu: kan? tp kalo makan hari2 muak jugak kot, dh jadi tak sedap dh :P

    ReplyDelete
  18. yummy! Mknan favourite ms kecik2 dulu tu nad... Nmpak sgt2 sedap.... bikin saya pn terliur sama... Eheheheheh

    ReplyDelete
  19. isk terliur ok tengok! huu.
    nad, ptg tadi i pegi check up baby.. dah 15 weeks rupanya. time flies!

    alhamdulillah so far sume nampak ok. tp perut i tak la besar sgt lg sbb i naik LRT semalam takde orang kasi i duduk. haha.

    sonok gile kan tengok perut membuncit hehe

    ReplyDelete
  20. Afzan: hehe simple tapi sedap kan? :D

    dell: wow lebih kurang lah usia baby kita kalo gitu :) nad punya perut pn sama, xnmpk sgt lg~ tp tgk membuncet mmg sonok! hehehe

    ReplyDelete
  21. haha!! gelak je saya. best apa telur goreng kicap bercili lagi..

    Tentu sukar nak buat tu..

    hehe.. jangan mare nadd. Gurau je..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails