Tuesday, April 06, 2010

Gambar Scan Baby: 8 Minggu 6 Hari

Walaupun tak berapa nampak, tapi nak tunjuk jugak gambar baby ni :P Masa ni 8 weeks 6 days, first time scan :D


8 weeks 6 days in my womb :)

Yang bulat besar tu keseluruhan kandungan, diisi dengan air ketuban. Yang bulat kecil tu barulah baby saya :D Kecik je kan? Baru 2 cm besar dia masa ni. Heartbeat pun saya nampak tak nampak je masa doktor tunjuk kat skrin. Encik Gajah je yang nampak.

Lebih kurang besar ni lah baby saya:

Picture credits: www.thebump.com

Next time saya tunjuk gambar scan masa minggu ke-12 pulak k! :D

12 comments:

  1. seronok nya dia meng'scan'..hehe. nnt bila si cinonet tu besar mesti dia pun suka bergambar gak.. ^^

    ReplyDelete
  2. kita pun xsbr la nk gie scan mcm awak minggudepann hehehe...smoga sihat selalu

    ReplyDelete
  3. akak. nak tnya je tau

    ok ke kalo scan bnyk kali?

    tak effect baby?

    ReplyDelete
  4. Amanda Eltiqaz:
    sonok sbb dpt tgk baby! sebab perut pun xbuncit lg so rasa secure sikit bila dpt tahu baby berkembang dengan baik :)

    nornazliana:
    thanks singgah :) semoga ana n baby sehat2 juga!

    ainShahajar:
    kak nad tak sure lah ain. kak nad baru scan 2 kali setakat ni. selama ni x risau. bila awk tanye ni akak risau pulak nk scan selalu. kalau ikutkan hati tetiap minggu nak scan sebab nak tgk sgt baby. haha.

    nnt kak nad nk tanya doktor kak nad ek. btw, kalo bace kat internet ni byk gak cite mcm keburukan ultrasound scan ni. hurm :(

    Akmar Anuar:
    baiklah auntie kama! :D

    ReplyDelete
  5. Nadiah..
    dulu ina setiap bulan check up mesti doktor akn scan. Bila masuk setiap minggu check up tu,doktor check up dua minggu sekali je. Alhamdulillah,baby kuar sihat je.

    ReplyDelete
  6. ina:
    oo Alhamdulillah la kalo gitu kan :) kadang2 kita ni risau sgt smpi benda2 yg tak perlu risau pun kita risau hehe. tapi tu la, ape2 yg kita buat dengan tidak ektrem mcm scan setiap bulan ni kira ok la kan, bukannya every week hehehe :D thanks ina :)

    ReplyDelete
  7. waaa..tak saba nak tau baby girl ke boy..hehe...itis belum ade princess tau nad

    ReplyDelete
  8. ada tips nak dapat anak perempuan?
    leh bgtau aku ek..hehe

    ReplyDelete
  9. scan byk kali ade effect r.. effect kat poket encik gajah

    ReplyDelete
  10. beluncas:
    tu lah kan, sume boy je :D tapi kalo boy ramai2 pun ok gak ada kawan :P

    gajahchan:
    eh eh nak anak pompuan ke? :P

    Rashid:
    hehe x nampak lagi pon :P

    ihsan:
    haha free je..kampeni yg bayar :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails