Monday, April 19, 2010

Baby Bump at 15 Weeks

Alhamdulillah, hari ini usia baby dalam kandungan sudah 15 minggu :)

Ini gambar kebuncetan malam semalam:


Wahh nampak cam besar kan kalau pegang perut macam ni? Hehe. Padahal orang yang nak tengok sangat perut saya ni (kalau pakai proper) mesti kuciwa sebab nampak macam tak pregnant pun :D


15-week fetus
Source: www.i-am-pregnant.com


Dan saiznya lebih kurang buah oren ni :D
Source: www.the-bump.com

Lebih kurang macam ni lah keadaan baby saya kat dalam perut ni agaknya :D

Sejak last week sampai sekarang saya ada rasa kadang-kadang macam sakit kat ari-ari tapi tak macam period pain. Dia macam memulas kot, saya pun tak reti nak describe macam mana. Tapi sekejap-sekejap je rasa tu datang dan takdelah kerap mana pun.

Tapi kalau rasa tu datang, saya selalu bayangkan baby tengah gerak-gerak pusing-pusing bergimnastik hehe :D Sebab masa baby 12 weeks haritu saya scan baby, dia sangatlah aktif pusing sana pusing sini sampai susah nak ambil gambar. Ikut genetik siapa lah agaknya :P Next entry saya letak gambar scan tu k :)

Bye for now :)

8 comments:

  1. haha comel je bayangkn baby duk gimnastik. comelnye preggy tummy. kecik molek. uuuu. nad tgk x perut deliani? besarrrr!!!!! uuuu neway. bnyk2 mkn buah elok kot :P

    ReplyDelete
  2. adyla suka posting kak nad ni... hehhe hari ni komen coz tenet laju..weeeeeeeee

    ReplyDelete
  3. nadddddd! sgt2 cuteeeee! at first ingatkan baby nad (ke nk kite panggil baby gajah..ehehehehe) then nmpak website source tu. takpe2 nnti nad upload ur future baby e... papepun, kite doakan nad selamat smpai hari melahirkan baby nnti e. jg diri elok2 =)

    ReplyDelete
  4. SALAM

    alamak baby.. duk tenang k. Jangan banyak gerak.. nanti dah kuar geraklah..berlarilah..

    ReplyDelete
  5. baby makin aktif,main football dlm peyut..tau la musim FIFA dah dkt kn..ahaks..

    ReplyDelete
  6. Nad..sama lah kter..sy da 16 weeks..skg ni selalu saket kat ari2..nak2 time nak shi shi..then perut mesti akan rse saket semacam..tp kejap2 je..

    Tnye kat opismate..dorg ckp..normal coz bhgian tu nak mmbesar..mmg akan rse saket ckt

    ReplyDelete
  7. ayuniebee:

    kecik ke mi? mcm debab je ni :P yup nad tgk perut de, besar giler! dia dh nak masuk 8 bulan tuh mmg la besa :) baiklah saya akan makan byk buah :)

    xuen adyla:

    thanks adyla :) tenet laju eh, bagus!! :D

    aura afzan:

    ehehe thanks :) tu la, amik gambar kat internet saja :D dah kuar baby nanti nad amik gambar dia byk2 k :D u take care too :)

    Cikgu Rashid:

    wslm. ehhehe, harap2 baby kuar nanti sehat walafiat :)

    Diyana & Hazwan:

    hihi, nasib baik takde tiang gol skali dlm perut kalo x jenuh la nk membeso perut ni :P

    mar@ziey:

    lebey krg la kita :) oh mcm tu ye, tu lah perut nk membesar kan..x lama lagi nampak lah bump ni kalo kuar jalan2 ek :D

    ReplyDelete
  8. i bet.. ni mesti baby boy! kalah baby bump saye.. hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails