Monday, February 08, 2010

Last week I had this weird dream..

Minggu lepas, saya ada mimpi pelik. Dalam mimpi tu, saya lahirkan seorang bayi lelaki. Lepas tu saya terjaga. Bila saya tengok jam, lebih kurang jam 3 - 4 pagi.

'Hmm, belum Subuh lagi. Orang kata mimpi sebelum Subuh ni betul..
Tapi 2-3 hari lagi nak period dah..hmm..mungkin mainan tidur je kot..'


Pastu tido lah balik sebab masih mengantuk lagi. Hehe.

Lepas tu, tiba lah hari yang sepatutnya saya period. Tunggu-tunggu tak mari-mari. Sehari selepas tu pun sama. Tak mari-mari juga. Tapi rasa sakit perut macam nak period. Hmm..mungkin kali ni lambat sikit kot dia mari.

Saya berasa sungguh pelik sebab seingat saya, kitaran haid saya tetap dan tak pernah lewat. Saya ada rasa sikit hepi dah masa tu konon-konon pregnant la kot sebab tak period. Tapi saya tak mahu hepi lagi sebab sebelum ni saya dah 2 kali dikecewakan oleh Encik Pregnancy Test Kit dengan menyatakan bahawa saya tak pregnant 2 bulan lepas :(

Jadi saya pun biar je lagi 1 hari lagi mungkin lewat 3 hari kot period kali ni. Tapi bila malam tu saya tido, saya tiba-tiba terjaga di tengah malam dan tiba-tiba juga teringat kat nasi minyak dan tetiba rasa terliur sangat! Haha.

Lepas tu, saya baru teringat, 'Oh saya belum period lagi ni, better gi check'. Saya check, memang tiada mari-mari juga. Pada masa tu lah saya tetiba datang perasaan seriau, saya pun tak tahu kenapa, sambil dalam hati berkata, 'Memang betul aku pregnant kot kali ni. Nanti nak kene deliver baby!' Lagi seriau bila mengingatkannya. Pelik gak bila rasa seriau ni. Sebelum ni nak sangat pregnant kan. Pastu saya sambung la balik tido walaupun masih diselubungi perasaan seriau.

Pagi esoknya lepas Encik Gajah pergi kerja, saya tergerak hati untuk buat pregnancy test kat rumah. Saya tak fikir panjang pun. Saya terus buat masa tu juga. Mula-mula, the first line keluar, lepas tu sikit demi sikit another line appeared below the first line!

Tak tergambar perasaan saya masa tu. Tak dapat nak berhenti senyum, and at the same time rasa tak percaya dan seriau mengenangkan bagaimana waktu deliver nanti. Tak sabar nak tunggu perut membuncit dan terfikir bagaimana rupanya anak saya nanti. Lelaki ke perempuan? Atau kembar? Hehe. Macam-macam yang berlegar dalam fikiran dalam waktu yang sama.

Nampaknya mimpi saya bakal menjadi nyata tak lama lagi :D



P/S: Selamat 4 Bulan Perkahwinan kepada Encik Gajah :)

25 comments:

  1. congrats nad..
    bakal jd mummy nanti.. :)
    tkcr

    ReplyDelete
  2. hoh, anak laki tu. tah ni ah. selamat bersiap menjadi ibu!

    ReplyDelete
  3. sorang lg.musim sungguh.anyway.tahniah

    ReplyDelete
  4. tahniahhhh. i love babyyy!! (:

    ReplyDelete
  5. wah,kak nad..bahagie nye dengar..tahniah kak nad..xsbr nk tgok muke baby cmpur muke kak nad n encik gajah..jgn mkn bkn2 taw =)

    ReplyDelete
  6. wah,kak nad..bahagie nye dengar..tahniah kak nad..xsbr nk tgok muke baby cmpur muke kak nad n encik gajah..jgn mkn bkn2 taw =)

    ReplyDelete
  7. whoaaa..
    mom to be la kakNad!
    congrate! :)

    ReplyDelete
  8. congrats!! Take good care of urself!

    ReplyDelete
  9. nad..im happy for u..wow...nanti leh dtg my wedd tak nih?nth2 tgh mabuk2 pulak time tu..hehehhe
    anyway tekei ur self dear...

    ReplyDelete
  10. Nad, congrats!!! Jaga diri tu bebaik, ok? Take care!!!

    ReplyDelete
  11. Md Fitri Bin Mohd Anuar9 February 2010 at 09:05

    weh kak nad, tahniah!! :D

    ReplyDelete
  12. tahniah kak.jaga diri tau :)

    ReplyDelete
  13. im happyyyyyyyyyyyyyyyyyyy for u nad!! congratulations! im so jealous! hehehehe

    ReplyDelete
  14. hmmm nad nid nud bakal jadi bonda nih..Congrats! anyway early stage ni jaga2 skit sebab pregnancy tu blum kuat.Banyak kan rilek...nanti dah 3 -4 bulan barulah active skit yer.

    ReplyDelete
  15. wah!!!! tahniah!!!! 1st trimester ni kena jaga leklok ye..jgn lasak...makan pun xpayah jaga sangat.. folic acid jgn miss! hehehe.... after 5-6 bulan baru jaga makan, kalo tak, jadi bam bam macam ai.. hahahhaha

    ReplyDelete
  16. tahniah nad!!
    bak kata ana..1st trimester mmg sgt mencabar. take care..jgn penat2 sgt..
    bile plak giliran i nih? hehe

    ReplyDelete
  17. tahniah nad..bestnya..:)jaga diri

    ReplyDelete
  18. yeay..nad dpt baby! tahniah! hrap2 btul2 kan ^^

    ReplyDelete
  19. Tahniah Nad. Jaga kandungan elok-elok.

    ReplyDelete
  20. tahniah encik gajah. kepoweran anda sudah terbukti

    ReplyDelete
  21. Tahniah nad!!!. Buleh geng nnt anak kite=). Mesti nad deliver dlm bulan 9 or 10 kan?:D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails