Friday, September 11, 2009

Duit Raya nadxoxo

Tengahari semalam, teman Cik Maria pergi beli kasut raya kat Alamanda. Dapat lah kat Cik Maria sepasang kasut yang comel warna teal kat Clarks ^^

Masa on the way balik ke ofis, Encik Gajah sms

"Baru bangun tido?"

-_-" Sabo jelah.

Yup, sebelum ni nadxoxo tido di ofis kalau waktu lunch di bulan puasa. Tido kat kerusi sendiri je. Nak-nak pulak ofis tengah mengamalkan energy saving. Kul 1 je, lights off. nadxoxo lah 'warden' nye tolong tutupkan lampu. Kata sayang kampeni. Haha.

Lepas tu,

nadxoxo sms:
Tak lah, on the way balik dari Alamanda, teman Maria beli kasut raya
Encik Gajah sms:
Syg tak beli jugak kasut raya?
nadxoxo sms:
Tak pun, dah habis dah duit pegi servis kete haritu RM1200 T_T

Lepas tu lama dia tak reply sampai la kul 2:30 dia sms

"Abg dh masukkan RMxxxx kat dalam akaun syg. Pakai la untuk raya ek"


Tersentak jap.

Bukan sikit tu..isk isk.

Terus call Encik Gajah

nadxoxo:
Abg, nape abg kasi duit kat syg? Syg takde duit nak bayar kalau pakai duit ni
Encik Gajah:
Takpela, pakai la untuk apa-apa yang patut. Beli baju raya ke, kasut raya ke..
nadxoxo:
Takpe, dah beli dah barang-barang yang perlu. Ade je duit nak spend untuk duit raya budak-budak dan belanja travel balik kampung nanti
Encik Gajah:
Takpela, syg amik je..
nadxoxo:
Ni kalau pakai ni takde duit nak bayar balik ni. Banyak sangat nih <-- cuba mengwas-waskan Encik Gajah hehe
Encik Gajah:
Takpe, syg amik lah, tak payah bayar pun :)
nadxoxo:
Betul ni? :/
Encik Gajah:
Iye, betul..
nadxoxo:
Wah seronoknya!! Terharu! Tenkiu tenkiu :D <--senyum lebar giler


Masa tu rasa terharu sangat. nadxoxo tak mintak pun dan tak ada niat nak mintak mahupun buat hint2 nak mintak duit dari Encik Gajah namun Encik Gajah sangat thoughtful. Awww.. :P


Dengan ini bermakna aku kene memberi lebih dari yang aku plan since aku menerima lebih :) Alhamdulillah~

Tenkiu skali lagi Encik Gajah!! Hihi.


29 hari lagi~ ^^

18 comments:

  1. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.........
    nape saye pon bunga2 gak bile bace entry nih????????
    hahahaha...

    kak nad, see!
    he loves you more than you expected..
    jgn sedih2 lagi pasal besday kak nad ritu lg eh?? hehe =p

    encik gajah ade adik x??
    WAHAHAHAHAH =p

    ReplyDelete
  2. wah.. baek nyer gajah... moga kamu berdua bahagia hingga akhir hayat!

    anda berdua sgt cumil!!

    ReplyDelete
  3. kama-chan:

    hehe tenkiu sebab memahami perasaan kak nad. yup terasa seperti hadiah bday pula :)

    encik gajah ada adik lelaki 2 org. dua2 idung mancung2 haha amacam? :P

    zhu:

    hehe thanks zhu!

    ReplyDelete
  4. sangat jeles lah...

    heheh..bagus2, gne untk up kan duit raya bebudak~

    =)

    ReplyDelete
  5. sonot dapat soping aa pas ni..
    insyaallah tade aral nnt akak bwk 'kekasih gelap ' @ anak bujang akak mase kawen nnt yer...

    ReplyDelete
  6. oit2 ,
    kama dah mula menggatal ..

    kak nad ,
    anis tgk jumlah X tuh wat kan anis terkebil2 la.
    haha..
    mata duitan sekejap.

    ReplyDelete
  7. bagi la zla wit raya.student lagi ni..ehehe.de tag kena jawab

    ReplyDelete
  8. so sweet n thoughtful!

    lucky u!!
    heeee ;)

    babe, kte da dpt ur card!!
    thanks... will try to be there!!

    ReplyDelete
  9. haha, igtkan entri pasal binatang peliharaan.

    rupa nyer pasal duit raya. :p

    guna duit raya sebaik mungkin ek.

    ReplyDelete
  10. Wah...tak sabar nampak nak kawen.. Wohooo.. Weh, aku xleh g la, sbb dlm pantang, still kat kg..huhu.. Neway, wish u all d best!! Syok ooo kawen.hahaha.. Psst..cepat2 buat anak.. Hehe

    ReplyDelete
  11. yeay cik nad dpt duit raye yeay yeay!

    ReplyDelete
  12. wah..
    sgt thoughtful ur future hubby~

    ReplyDelete
  13. ZOMG!!! 4 X??? siyes 4 xxxx????

    DEM.

    baik sungguh binatang peliharaan kamu nad. ini rasa aku pun nak kawen dgn gajah nih! hahahahaha :P

    ReplyDelete
  14. emm..nanti aku nk dtg raya umah ko nad :)

    ReplyDelete
  15. hahaha adek ko sungguh bI!!!!!!!

    syoknye dapat duit raye~~~

    ReplyDelete
  16. alahai..baiknya encik gajah...mmg bakal suami yang baik dan prihatin...

    sy pun nak duit raya juga lah lalala

    ReplyDelete
  17. wah baiknyer gajah nadh:D.

    leh la dtg raye umah nadh mintak duit raye nih..hehe.:p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails