Sunday, August 16, 2009

Seronok Tengok Orang Kahwin

Assalamualaikum semua.

Maaf atas ke-idle-an blog ini beberapa minggu yang lepas tanpa bebelan nadxoxo. Haha.

Banyak nak cite nih. Tak tahu nak mula dari mana. Kalau tunggang terbalik pon arap korang paham lah ye. Haha.

PERTAMA
Akad Nikah Jep

Last week 8 Ogos, pegi tengok majlis akad nikah Jefri & Ehsan kat Bandar Tasik Selatan. Yang ni penting sebab ni first time aku dapat tengok step by step macam mana orang akad nikah. Hehe. So skang dah tahu dah, jadi dah tak risau dah :P


The gorgeous happy couple :')


Dengan bakal mak mentua :D


Dengan Kak Kemi, kakak Jep. Geng masa prektikel kat Freescale dulu2


Dengan adik bongsu Encik Gajah, Izzaty

KEDUA Persiapan perkahwinan

1. Barang-barang hantaran

Satu je lagi tak beli iaitu make-up set. Tapi tengah pk nak beli ke tak since sebenarnye kalau tak beli pun takpe. Yang sudah dibeli ialah:
a# Al-quran
b# Jam tangan
c# Handbag
d# Shades
e# Towel

Alhamdulillah semuanya below budget since ada SALE!! Hihi.


2. Cincin Encik Gajah

Sudah dibeli hari Ahad last week dengan presence Encik Gajah. Encik Gajah dah suka, saya beli saja :) Alhamdulillah ada diskaun jua. Hihi


3. Borang Nikah

Encik Gajah dah ambil borang kat Pejabat Agama Kajang. Juga sudah membuat ujian HIV. Lepas dia punya dah setel, bolehlah ku isi borang pulak :D


4. Doorgift

Ummi & Abah uruskan. Dah mula beli sikit kat Rantau Panjang je. Diorang tamau gi Nilai, jauh katanya. Aku redha, asalkan sume beres. Haha.


KETIGA My Birthday

Thanks pada kawan-kawan yang wish especially my blogger friends!! :D

Tiada birthday celebration tahun ni. No cakes. Sangat dull. Itu ok lagi, yang paling terkilan ialah apabila orang-orang penting lupa. Sigh. Takpe aku tabah ajelah. Redha lagi.

I bought myself a new handbag a day before my bday :D


KEEMPAT Trip ke Johor Bharu

nadxoxo dan kawan-kawan ke JB untuk menghadiri kenduri Jep & Ehsan. Bertolak dari Bangi jam 8:30 pagi. Sampai di JB jam 1 tengahari. Tiba di Bangi semula jam 7 malam.

Trip yang seronok giler!! Nyanyi dalam kereta, gossips, updates, lawakssss. Really made my day :)


Kene tembak


Family potrait (mak bapak kat depan) :P


Raja sehari. Cantiknya the bride :')


Hari yang panas. Sedang menikmati kipas angin..

18 comments:

  1. gamba last tu kama suke..yeay yeay yeay!!

    kak nad...ehem2....lmbt lg kak nad nak kawen nih...
    theme kaler pe kak nad????????????????????????????????????????

    pastuh kan, gamba orang yg baru nikah tu sweeet ah!! :D
    mmg gituh eh muke orang baru nikah???
    isk..isk..isk...ble turn saye nih..

    ok ok saye tak nak bebel byk2 takut mlm ni mimpi saye nikah lak..melampau sgt dah tu..hik hik hik =p

    ReplyDelete
  2. kama-chan!

    theme kak nad kaler turqoise tapi tu belah trg la..kalo belah encik gajah kaler ijau pucuk pisang hehe

    memang sweet sangat..sebak sebentar melihat. so happy for them!

    haha mimpi dulu baru jadi kenyataan :D

    ReplyDelete
  3. erk. JB dimana?hehehe. love thats pic. semua cantik2 woo

    ReplyDelete
  4. lain kl turun JB kasik tau r, kot2 r aku kat jb time tuh hahahaha

    ReplyDelete
  5. xpe kak nad.ur big day will come.heee.

    ReplyDelete
  6. lizz,
    JB di mana? erm xsure lah. tapi JB lah hahaha! maaflah daku x biasa di JB =_=

    ihsan,
    ko bukan kat malaysia kan?? ngengade

    shima,
    insyaAllah.. :D

    ReplyDelete
  7. mboi..
    berseri2 nya muka bakal pengantin nih..

    dekat sgt dah tuh..
    pu3 lak asa tak sabar nih..

    ReplyDelete
  8. pu3 balqis,

    berseri2 kah? haha. itu saat2 hepi jadi berseri2 la kot.. :D

    bawak bersabar pu3!!! :P

    ReplyDelete
  9. Sabar... nnt sampai la turn kamu hehehe

    ReplyDelete
  10. aaaa kak nad datang jb?? x habaq kat cek ponggg. uhuk ;(

    ReplyDelete
  11. musim panas sekang nih.. ihihi

    ReplyDelete
  12. pengantin tu cun ar..jeles aku..huhuhu

    ReplyDelete
  13. wah..best2! dy dh bersiap2 nk pegi dh kenduri kawin jep tu. tp tetiba ada halangan lak kena hntr adik balik melaka sbb ayah demam..huhu.

    tensi2..asik trlepas je kenduri kwin diorng.. really hope dpt gi majlis kawin nad nnt! (^_^)

    ReplyDelete
  14. bila tarikh kawen nyer nad nid nud?

    ReplyDelete
  15. Sabar dan debar pasti silih berganti.. hehe.

    ReplyDelete
  16. semalam time aku bukak internet, aku jumpa satu web nie... pasal orang yang nak kahwin tapi tak cukup duit.

    try la usha webnie.. manalah tahu dapat membantu ke

    http://www.maskahwin.com/index.php?ref=fik_a84

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails