Sunday, August 30, 2009

Update lah nadxoxo oi!

Ini cerita Jumaat, 21 Ogos.

Cuti
nadxoxo tidak bekerja, sudah minta cuti dari bos. nadxoxo khabarkan padanya, sebab nak wat persiapan kawen. Dia dah ucap tahniah awal-awal. Hehe.

2-3 hari lepas dah mintak cuti kawen pulak kat dia :P

Fitting Baju
Jam 10 pagi, Encik Gajah dan mak nya datang ambil aku, bawak pegi Shah Alam. Pegi kat mak andam, fitting baju kawen :D Lepas try 2 baju, sudah decide yang mana nak ambik. Alhamdulillah berjalan lancar :)

Jumpa baby debab
Lepas tu singgah rumah makcik Encik Gajah kat Shah Alam juga. Jumpa budak kicik comey 2 orang nih:


Baby Ihsan - baru balik dari Ireland


Baby Ilman - sudah botak :D

Ujian HIV
Buat kat BP Lab Kajang. Kena ambil 1 botol kecik darah. Sakit gak la, 1 minggu baru ilang lebam di lengan ni. Dah dapat result Jumaat kelmarin (28 Ogos), Alhamdulillah negative. Encik Gajah juga sudah buat di tempat sama seminggu lebih awal dariku.

Tapi bila Encik Gajah bawak result dari lab tu untuk permohonan nikah, ditolak sebab tak buat kat klinik kerajaan. Result ujian HIV dari klinik kerajaan sahaja diterima. Padahal kami pegi kat lab tu sbb ade sorang akak ni dari Klinik 24 Jam Bangi ni kasi maklumat salah kat Encik Gajah, dia bagitau Encik Gajah yang leh buat kat lab tu kalau nak tahu result cepat. Sebab katanya kalau buat kat klinik tu ambik masa 1 minggu baru dapat result, manakala kalau buat kat lab, 3 hari dah leh siap.

Rupa-rupanya ujian darah yang sebenar di klinik kerajaan tu hanya memerlukan amik darah sikiiiiit je kat jari dan dalam masa 10 minit dah tahu result. &^$&**&%^*&! Sakitnya hati kami hanya Allah saja yang tahu. Darah hilang, duit pun melayang. Bakal pengantin lain sila ambil iktibar dari kisah ini. Isk2.

Ramadhan & Merdeka
Belum berkesempatan lagi nak wish kawan-kawan kat sini, jadi, Selamat Berpuasa & Selamat Menyambut Kemerdekaan yang ke-52 :)

September
Dah nak September dah! >.<

13 comments:

  1. sis,

    kena amik 1 botol kecik darah?
    aaaaa kena amik kat ujung jari tu pun ana takut nak tengok, pe lagi 1 botol kecik. mesti nak pitam2 ek lepas amik byk darah.uhuk

    kalau org nak untung, macam2 diorg buat citer kan.sian sis.

    btw, tinggal sebulan lebih je lagi ek. wowieeee. ai plak tak sabar youu. hehehehe :P

    ReplyDelete
  2. ami darah?
    adoi...
    sakit...

    ReplyDelete
  3. huh!
    satu botol?
    banyak tu...
    ngerilaaa!!



    slamat brcuti..
    =P

    ReplyDelete
  4. haishh...susah btol orang leb bgtau bende2 yg salah ni..
    dorang bgtau info salah secara sengaja or x sengaja tu?
    haih...du bulan2 pose ni, wujud lagi syaitan di kalangan manusia..isk..isk..

    oh kak, aritu asal wat status berbuka seorang diri?
    encik gajah mane? housemates len?
    cian lak nih..

    ReplyDelete
  5. oooo... kat kerajaan je diterima? huhuhu.. apa salah ujian lab? adeih..

    *note note*

    ReplyDelete
  6. banyak gile darah amik sampai satu botol. dia buat masak lauk mcm raja bersiong ke ape?

    ReplyDelete
  7. rindu kak nad.
    jaga diri.
    heppy2 selalu.

    =)

    ReplyDelete
  8. darah ?
    uhm .. hehee ..
    tbe2 terbayang edaward cullen.

    ReplyDelete
  9. sy tak suka ambik darah hehe...

    owhhh...tak lama lagi nak jadi pengantin baru nih hehee

    ReplyDelete
  10. ala nadd..siannya =c aku pun luper nk inform...mmg leh wat kt kinik krjn je..tp x silap aku..benda ni ade mention time kursus nikah..agaknya org bg kursus tu pun luper kot.

    syg btul..kalau btul alang2 g lab tuh..bek suh dia wat test for thalasemia. tp doa2kan je la..both nad and gajah bukan pembawa kay..aminn. aku pun dulu x wat test ni..tawakkal aje..hoho.

    ReplyDelete
  11. sedih aku..kecewa..mana la gajah buang print walkthrough daftar nikah yg aku type panjang berjela khas utk dia aritu..
    clear dh aku rasa ckp kena wat hiv test kat klinik kerajaan..siap nyatakan waktu open 3 klinik utk wat test..
    ni ilmu x sampai ni..huwaaa..
    xpe..pengajaran utk semua..
    btw..kena bayar ke wat test kat lab tu?

    ReplyDelete
  12. hehe... adeh..ok nad...konpem, leh piat telinger gajah pas kawen nnt. rupanya da de da paceek bgtau~~ sabo paceek... =D

    ReplyDelete
  13. laa siannyer nadh..satu botol lak tu amik darah..isk3x..ngeri tul. Mase kursus kawen dulu diorg xcakap ker kena wat kat klinik kerajaan je?mase ina kursus kat trg ni die bgtau. Xpe la nadh,,dh tau nnt leh kongsi ngn adik2 lak=)..sabo deh..dugaan sblm kawen tu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails