Tuesday, June 02, 2009

Nasi Dagang Sepanjang Hari

Hari Ahad dimulakan dengan breakfast nasi dagang yang sedap sangat. Memang tempah sebab nak jamu Mak Ayah dan Encik Gajah ;) Lepas breakfast kat sini Mak Ayah Encik Gajah pergi KB pulak nak beli barang2 kawin :P Encik Gajah tak ikut.

Kat-kat tengahari tu aku dan Kakngah teman Encik Gajah pergi buat balancing n alignment kete kat Jerteh. Sambil-sambil tunggu tu amik-amik gamba :D







Lepas tu pergi beli headrest utk Encik Gajah sebab penat katanya drive dari Kerteh ke Besut, kepala lenguh. Lepas tu gi kedai baju pengantin, gi ukur saiz baju untuk Encik Gajah. Aku juga dah pilih satu lagi pasang baju untuk hari sanding nanti :)

Then kami balik rumah dan makan tengah hari. Nasi dagang lagi. Hoho. Lauk aje lah, nasi biasa pulak kali ni. Kang gemuk lak. Encik Gajah pun sama since dia taknak kasi ngantuk bila drive balik Kerteh nanti.

Lepas dah rest n solat, Encik Gajah bertolak balik ke Kerteh lebih kurang jam 3 petang. Jam 7 petang dia sampai rumah.

Malamnya aku dinner nasi dagang lagi hohoho :P

16 comments:

  1. xpernah makan nasik dagang..nasik dagang tu cmane?rase mcm dah pnah tnye dh..hehe

    ReplyDelete
  2. ya ampun.
    lama tak makan nasi dagang.
    tiba2 rasa lapar pagi2 nie.
    adeh...

    ReplyDelete
  3. kalo nk makan nasik dagang g la kelantan. Atau tgu bln puasa misti ada kt bazar ramadan.mesti ada.

    ReplyDelete
  4. lol.mkn nasi dagang seharian..xlpar ker?

    ReplyDelete
  5. mili:nasi dagang tu nasi dia mcm pulut tapi bukan pulut. lauk dia ikan aya (yg kami panggil) n kuah dia kaler coklat2 rasa lemak2 gitu. sedap~~ mili patut try!!

    nora:nnt gi cari nasi dagang kat pasar malam berdekatan k! hehe..

    setiasahabat:nasi dagang dari terengganu la. nasi kerabu dari kelantan. nak nasi dagang yg sedap, cr kat ganu. kat kelate kureng skit :P

    mooney:xlapar..sedapp!! :D

    ReplyDelete
  6. photoshoot mcm model sudah

    kak nad kak nad

    jalan nanti leklok

    baju kaler apa

    heheheh

    ReplyDelete
  7. warggghh...
    pu3 pantang ar nasik dagang..
    pantang nmpak msti nak sapu..
    favouret tuh..

    rasanya da berabad tak makan nasik dagang... :(

    ReplyDelete
  8. Owh Nad..kite dr last week bli ikan nk masak nasik dagang..tp rase guilty nk buang mase masak beriye when exam is just around the corner...

    ReplyDelete
  9. whoa! nasi dagang my fave!! isk isk. bikin kecur air liur je masuk blog nad nih. hehe. ;)

    nnti kawen buat nasi dagang ke?
    ngee~

    ReplyDelete
  10. ohooo...saya sgt jeles...nak balik besut jugakkkk.......=(

    ReplyDelete
  11. nasi dagang untuk 1 ari? wohohooo

    ReplyDelete
  12. hari nasik dagang sedunia..
    bila nak makan nasik kerabu nyer?

    ReplyDelete
  13. aiseh. nih yg aku rs mengidam tetibe nih..

    haih

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails