Saturday, June 20, 2009

Lagi 3 Minggu

*sila refer wedding countdown :P

Lagi 3 minggu bolehlah aku setelkan dokumen-dokumen ini:

1. Surat kebenaran untuk bernikah (wali kene sign depan jurunikah)
2. Pengesahan kesihatan (ujian percuma HIV)
3. Copy of I/C
4. Surat pengesahan permastautin dari Kariah
5. Surat nikah parents

Perkara-perkara di atas hendaklah dibuat seawal-awalnya 3 bulan sebelum bernikah.

Syarat bermastautin ialah 3 bulan ke atas atau 6 bulan ke atas. Jadi aku kene ambil kat Selangor dan sahkan dengan Kariah bahawa aku dah duduk Selangor lebih dari 3 bulan.


Perkara di atas ialah yang tertulis dalam buku nota masa Kursus Pra-Perkahwinan yang aku hadiri pada bulan April tahun lepas :D

Nanti nak kene tanya balik kot bestfriend aku yang baru kawen last 2 weeks untuk kompem dari yang dah mengalami. Mana lah tau ade yang tertinggal nanti ke kan. Bukannya fokus sangat pun masa kursus kahwin tu haha :P

Ehem. Ramai Ada yang request nak tengok kad kahwinku. Hehe. Nanti kalau dah tiba masanya untuk menjemput kawan-kawan ke majlis perkahwinanku, akan ku tempek besar-besar kat sini k hihi. Kalau korang tak mintak pun aku tempek gak haha :P Tungggu~~ ^^

13 comments:

  1. byk procedure sebelum nak nikah ni eh??
    hurm....hengat kan leh kawen mcm tuh je...ekekeke =p

    "aku nikahkan dikau...." SAH!!! <--ayat tak saba tunggu waktu nikah sendiri...muahahaha =p

    haaa kak nad, kad tu tempek besa2...
    nanti senang saye nak tgk peta..
    senang terjah umah kak nad...

    muahahahahha <--gelak besar sbb nak bawa satu batalion serang umah kak nad =p

    ReplyDelete
  2. adoi ..
    banyak nya keje kena wat b4 kawen erk.
    naseb bek muda belia lagi .
    harap2 , waktu anis nnt , sume nya secara on9 aja lah ..nikah secara webcam ?
    wahhh .. gila cool .

    kad kawen tu..
    tembek bg clear sket .

    jantung berdegup laju la skang ni erk?
    telinga lak terdgr2 lagu
    selamat pengantin baru .
    wahahaa..

    ReplyDelete
  3. salam kak nad.
    thanks for ur advice. i really need it.
    hmm.
    btw, best of luck on ur wedding preparation k.
    harap sumanya berjalan lancar.

    =)

    ReplyDelete
  4. sambung gelak kak kema
    hahahahha

    ReplyDelete
  5. wowiee banyaknye nak kene buat sis!
    xpe xpe. insyaallah sempat sebelum hari bahagia sis tu.
    :))

    ReplyDelete
  6. ko sure rase 3 bulan rs mcm 300 taun je

    ReplyDelete
  7. ada rasa dup dap dup dap tak hehee

    ReplyDelete
  8. Yosh!!! Ada masa 3 bulan 3 minggu lagi!!!

    ReplyDelete
  9. sonoknyerr nak kawenn tewww.. salammms

    ReplyDelete
  10. bla tarikh tu nad? hope dpt amik cuti awl time tu ^^

    ReplyDelete
  11. sudah mau kawin.congrat!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails