Wednesday, May 20, 2009

Mari AFUNDI

Sejak tak sehat ni banyak cerita yang terbengkalai nak cerita. Takpe better late than never kan? Eceh.

Ni sambungan citer kat kampung haritu. Kalau tak baca lagi kisah hari pertama, sila baca kat entri Lengchai Telinga Chapang. Ni kisah hari kedua pula~~

We had a family BBQ that night. Dan rumahku merupakan tuan rumah kali ini. Seronok!! Ada ramai orang datang, nenek, atok, pakcik, makcik, termasuklah sepupu-sepupu yang kecik-kecik tu.

Kami kene sediakan ikan-ikan untuk bbq tu. Yang lain-lain bawak burger, ayam, buah-buahan, kek, mihun, dll.


Ummi dan adiknya tengah basuh ikan~
Aku tlg amik gamba je hoho

Selain tu kami jugak sediakan air. Takkan nak suruh orang bawak air dari rumah diorang kot. Mestilah tuan rumah yang kene sediakan haha hampeh punya tuan rumah itu pun tak tau kah? :P


Gelas-gelas untuk para tetamu

Masa maghrib tu pakcikku bawak burger. Sebab masih awal lagi dan tak nyalakan lagi api utk ber-bbq jadi kami tuan rumah yang baik hati menggorenglah dulu burger ini untuk sesiapa yang datang dan perut bunyi kriuk2 kelaparan. Yelah nak tunggu siap bakar kan lama hehe.


Mari bukak kedai burger~

Pastu lepas maghrib baru la stat orang datang dan baru nak nyalakan api haha. Ni first time rumahku jadi hos acara bbq family jadi takde sape yang expert nak nyalakan api almaklumlah sume adik beradik pun pompuan, oh kecuali si Lengchai dia baru 9 tahun lagilah tak reti..


Jangan main api


Tukang BBQ


Oleh itu marilah kita lihat pula gelagat dan mimik muka budak-budak yang menjadi mangsa lensa kamera aku pada malam aku cewah ayat haha.


Sian budak ni silau flash kamera :P


Cak! Dah bukak mata hehe

JAZMINA JANNAH

Description:
Latest edition of the family belah Abah. Umur 10 bulan. Masa ni dia tak sehat. Selesema dan sakit mata. Tu yang muka blur semacam tapi tetap comel giler ^^

AFUNDI JANNAH dan hantarkan ke 99999






BAHRI & BAZLI

Description:
Satu-satunya pasangan kembar dalam family belah Abah. Agak pendiam nak-nak kalau dengan orang yang dia tak biasa. Aku teringin nak anak kembar gak~~

AFUNDI BAHRI&BAZLI ke 99999










AISYA 'ILLIYYIN

Description:
Budak yang suka buat muka kiut ini berumur 1 tahun setengah. Berkebolehan mandi 6 kali sehari dan berak 4 kali sehari. Kasi makanan apa pun dia telan. Paling berat di kalangan spesisnya. Haha. Senang nak ambik gamba budak ni sebab ayah dia photographer hoho

AFUNDI AYSHA dan hantarkan ke 99999








AMEER ADZFAR ARIFUDDIN

Description:
Berumur 4 tahun tapi cara bercakap macam sudah matang punya orang. Loyar buruk juga ini budak. Sedikit materialistik haha :P

AFUNDI AMEER dan hantarkan ke 99999





Comot~~


Ready to toss it in the air~~


Penat main dah la ni..comel je selepek kat mak dia haha

ADIB FIRDAUS

Description:
Adik bongsu Ameer. Umur dia muda sikit dari Aysha rasanya. Dulu-dulu ingatkan budak ni membosankan sebab masa dia kecik-kecik susah sangat nak senyum tapi once dah senyum manis gile. And gelagat dia buatkan orang tergelak je

AFUNDI ADIB dan hantarkan ke 99999



Apa lagi korang tunggu? AFUNDI lah haha :P

12 comments:

  1. nak anak kembar ghupernyerr.. try kat blog nih:

    CINDERELLAjgn ckp me tak bilang nooo.. ehehe

    ReplyDelete
  2. abes la credit akmar sbb nak afundi dorang sume....

    eh, upin ipin ader gang sebab ade dak kembar tuh...bile da besar sure ensem glerrr...haish..nape la akmar lahir cepat sangat *ayat seorang yang mahu sentiasa 15 tahun*

    ReplyDelete
  3. suka tgk gambar toddlers! sweet!

    ReplyDelete
  4. hohoho bnykknya nk kn afundi... tp apsal no afundi tu 99999... kang afundi bomba ngn polis plak dtg... huhuhuhu............

    ReplyDelete
  5. xtau undi sapa undi semua
    kan adyla adil dan saksama
    muahahha

    ada ke patut cakap sedikit materialistik
    aiseh kejam statement tu
    hahahha

    dah baik demam ka

    ReplyDelete
  6. salam kak nad,
    nora nak afundi, AISYA 'ILLIYYIN tau.
    comey.

    kak nad dah sihat ke?
    get well soon okay.

    =)

    ReplyDelete
  7. sy nk AFUNDI JANNAH!
    dia sangat cute ^_^
    dan nama dia mngingtkn sy kt adk ssorg... -_-'

    ReplyDelete
  8. alolo..cumelnye mereka2 itu... :D

    ReplyDelete
  9. nak afundi semua sbb semua comel2..kalo afundi sorg je,tkot yg len kecik hati..hehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails