Monday, May 04, 2009

Lelaki-lelaki (Tak Tahu Memilih Antara 3)

Assalamualaikum kawan-kawan semua.

Ku mau minta maaf atas kehilanganku 2-3 hari ni. Feel/masa/tenaga untuk blogging takde. Ini adalah kerana ku sedang membuat keputusan yang amat besar di dalam hidup.

Keputusanku adalah menentukan dengan siapa aku akan berkahwin.

Ku tidak tahu memilih yang mana satu :'(


Calon 1


Calon 2


Calon 3

Sob-sob. Kalau korang, korang pilih yang mana? Pening aku memikirkannya. Semuanya ada kelebihan masing-masing. Isk isk.

Calon 1 lebih tinggi dari aku, badannya tegap, pemain bola keranjang sekolah. Keningnya macam samurai Jepun, pergh..memang spesel. Dahlah suke buat muke comel.

Calon 2 sangat amat kiut. Lihatlah sendiri gambar di atas. Senyumannya menusuk qalbu ku. Kecik-kecik comey je. Senyuuum aje manjang. Tapi apakan daya dia 10 tahun lebih muda dariku... T_T

Calon 3..hurm, hurm..bulat..kuat makan dan minum. Tak senyum lak tu sebab duk leka minum (sila refer gamba). Tinggi 5cm je dari aku. Ish... kalo ikutkan memang dah rejek dari list ni dah. Tapiiiiiii..

1. Dia kenal perangai aku - baik dan buruk
2. Dia sangat pemurah dan baik hati. Suka tolong orang
3. Sentiasa menceriakan hidup aku dan rakan-rakan sekelilingnya
4. Mempunyai idea yang bernas
5. Pekerja yang dedikasi, reliable, dan rajin
6. Anak yang baik, mendahulukan ibu bapa dalam kebanyakan perkara
7. Selalu menasihati aku dengan kata-katanya yang berkesan
8. (Tak dapat nak list kan semua)

Tolong lah daku..nak pilih masa satu ni??
.
.
.
.
.
.
.
.
OK AKU GURAU JE

Mestilah Calon 3 senantiasa di hati sejak berkurun lama 3 tahun lepas dan di masa hadapan. Hehehe.

Kesimpulannya, walaupun muka tak hensem, tapi manis tu adaa...ehh silap..walaupun tak hensem, tapi yang penting hati mau baekkk. Kan kan kan Jenet kan??? Haha.

Dan satu lagi kesimpulan ialah, hargailah orang yang tersayang ketika kita masih memiliki mereka. Itu kata-kata yang dah selalu didengar tapi mempunyai makna yang mendalam. Betol tak kawan-kawan...?? Hehehe.




P/S: Gamba diambil pada 1 Mei lalu. Gamba Encik Enol (juga ada bersama ketika gambar-gambar diambil) tidak di upload di sini sbb nadxoxo takut kene gilis ngn traktor kalo gf dia dapat tau. Kwang kwang kwang!! :P

P/S lagi: Cik Kama, nadxoxo sehat walafiat walaupun otak weng sket. Haha. To Adyla, semoga kamu ceria membaca entry ini. Semoga hilang rindu kalian padaku. Hehehehe.

15 comments:

  1. wawawawawa kak non!!!
    tetibe dik non rase tak saba2 nak kawen.....wakakakakaka =p

    ReplyDelete
  2. wahh.. wat saspen jek baca..

    ReplyDelete
  3. lolx... ya happy... mesti sibuk urus mau kahwin..
    kan kan? jangan tension kak nad..
    meh adyla lantik diri sendiri jadi pr kak nad

    ReplyDelete
  4. keh3..kak nad..yg calon no.2 tu mcm akim je...ngeee!~

    ReplyDelete
  5. hahaaa..
    mula2 anis pelik gak ..
    bkn calon number 3 ke yg ada kat ati nad ..
    ha3x..

    ReplyDelete
  6. lerrr...rs lama sgt plak mnggalkn blog ni..smpi k.nad da jd cm ni...ahaks...rilax2...

    ReplyDelete
  7. ahaha..tajuk kontroversi je..ingtkan btul2 la kak nad mau men-3 kan incek gajah..heeee

    ReplyDelete
  8. gajah mane? tanak amuk ke nad wat post nih?

    HAHAAHHAHAHAHA :P

    chill la. cik nad mmg setia kat en gajah. kite same2 doakan derang jodoh yg panjang!

    mwahs!

    ReplyDelete
  9. heh..sikit pun akak x mkn dgn tajuk kontroversi ko tuh diknad oi.Dah sah2 pilihan hati encik gajah.dah start sebok ke wat preparation skang?akak nk ngulur duit tade mane nye lah kan...kok nk ngulur pendapat tu bulih lah!Ahaks!

    ReplyDelete
  10. lorhh..
    tkejot sggh lah..
    engatkan btol td nk mntak suh pileh..
    HAHAHA..
    OH..pic yg ke3 2 lah incik gajah yea..
    crius je..
    tp..yeah..bnyak keistimewaan laen ropenyer..
    smga berbahagia :)

    ReplyDelete
  11. tak sabo nak kawen ghupernyerrr..

    ReplyDelete
  12. ahaha yang second tu memang chumil gilee. hehehe

    ReplyDelete
  13. Encik Enol telah di AFKELUAR awal2 lagi dari persaingan. wahuahuahua!! :P~

    ReplyDelete
  14. aku rase ko kne kawen ngn yg no 2 r

    hahahaha

    ReplyDelete
  15. saya nak request AFMASUK Encik Enol! Dia tak available ke? alaaa....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails