Sunday, May 10, 2009

Ini memang menguji kesabaran

Tag dari Kak Yong :)


Whats your name?
Nurul Nadiah, nama yang Ummi dan Abah beri hampir 24 tahun yang lalu kepada anak sulung mereka :)

When is your birthday?
10 Ogos 1985, Leo girls roar! Kan mili kan? :D

How do you feel right now?
Rasa busuk sebab tak mandi lagi haha :P

What did you do on your birthday last year?
Sudah lupa. Macam tak berapa celebrate kot sob sob

What about this year?
Ntahla. Mungkin tengah bz ngan preparation kawin kot. Tak tau la sempat ke tak celebrate :P

How do you relax?
Tengok muka baby dan main dengan mereka ^^

Whats your favorite book?
Kalau buku cite ialah Kira kira by Cynthia Kadohata
Ini ialah buku kanak2 aku rasa ahaha tapi aku rasa sebab cam comel2 je

Who was the last person to text you?
Encik Gajah. Aku nk reply tp halfway dh tertido. Br sedar ini stlh tgk fon sebentar tadi haha

What about call you?
Abah tercayang

Who was your last ex?
Tunangan org dh skang haha

Have you ever been drunk?
Nggak pernah dong..mana bolehh donggg..

What did you wear last halloween?
I turned into a vampire. Please refer to this entry.

When did you last cry?
Hmm last 2 weeks kot. Malas nak ingat tapi teringat gak :'(

Are your parents still together?
Alhamdulillah masih :)

Who did you last argue with?
Tak bape ingat lah. Aku sukakan dunia yang aman..haha

What time did you go to bed last night?
Tertido sebab kepenatan dan tak sedar kul bape :P

Who is your best friend?
Fajrina, Encik Gajah, dan kawan2 kat opis~

Do you bite your nails?
Tak..baik aku makan nasik lagi sodap

What about toe nails?
Tak jugak. Tak baik merosakkan badan sendiri. hahhaa :P

What are your hobbies?
Ngadap pc :D

Have you ever watched the sun set?
Penah kot tp dah lupe biler :D
Ohh tetibe teringat..salah satunya masa gi amik2 gamba kat Lumut ngan geng KakiPhoto UTP. Sonok! ^^

Where did last vacation to?
Sedey..jarang gi vacation sbb aku gi vacation ngn family jer. Family aku dh la jarang jalan. Sedey tol. Aku rasa thn 2004 kot gi Langkawi ngn family. Itulah kali terakhir seingat aku..

Whats your hair color?
Hitam. Darah aku campuran Cina + Siam + Melayu je takde omputih2 haha

What are you wearing?
Kaftan...baju kelawar lahhhh :P

Do you wear makeup?
Paling rajen pun eyeliner je. Pastu lip ice haha. Aku takut muka jadi cam hantu kalo aku mekap sendiri nanti :P

Do you get hayfever?
Jap nak google jap..................resdung ade la..

What music are you into?
Lagu yg sedap didengar oleh aku haha sume org pun leh jawab gini haha :P
Aku suka lagu2 yang penyanyinya bersuara sedap, kalo tak sedap aku tak denga walopon lagu tu sedap cthnya lagu yang Baizura Kahar nyanyi..adehhh sori Baizura Kahar. Kamu belakon n model jelah k. Takyah nyanyi k..sob2 Liyana Jasmay pun sama..

Have you ever been out with your best friend’s ex?
Seboleh2nya tak ahahhaah apakah maknanya tu?? :P

Ever sneak out of your house?
Tak penah sebab aku penakot..

What did you do today?
Bangun tido, smyg subuh, tdo balik, bangun, ngadap depan pc :D

What are you doing tomorrow?
Koje..koje..koje..

Whats the last thing you ate?
Malam semalam ade BBQ family kat umah aku..apa yg aku makan last ek? Macam2 makan smpi dh lupooooo :P

Are you a forgiving person?
Biasanya ya..nnt aku cepat lupe ape org tu wat kat aku.. haha sian aku :P

Are you mad at anyone right now?
Takde kot sbb baru bangun tapi tatau la karang haha :P

Are you talking to anyone while doing this?
Tak..aku kosentret nih tau tak?? haha

Ever had a garage sale?
Oh tak pernah. Cam sronok je. Jual sume bende. Dah la nak kwen ni. leh tambah duit hahaha

What is/was your school like?
Kalo kawan ngn budak skema, skema lah aku
Kalo kawan ngan budak agak2 jahat skit, gitulah aku juga haha tapi tak sampai ponteng skolah atau panjat pagar :P
Kesimpulannya kawan2 aku ialah pengaruh yang besar terhadap aku :D

Describe your best friend?
Sume comey ^^

Do you like your partner’s family?
Family Encik Gajah sangat baik terhadapku. Sll terasa mcm dh jadi anak diorg betul2

When did you last smile and why?
Malam semalam masa BBQ family..sebab ade budak2 ramai dan ramai orang dan ramai yang wat lawak dan ade aksi2 buat dajal kat budak2..adehh sian budak..

Have you ever cheated in a test?
Penahhhhhhh~~ Tak malu sunggoh aku ngaku kat sini. I'm just being honest :P

Are you scared of falling in love?
Scared kah? Mungkin masa patah hati dulu. Sob2

Have you ever felt replaced?
Yess :'(

Do you trust your friends?
Ade ye ade tak..sebab ade pelbagai jenis kwn. Depends :P

Do you like coffee?
Haih byk lak soklan..haha..
Sbenanye tak berapa minum coffee. Tapi takdela tak suke :D

Have you had kids?
Selalu, dlm mimpi2 ku ^^
Tapi di alam nyata belum lagi laaa. Mungkin tahun depan :P

If not, do you want them?
Mahu sangat!!

Are you brainy?
Alhamdulillah otak masih intact lam kepala aku haha :P

What was the last film you watched?
X-Men: Origins. Hensemnya ^^

Whats the time?
1028 dan masih menjawab tag dengan tak mandinya lagi

How old are you going to be in 7 months?
Skang 23 lagi.. 7 bulan lagi dah 24 dah laa..

Was yesterday better then today?
Belum tau lagi. Hari baru bermula!! Hehe

When did you last see your mum?
Beberapa minit yg lalu :D

Your dad?
Sblm nmpk Ummi haha

Do you smile often?
Ada org ckp aku suka gelak :D

Do you collect anything?
Dulu2 kumpul setem..haha

Can you remember your dreams?
Kadang2 ingat kadang2 tak..semalam punye mesti lah tak :P

Do they come true?
Biasanya tak..

Who would you kill right now if you could?
Labah2..tapi aku tau tak baik..dia tolong Rasulullah dulu2

Where were you 4 hours ago?
Slumberland

What song describes your life right now?
Tepuk amai2 belalang kupu2
Tepuk baby pandai, Ummi upah susu :P

Whats your biggest regret?
Huargh malas nak taip kat sini..mmg betul2 regret it

Whats your body type?
Macam seorang nadxoxo

Do you have any scars?
Adoooo..macam2 ado haha

What from?
Garu dan garu sejak kecil..haha tu la dulu2 main pasir tak hengat

What pets do you have?
Takde pong

Your most recent lie...
Tak ingat..tak baik tipu2 :P

A lie you tell yourself...
I am cute and kind-hearted -_-"

You are embarrassed when you.....
Salah sebut perkataan dan orang pandang stret ke mata aku masa bercakap..isk2 menakotkannn (tiru gaya Sarimah)

The memory that still makes you laugh
Yang plg ingt skrg ialah memori BBQ mlm smlm, sepupu aku yg 3 tahun (Amir nama dia) kene wat dajal ngn makcik pakcik aku. Kat umah aku ade anggur hiasan yang takleh dimakan tu. Knowing that Amir suka gila anggur, diorg panggil Amir yg duk luar umah tu masuk ke dlm umah semata2 nak tunjuk kat Amir buah anggur tu. Amir bila tgk anggur tu ape lagi, dia pun beriya2 petik 1 anggur dr tangkai fake anggur tuh..tercabut pulak tuh. Pastu masuk dlm mulut nak makan. Korang bayangkan sume org tgh tgk aksi dia kene tipu dan betapa innocent nya dia masa tu ingatkan itu anggur betul skali kene tipu daa..Orang lain yg tgk gelak sakan..Sian aku tgk budak tu walopon aku tmpg gelak skali..haha..

Nanti aku post gamba dia k :P

How you picture the end of the world?
Kiamat..




P/S: Tahniah kat sape2 yang berjaya baca entry ni sampai abess.. haha :P

10 comments:

  1. Do you collect anything?
    Dulu2 kumpul setem..haha
    skrg nih suka kumpul handbag, baju, kasut dan seangkatan nya.

    What pets do you have?
    Takde pong
    yer ke??

    ReplyDelete
  2. u're a leo girl too!!
    patot aa cool..
    i'm 4 days older than u r!

    ReplyDelete
  3. im 4 years and bape ari tah older than u..
    muahahaha

    ReplyDelete
  4. aku bace awal2 n last je.

    besday ko same ngn besday adik aku, same dgn arwah nenek aku, n same dgn besday anawar ibrahim

    ReplyDelete
  5. wahhh... lotih den bace entry ni..
    ahaks... terbunuh sudah waktu sy... :P

    ReplyDelete
  6. leo?
    xgarang pon

    hahaha

    jenuh baca

    ReplyDelete
  7. byk gile soalan2 tag ni..

    ReplyDelete
  8. powernya kak nad jwb soklan tag neyh..
    tabek spring 2 you!
    yg mmbaca ni pon xlarat nak scroll down..:p

    oooo..
    penah mngopy-ngopy ye tym exam.
    nak kene nieh!

    ReplyDelete
  9. ya allah kak nad..
    tabah gile bole jawab sume..panjang betul..
    u go girl..leo girl..roar..mili grg ouh..hihi :)

    ReplyDelete
  10. yeahh..jawab gak akhirnye..tensen kan nak abeskan!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails