Sunday, April 26, 2009

Panas Sebab Banyak Dosa

Dugaannnnn..

Kepanasan ialah dugaannnn..

Duk dalam bilik yang panas ni untuk chatting, blogging, dan surfing ialah sangat lah dugaannn.. Jadi sile lah cakap time kasih sebab aku tetap rajin lawat blog korang dan update blog ni walaupun panassss kat dalam bilik ni. Haha.

Hah! Macam lah orang nak baca sangat kan apa yang aku rapu kan tu. Hehe.


Tapi betul la. Memang sangat panas skang. Malam semalam pas mandi malam tu, kejap je sejuk. Pastu dah rasa lekit-lekit dah. Aku dah la banyak minum air masak. Lagilah kuat berpeluh. Adakah aku patut benti minum air supaya aku tak peluh2 jadi aku tak lekit2 jadi aku lebih selesa? Hmmm..

Pastu dah tak tahan sangat mlm smlm, aku mandi lagi kul 2:15 pagi untuk menyejukkan badan. Senang skit nak tido kan kalo sejuk-sejuk. Pastu kul 3 pagi baru tido. Cari design kad kawin kat internet punya pasal. Haha :P Tetibe aku rasa nak wat sendiri je kad kawin aku. Jimat giler kan? Hmmm..

Aku sbenanye bukan jenis yang cepat panas. Cepat sejuk ada la. Tido pun takleh sejuk-sejuk. Kipas masa tido takleh laju sangat. Pasang slow je. Pastu wajib bungkus ngan comforter lagi. Betapa anti kesejukannya aku haha.

Kalau dapat rumet yang slalu kepanasan, alamatnye dia bukak kipas laju-laju masa tido, aku pulak pakai sweater n bungkus siap-siap ler before tido. Kalau tak, sure esok aku demam, paling-paling pun selesema sok sek sok sek..Haiyo sedey dapat rumet yang tak memahami -_-"

Tapi skang sudah lain cerita. Malam-malam bukak kipas laju giler. Tak selimut lak tuh. Bangun pagi badan rasa lekit-lekit lagi. Aduhai..adakah Malaysia sekarang sedang mengalami musim panas?


Kat umah aku ni, asal aku minum air masak je, mesti kene berebut dengan semut. Semut pun dahaga tau. Haha. Diorang tak cari dah air manis-manis skang. Nanti jadi lebih dahaga katanya. Psstt..korang tak tau ke aku leh communicate ngan semut? Hahaha.

Global warming? Hmmphh..Kalau sebut pasal global warming je mesti aku teringat gambar nih yang orang duk forward-forward kat email suatu ketika dahulu:


-_-" Sabo aje la..


Erm, korang tau tak Mustapha Kamal Attartuk sebelum dia mati, dia berada di dalam keadaan kepanasan yang berpanjangan? Sampaikan dia wat macam-macam untuk rasa sejuk. Ya Allah ampunilah dosa-dosaku..

Ehh tetibe rasa sejuk pulak :P

19 comments:

  1. wah..
    terus sejuk ek..?
    ;)
    pandai communicate ngn semut ker..?
    umah kita banyak sgt semut.
    tlg jap bgtau diorang jgn datang melawat umah kita selalu sgt.
    sebulan skali cukuplah...
    :P

    ReplyDelete
  2. hehe..panas2 mcm ni la kene minum byk2 air..
    berpeluh tu bukan sbb minum byk air tp tu cara badan kte nak sejukkan diri sendiri..

    hurm..seriously la nad, mmg panas glerr skrg..
    btol la kate nad tu, afte bgn dari tdo je sure badan rase berpeluh kalah gi jogging pepagi buta tu..ngeh ngeh ngeh =p

    jom sama2 doa mesia setiap ari ujan...amin!

    ReplyDelete
  3. mmg btol kak...mmg terasa btol panas skrg.... malam2 tido pon skrg dah tak selimut dahh.... ish.... takot kan (-.-)

    ReplyDelete
  4. haah nad. skang mmg panas gler ah.
    eh btw, anak dara xelok mandi mlm2. nnti da tua dpt sakit sendi. hee ;)


    p/s; thanks sbb update blog wpun panas. haha. kte malas giler nk update. hehe

    ReplyDelete
  5. klu panas, saya terus bersenam..
    biar terus peluh2 sume keluar..
    hahha, pastu mandi.. sejuk je~~

    ReplyDelete
  6. kalu panas pergi kedai ais buat2 mau beli ais..whahahaha

    selalu buat sampai apek tu akan ckp amoi ar u mau beli ais x?

    kdg2 dy ckp lu dtg tgk feng shui ka?

    -_-" panas la apek oi..

    hahah nasib dy cool je.. effect duk lelama dlm bilik tu kut..wahahah

    ReplyDelete
  7. pe kater..
    try bacer quran..
    msti sjuk..hehhehe..

    nice blog nway..
    sy follow ea..

    nk dakwen dah eh??
    make sure becoming hsbnd akk ANTI SEJUK gaks..hehehhe ;))

    ReplyDelete
  8. hohooo..panas eh...
    sy sejukkkkk...
    (aircond pny psl...huhu)

    dan nk trima ksih jgk la sbb k.nad mlawat blog sy...ahaks... mlawat la lg wlaupun tak update pape.. :P

    ReplyDelete
  9. skrg mmg cuaca x menentu. panas 2-3 hari pstu tibe2 hujan ribut. huhu. skrg rs cm nk mndi setiap jam sbb pns. haha. naik la bil air stgi. :-p

    ReplyDelete
  10. eyh betulla.. malam before tdo nak je g mandi. panas~ padahal kipas dah highest speed da~

    ReplyDelete
  11. btulla! sgt panas, mungkin dy pn kena beli sluar kaler merah yg ujung tu..hhehehe~

    ReplyDelete
  12. btol la nad!
    mmg rasa melekit je badan!
    masok bilik sure rasa bahang!
    kipas pon bukak paling max..still panas jugak!

    haha sume nk letak '!'

    tu pengukuhan..muahahha

    ReplyDelete
  13. aku rasa kat memana pun memang panas... huhu... kat sini pun... Kebinasaan kita kerana tangan tangan manusia gak.... huhu


    Adry @ http://www.adrysabry.com

    ReplyDelete
  14. wahhhh....dah nk kawen...haha..

    tahniah beb....

    kang jgn lupa bg anak baca blog hapacrita...hahaa...

    buleh jadi bed stories wooo....hahaha...

    ReplyDelete
  15. dosa ku bnyak jugak
    patut la panas
    hurm...

    ReplyDelete
  16. kt cni skang temp belas2 celcius dh..

    tp aku still melenggeng or bersinglet dlm umh w/o heater.

    hoho

    ReplyDelete
  17. panas3..sbb aril nynyi lagu nakal ritu kot..tp mmg sgt pns skrg ni..taiping yg salu ujan ni pn terase bahangnye :DD

    ReplyDelete
  18. kesian lak tgk polar bear tu...huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails