Monday, March 16, 2009

Siri Kembali Semula Ke Ofis Setelah Bercuti Di Kampung Halaman

Assalamualaikum semua. I am back from hometown!! :D *sengih sengih banyak-banyak* Hihi

Pagi tadi sampai di Kajang jam 6 pagi. Sejuk giler dalam bas tu. Brrrr.. Dah lah ujan je sepanjang perjalanan. Takleh nak tido nyenyak dalam bas sebab terlalu sejuk walaupun pakai long sleeve + cardigan + balut shawl. Pastu tertahan-tahan nak buang air kecil. Haha. Hasilnya sambung tidur kat umah sampai tengahari. Pastu baru gi keje hihi. (Buat-buat muka tak tau konon-konon shif petang :P)

Jadi..

Mari kita lihat apa hasil ku balik kampung kali ni?

Adakah tercapai cita-cita balik kampung ku haritu? :D

Okeh jom recap..



PERTAMA SKALI: Nak amik gambar kat pantai.
HASIL: Tidak kesampaian sebab boleh dikatakan hari-hari hujan :(

KEDUA SKALI: Nak amik gambar besfren aku tunang.
HASIL: Berjaya!! Hihi.


KETIGA SKALI: Nak amik gambar sepupu-sepupu aku yang kecik-kecik.
HASIL: Juga berjaya! ;)




KEEMPAT SKALI: Nak gi kenduri kawen kawan lama
HASIL: Tak tercapai :( Juga sebab hujan sepanjang hari pada hari Ahad.

KELIMA SKALI: Nak beli stok tudung bawal untuk dijual.
HASIL: Berjaya~~ :D


27 helai kesemuanya :D




Walaupun hanya 3 dari 5 cita-cita sahaja yang tercapai, hatiku cukup happy sebab..


Dapat katil baru!! Katil pengantin konon konon :P
Time kasih Ummi Abah sebab belanje :D


Kalau kamu semua curious atas apa aku tidur dalam bilik tu sebelum ni, sila tgk kat sini k. Haha.

8 comments:

  1. comel la katil =)

    bestnya g best frn wedding. Tapi oklah, akak nya kawan satu kampung kat Besut. Saya ni kawan kat Langkawi tu, jauh..huhuuhu

    ReplyDelete
  2. chanteknyerrr katel pengantin tewwww.. sakannns

    ReplyDelete
  3. syoknye balik kg.hihihi...
    nak tumpang tanyer..awk amik bas dari hentian kajang ke machang kan?Bas ebudaya yg awk amik tu gerak dr kajang kul baper dan baper lama baru sampai machang ek?Saya kena antar cupcake ke machang la.Tlg jwb yer.Tqvm

    ReplyDelete
  4. Alamak, dpt katillah pulak...jelesnyer!oooo jual tudung ngupanyer dia... Tokeylah ni!

    ReplyDelete
  5. nadia-ady:
    katil pilihan Ummi :D

    besfren kite tunang je, belum kawin lagi :D

    kalo kawan nadia kat langkawi, leh jenjalan. lagi bes!

    en_me:
    hehe. Ummi yang pilih tu..

    crabster:
    hi crabster. memang syok balik kampung :)

    bas eBudaya tu bertolak jam 8:30 malam dan sampai di Machang jam 4++ pagi. Kalau bas pagi ada gak. Petang sampai la kot kat Machang :)

    YanDarwisy:
    Jangan la jeles :P jual tudung nak tambah pendapatan :)

    ReplyDelete
  6. okies.tq.sy dah g check kat hentian kajang dan akan amik transnasional esok jam 9.30pg.Sebab kalo cupcakes tu naik bas mlm,customer kena collect kat bus station pagi2 buta lak.Neways all d best for ur wedding preps.
    Feel free to visit http://rezekiwalon.blogspot.com untuk jamu mata dgn cupcakes yer

    ReplyDelete
  7. nad...amik gambar gune kamera ape ek..cantik la...ajar la diriku ini yang sgt2 tak reti pegang kamera setelah kamera digital menjelma.dulu aku pakai kamera yang filem tu...hehehe.kasik la tips skit.

    ReplyDelete
  8. crabster:
    orait ;)

    jaszminedeezee:
    hehe. mcm la nad terer sgt amik gamba. gamba2 tu pki nikon dslr..sbb tu lawa kot sbb kamera ada power lebih sikit dr kamera digital biasa ;)

    tips dari nad ialah, rajin2 la tgk org yg dh terer2 punye gamba, atau beli majalah digital camera. bleh refer kat gamba/tips kat situ.

    pastu cari angle yg lawa utk amik gamba..cari angle yg lain dari yg lain ke...ia akan nampak cantik, insyaAllah kalau rajin mencuba dan ber-eksperimen..hehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails