Monday, March 30, 2009

Arrows of time?

Amaran: Entry ini ialah sangat self-centered :P

Sebelum memulakan kata (dah mula dah pun..haha), silakan kawan-kawan ke blog ini terlebih dahulu.
.
.
.
.
.
.
.
Kalau dah tengok, boleh sambung baca kat bawah ni :D

Amacam? Apa pendapat korang? Sangat menakjubkan kan apa yang Diego Golberg buat tu? (Cheh sebut nama macam kenal rapat je haha)

Boleh nampak kan perubahan dia dan wife dari muda ke tua, dari kecik sampai besar anak-anak dia. I found this very interesting!

Jadi..

aku rasa aku nak buat jugak lah :D

Tapi memandangkan aku belum ada pasangan mahupun anak-anak, aku cuba la buat mana yang mampu. Jadi aku kumpulkan semua gamba paspot dari kecik sehingga lah yang latest :D



Arrow of time ku menunjukkan aku semakin tombam :P
Sila klik untuk membelas kasihani mata anda :P


Gambar pertama ialah sewaktu Darjah 2 (1993) kot. Perasan tak rambut tu sama dengan rambut kat gambar ni? Hehe. Rambut ikat di belakang yang selalu menjadi perhatian kawan-kawan hingga selalu ditarik-tarik oleh mereka -_-"

Tapi, serious nye muka aku masa ni, kan? Macam nak marah je. Isk isk anak sapo lah ni :P


Gambar kedua pulak, ialah sewaktu Form 1 (1998). Memang waktu ni aku pakai spek :D Lain tak muka aku? Macam nerd kan? :D Tapi dengan tudung macam labuh tu, aku tengok macam ada gaya ustazah la. Haha.


Gambar ketiga pulak ialah sewaktu nak masuk Form 4 (2001). Ambik gamba sebab nak masuk skolah baru :D

Yang ni pun macam garang je muka ni. Tengok tu muka aku panjang je nampak. Isi belum naik kat pipi lagi haha. (Psst..berat dalam 44 kg je masa ni :P - yolah, tinggi tak berubah dah haha)


Gambar keempat diambil sebab nak gi praktikal. Kemungkinan di penghujung tahun 2005. Haaa..ada beza pada pipi itu :P Gamba yang ni je yang pakai tudung kaler-kaler. Yang lain warna basic je. Aku pun tak tau kenapa.


Gambar terakhir pulak diambil pada final year kat UTP sebab nak masuk keje dah iaitu pada tahun 2007. Dalam gambar ni kene pakai tudung hitam sebab nak guna gambar ni untuk letak dalam passport.

Sila perhatikan bahawa gambar yang ni paling ceria dan paling tembam. Jadi pemenangnya ialah gambar ke-lima!! :P (Tepuk belakang bahu sendiri haha).



Kesimpulannya: Bila buat bende ni, kita boleh nampak kan perubahan kat diri kita? Sememangnya kita harus sentiasa memandang ke hadapan supaya kita boleh maju. Tetapi, sekali sekala, lihatlah ke belakang, sebab kita takkan berada di sini sekarang kalau semua yang di belakang tadi tidak wujud kan?

Dan oleh itu marilah kita akan mengucapkan syukur pada-Nya, Alhamdulillah :)

Jadi, apa kata korang buat bende ni jugak? Hehe :D

10 comments:

  1. oh sgt teruja tgok gmbr yg dikumpul Diego Golberg tu..huhu

    tp gmba paspot time kecik2 dulu dah xsimpan la..xtau la ilang mane..plg lame pun mase skolah mngh..

    btw,muke pic yg ke5 plg sweet n tmbm..mkin tmbm mknenye mkin happy.. :)

    ReplyDelete
  2. nk buat jgk la....bleh kn?kn? nnt kak nadiah cube tgk ape beza die...hehe..

    ReplyDelete
  3. wah tetibe ako pon terase nak buat. bende cemni sangat senti senti senti mentallll tau. wuhuu! bagus la kamu dapat cari bende camni.

    tahniah!! a very good idea u've proposed! :D

    ReplyDelete
  4. kak nad, yang pastinya comel itu masih ada walau muka tu berubah..
    lalalalala..

    =)

    ReplyDelete
  5. gambr 1 : muka innocecnt gila.
    2nd : gaya org dolo
    3 : oh dah cukup umur
    4 :x sama mcm yg sebelum nie
    5 : baru lah lengkap semuanya

    ReplyDelete
  6. ahahaha. mmemang funny! kne buat gak ni nad! start from 1st day kawen! kalau blog ni panjang umur, 10 tahun lagi post! ada brani???

    hehe. sronok main2!

    ReplyDelete
  7. kre makin lame makin bulat.

    10 taun ag xmuat gamba dah kot.. kes2

    ReplyDelete
  8. eee... bestnyer idea ni... tp xmo wat la..sbb gmbr pasport kite smua buruk2... hik...xsanggup ler...

    ReplyDelete
  9. waa..
    impressed ngn post org 2..
    tp ssh gk nk cri gmbo every year..
    then nk msokkn kt mende nie..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails