Friday, February 13, 2009

This is the reason why I blog everyday

Korang perasan tak sejak akhir-akhir ini aku update blog setiap hari? Hehe.

Sebabnya ialah...

Sekarang aku ada sambungan internet sendiri! Akhirnya, dapatlah daku online di rumah setiap hari bila-bila aku suka :D Shiawase~

Tengah bulan Januari lepas pegi beli bende ni di The Mines.


Inilah modem yang ku beli. Maxis Broadband - Power Package (kelajuan up to 3.6 MB). RM100 perlu dibayar sebelum menggunakan modem ni. Pengguna tak boleh hentikan servis selama setahun (kontrak). Selepas setahun, automatik modem ni akan jadi milik pengguna.

Bayaran bulanan untuk pakej ni ialah RM98 tetapi untuk Maxis postpaid users macam aku, dapat rebate sebanyak RM10. Jadi bulanan hanya perlu bayar RM88 je. Murah kan?

Sebelum ni pernah kongsi Maxis Broadband dengan housemate pakai pakej 640 Kbps punye. Yang tu bulanan kena bayar RM 78. Tambah RM10 lagi, dah leh dapat yang aku pakai sekarang ni. And kelajuan dia pulak memang jauh sangat beza, berkali ganda. Jadi memang tak rugi kalau ambik Power Package ni.

Sebenarnya utk Power Package ni ada 2 jenis modem. Satu mobile and satu lagi tak mobile. Yang aku pakai sekarang ni tak mobile punya. Tapi boleh jer nak bawak pegi sana sini cuma mcm gedabak sikit la jika dibandingkan dengan mobile punye. Yang mobile tu modem kecik kaler putih tu. Memang sesuai utk org yg pakai laptop. Senang nak dibawa ke sana kemari. Tapi harga pakej tu lain la daripada yang aku pakai ni.

Maxis Broadband ni memang OK cuma kena tengok kat mana area yang nak digunakan sebab tak semua area ada coverage. Jadi sebelum membeli, kene tanye lah dulu sama ada kawasan anda di cover oleh Maxis Broadband ni atau tak.

Untuk details yang lebih lanjut tentang wireless broadband yang kupakai ini atau yang sewaktu dengannya, sila ke link ini.

Jadi, kesimpulannya ialah, rajin-rajinlah check blog ni setiap hari. Haha.

8 comments:

  1. ok ke wei?maxis broadband nih yg aku tau sgt slow huhu..

    ReplyDelete
  2. agHoo:
    yup, ok sangat! laju je aku donlod anime n series..hehe. kiranya mmg xde masalah lah..

    setau aku kat SK memang slow mcm org2 nye gak..kekekeke :P tgk tempat la..n kalo tgk kat pamphlet yg maxis kasi ni pun, kat area SK mmg xde coverage. pelik giler. keliling SK sume ade je coverage. aku pon tatau lah nape

    ReplyDelete
  3. hi cek nad tewww.. arini friday the 13th.. ati2 dijlnraya.. salammms dr me dikejauhannnns..

    ReplyDelete
  4. apa bezanya broadband ni dengan broadband usb tu ea? Kenapa rupa broadband ni macam PDA ea? Tadi dah tengok link tu tp tak faham2 jugak.huhuhu

    ReplyDelete
  5. en_me:
    ok tq~

    ihsan_huhu:
    amin..

    nadia-ady:
    yg usb tu, cucuk je dh boleh terus pakai. mcm pen drive lah kan. seswai utk org pakai laptop n on the go.

    yg itam ni plak kene ade sambungan elektrik baru leh pakai. seswai utk org yg pakai pc :)

    ReplyDelete
  6. menarikla pakej ni. blk mesia nk beli gk la. hehe

    ReplyDelete
  7. Farah Aminuddin:
    hi Farah. thanks for dropping by :) yup mmg menarik, bleh ber-internet selalu :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails