Friday, February 27, 2009

Saman Di Dalam Taman

Kali ini ku mau ceritakan tentang kejadian bulan lepas.

Sewaktu di kampung haritu, aku dapat surat ni. Dialamatkan untuk Abah, tapi nampak je logo Majlis Perbandaran Sepang tu, aku dah boleh agak dah surat ape. Lalu aku terus membukanya..




Ia adalah notis peringatan untuk bayar saman!!

Nampak tak tu berapa RM kene bayar?

RM 1 ribu tahu!

Ia adalah saman ketika bulan November 2008.


Kertas kuning tu ialah surat saman


Kalau mata korang hebat, cuba baca apa yang tertulis kat surat saman tu.

Boleh?

Memang tak boleh sebab dah hilang pun tulisan dia. Huhu.

Tapi apa yang aku dan kawan-kawanku paling ingat sampai sekarang, yang tertulis kat surat saman tu ialah,

Kesalahan: Meletak kenderaan di dalam taman.

5 comments:

  1. omg akk.
    urm taman kan utk manusia bukan utk kereta.tapi omg 1 ribu kot xD

    ReplyDelete
  2. sebenarnye RM50 je.. g bayo kt MPS tu ngan bwk surat kuning je tu.. pastu wat2 bodo cm ko xpenah dpt surat warning.. nnti die ckp RM50.. klo ko tunjuk surat warning tu, sure kena lebey.. uhuhuhu

    ReplyDelete
  3. what??!! 1 ribu omg! diorang ni nak amik duit orang ke apa ni. Takkan tu pun sampai beribu?aiyoo..

    ReplyDelete
  4. tuh r lain kl nk dating kat taman, xyah r bawak kete skali

    ReplyDelete
  5. [ nadia ]:
    wuu wuu..bukan dlm taman pun sbenanye nadia..

    are-knee:
    thanks aniey

    nadia-ady:
    tahu takpe T_T

    ihsan_huhu:
    bukan g dating, g keje..huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails