Tuesday, February 17, 2009

Konflik Dalam Diri

Dua-tiga hari ni perasaan tak best selalu datang.

Ini yang ada dalam kepala aku sekarang:

1. Datang keje tapi takde keje. Tapi kene datang gak tunjuk muka.
2. Encik Gajah sangat busy dengan kerja. Selalu bad mood dan tak sempat nak bercerita apatah lagi bermanja-manja. Aku rasa terbiar.
3. Nak tukar keje tapi takde yang nak amik aku keje.
4. Rasa nak keje part-time kat 7e utk tambah pendapatan.
5. Kes semalam.
6. Patut dapat bonus bulan lepas tapi kena hold dulu sebab kampeni tengah dalam masalah. Ingatkan boleh guna duit tu untuk beli perabot dalam bilik pengantin nanti tapi sekarang hanya tinggal angan-angan.
7. Tadi ade orang brag ngan aku bende yang tak sepatutnya dia brag about. Menyampah.
8. Kadang-kadang terfikir apa tujuan aku hidup? Tiap-tiap hari buat benda sama, lalui perkara yang sama diulang-ulang setiap hari.
9. Aku dah fikir. Aku dah ada cita-cita baru. Kalau aku mati pun, aku nak mati lepas lahirkan anak.
10. First week of March aku akan buat full checkup. What if daripada situ aku dapat tahu yang aku akan hidup 6 bulan je lagi?

6 comments:

  1. naper kah my dearest friend...

    nak happy tak?

    dengar lagu ni

    http://www.imeem.com/emersiuz/music/dnVc1nbZ/celine_dion_and_peabo_bryson_beauty_and_the_beast/?rel=1

    hehe

    life must go on :)

    ReplyDelete
  2. kalu rase mcm serabut serabai tuh, bc quran..insyallah tenang.. bukan insyallah kompem !! gambatte cik nad =)

    ReplyDelete
  3. waah...bestnya..dpt gaji ribu-ribu tp takda keja...hehehe.. kita tukar keja nk? ^^

    ribu tu takda smpi 3 la..tp keja adalah gk utk nyibuk2.tp..tp..dh bosan gk..huhu (nama pn keja ek..=P)

    sy idup untuk dihargai ^^

    ReplyDelete
  4. hoihs jgn keje 7e sbb gajinya lmbt masuk (berlaku kpd kwn kite dlu) T_T

    semua benda berlaku ada sebab, including this life. xpe2, there's always sunshine after the rain ^^v cheer up & be strong. gambatte!! xD

    ReplyDelete
  5. en_me:
    Yup en_me, nyampah sangat!

    Akma:
    Thanks, Dema! :D

    Ah:
    Thanks Cik Ah. Alhamdulillah dah ok :)

    Amanda Eltiqaz:
    Takmo tuka keje ngn kamu :P Saye tak reti mengajar hehe

    Wani Ezryl:
    Oh yeke. tq kasi tau ek. Thanks again utk kata2 itu. bila bc sgt terharu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails