Thursday, November 27, 2008

Tahukah Anda?

Tahukah anda bahawa syarikat tempat saya kerja ini tidak menggalakkan pekerja-pekerjanya mengetahui berita terkini?



Haih.

Wednesday, November 26, 2008

I am Pingu

Yesterday was boring since there was no assignment from my team leader and previous task was already done. My friend sent me an email on personality test - "Which Cartoon Character Are You?"; it will tell you which cartoon character that is most similar to your character, with some description. Since I have no work to do, I decided to try it out. So this is the result:





Pingu


You are the classic person that everyone loves. You are the best friend that anyone could ever have and never want to loose. You never cause harm to anyone and they would never not understand your feelings. Life is a journey it's funny and calm for the most part. Stay away from traitors and jealous people then you will be stress-free.




Isn't he cute? Does this means I am cute too???


No??






Sob sob



See..even with that sad face I look cute lorr. How come you say I am not cute? I know I am. Hehe.


Wheee~~ Thank you, thank you~




If you want to try this personality test too, click here and click 'Next' button on the site.




P/S: I thought I am a Garfield.


See the eyes-lah!

Tuesday, November 25, 2008

Chubah

Dalam bulan ni aku balik kampung 2 kali. First ialah last week, malam 14 November. Macam biasa lah, naik bas dari Hentian Kajang. Biasanya turun kat Jerteh tapi masa tu beli tiket bas pun dah last minute, terpaksalah beli tiket ke Machang saja memandangkan itulah tempat paling dekat dengan rumah dan yang masih available. So turun lah kat Machang pada pagi Sabtu 15 November lalu. Itu first time turun kat Machang. Alhamdulillah, Abah sudi ambil anak sulung kesayangannya ini di pagi-pagi buta. Hehehhe.

Waktu balik yg tu, hari Ahad tu aku pergi rumah Atuk dan Nenek ku sebelah Abah ku, Atukku itu kupanggil Chubah, manakala Nenekku pula kupanggil Maa.

Iklan:
Panggilan Chubah itu sebenarnya dipanggil juga oleh anak-anaknya, adik beradiknya, anak tirinya, dan mungkin bakal cicitnya nanti. Aku rasa nama tu datangnya dari perkataan "Chu" - sebab dia anak bongsu dari adik beradiknya, dan "Bah" itu macam Abah la kot, yang bermaksud Ayah. Maa itu pula bukanlah ibu sebenar Abah. Chubah berkahwin dengan Maa setelah kematian ibu sebenar Abah yang bernama Aisyah. Aku tak pernah jumpa Nenek Aisyah sebab Allahyarhamah pergi sebelum aku dilahirkan lagi. Namun begitu, Maa tetap seperti Nenekku sendiri. Anak-anak dari zuriat Maa dan Chubah juga adalah pakcik dan makcikku yang kusayangi. Sebab itulah aku mempunyai pakcik yang sebaya dan ada yang lebih muda 2 tahun dariku yang Maa lahirkan.

Petang Ahad itu aku lawat Chubah yang demam. Sewaktu bersalaman dengannya, ku dapat rasakan panas tangannya di tanganku. Di belakang tapak tangan kirinya terdapat satu luka bersama bengkak. Setelah bercakap dengan Kak Ngah (adikku), barulah aku tahu yang Chubah ada kencing manis dan luka yang dialaminya semakin teruk disebabkan penyakit kencing manisnya itu. Waktu aku ada di rumah Chubah, badannya sudah lemah disebabkan dirinya yang tidak lalu makan. Mahu membuang air kecil dan besar di tandas pun tidak larat untuk bangun. Nasi air yang kubelikan khas untuknya tidak dimakan kerana tidak lalu. Dia baring saja kat katilnya.

Makcikku (pompuan je ade kat rumah masa tu sbb pakcik2ku masih kat universiti semuanya belum abes exam lagi) mahu hantarnya ke klinik atau hospital dia tidak mahu. Apabila Abah sampai, pujuk2 sikit, Chubah dah mahu pergi klinik/hospital. Aku cadangkan call Ambulans je memandangkan Chubah tak boleh duduk sbb tak larat. Kalau nak suruh baring dalam seat belakang kereta pun takut dia tak selesa pulak. Jadi pada Maghrib hari itu makcikku call Ambulans utk bawa Chubah ko hospital. Tetiba ramai jiran2 datang sbb tekejut gak tgk Ambulans. Lepas dh smpi hospital, hampir kul 10 baru la dapat tau admitted.

Malam 16 November tu jugak la lepas tau Chubah admitted, aku naik bas ke KL. Dlm bas aku muntah 6 kali. Dah la tak sempat nak rembat plastik, abesla aku muntah kat atas jaket+baju+suar+beg sandang. Yang ni memang tak dapat nak lupakan. Sbb seingat aku, yang paling teruk pun muntah 4 kali je. Kali ni memang memecah rekod. Aku lupa pulak letak perihal mabuk perjalanan aku ni kat list bende2 pelik ttg diriku. Huhu. Isnin esoknya aku tak dapat pegi keje sbb mmg tak larat giler.

Isnin tu jugak Chubah di operate kat nanah tu, n keadaan Chubah pun semakin baik. Dia pun dah lalu makan dah. Dia makan nasi kerabu habis satu bungkus. Alhamdulillah Chubah dah berselera makan. Tapi esoknya tiba2 luka kat tangan tu makin teruk. Merah2 menular dari luka kat tangan naik ke lengan. Dah nak sampai bahu gak la. Then doktor kat Hospital Jerteh tu decide hantar Chubah ke Hospital USM di Kubang Kerian. Masa aku dapat tahu tu, risau gak la. Sbb apabila dihantar ke sana maksudnya keadaan pesakit tu teruk or takde kepakaran kat hospital di kawasan tu.

Masa Chubah kat HUSM tu, Ummi cerita Chubah macam cakap mengarut-ngarut. Sekejap cakap lain, sekejap nanti cakap lain pulak. Pastu dah mintak-mintak maaf dengan Maa. Dia pun ade suruh bitau org kampung yang dia dh tak lama. Pastu dia takmau diubati, dia ckp "dia nak balik dah" jadi tak payah ubati dia. Sume org yang ada kat situ dah nanges2 dah..

So Jumaat 21 November haritu aku balik lg kampung, naik bas dengan makcikku, Che Long dan 2 org anaknya yg berumur 3 (Ameera) dan 2 tahun (Aysha). Esok paginya sampai di KB, (Alhamdulillah tak muntah) singgah kat rumah adik Che Long iaitu Che Do di Wakaf Che Yeh. Tengahari tu kami lawat Chubah, Alhamdulillah keadaan Chubah semakin baik. Merah2 di lengannya semakin berkurangan dan lengannya semakin mengecil ke bentuk asal. Semakin hari semakin baik keadaannya. Sangat bersyukur kepada Allah. Maa ada bisik kat aku masa kat hospital. "Maa doa sangat semoga Chubah dapat tengok Yo kawin nanti". Terharu aku dengar.

So 23hb mlm tu aku, Che Long, Ameera, n Aisya naik bas ke KL. Alhamdulillah tak muntah lagi walaupun naik bas 2 tingkat (duk tingkat atas) sama mcm masa naik bas ke KB hari sebelum tu. Syukur sangat dapat tdo dengan nyenyak atas bas. Tau-tau dah sampai kat Hentian Putra. Malam 24 hb tu lengan Chubah dah semakin baik dh. Kemungkinan akan keluar dlm masa 2 hari lagi. Syukur....Semoga Chubah sihat secepat mungkin, itu doa Yo.




Di ofis pulak, busan jugak sbb takde keje, so aku pun mcm biasa lah baca blog org. Terjumpa lah bende ni kat my colleague's blog. Aku pun try lah jugak. Ini hasilnya.



Katanya aku ni 60% otak lelaki dan selebihnya perempuan. Haha. Tak tau lah sejauh mana kebenarannya. Tapi bagi aku ade gak betulnya ;) Mungkin anda yang kenal saya boleh sahkan? :P

Saturday, November 22, 2008

30 months

Hai semua :) Hari ini saya mahu mengenang kisah bersama Encik Gajah. Kita mulakan dengan tahun 2006. Sebab masa tu kami mula rapat as bestfriend :) *sila pasang lagu Lucky by Jason Mraz ft. Colbie Caillat sekarang sambil tengok gambar kami* :P


Tahun 2006, Bukit Tinggi


Note: Masa ni kami jalan-jalan kat Bukit Tinggi dengan 2 lagi kawan yang lain. Waktu ni tengah prektikel sama2 kat Freescale Semiconductor.




Tahun 2006, date before kapel, Tasik belakang SJMC :P


Note: Masa ni kami first time keluar berdua-duaan :D Kami jalan-jalan kat situ. Dan yang kelakarnya, Encik Gajah bawak makanan iaitu scramble egg + roti, dan aku pula bawak air hot choc je. Ini kes tak reti masak la nih. Hahaha. Yup scramble egg pon x reti nak buat ok! Hahahaha. Tapi sekarang sudah tahu lah. Masak bende lain pun boleh jugak skarang :P And yup, gambar ni pun masa kami sedang prektikel.




Tahun 2006, our first date, dalam train menuju ke KL Tower :)



Tahun 2006, first date, Taman Tasik Perdana



Tahun 2006, our first date jugak, KL Bird Park


Note: Ketiga-tiga gambar ni adalah sewaktu first date kami. Hari first pegi KL Tower, hari esoknya pulak pergi KL Bird Park, then ke Taman Tasik Perdana. Waktu ni kami dah nak abis prektikel. Bulatkan muka ku masa prektikel? Mukaku memang bulat. Atau dengan kata lain, ambik gamba salah angle :P




Tahun 2006, di awal per-couple-an ;)


Note: Waktu ni kami baru je abis prektikel. Dah balik UTP balik utk sambung lg 1 thn belajar. Gambar ni masa kami kat Ulu Chepor. Pergi ke sana dengan kawan-kawan satu batch. Masa ni kawan2 pun baru tau kami sudah berpasangan :P Yang paling ingat ialah masa amik gamba first kami bersama kat depan kawan2 haritu, semua mata kat kami. Maluuuu~ :P




Ogos 2007, kami dengan rasminya graduate dari Universiti Teknologi Petronas :)


Note: Setelah 4 tahun setengah belajar di UTP, kami pun abes belajar pada Jun 2007. Dan kami pun grad same2 pada Ogos 2007 :)




18 Ogos 2008, Majlis Pertunangan kami :)


Note: Setelah 2 tahun berpacaran, kami telah mengikat ikatan pertunangan pada Ogos 2008. Alhamdulillah :)




The two of us, November 2008


Note: Ini gambar latest kami, semoga panjang jodoh kami, insyaAllah :)

Nota Akhir: Perasan tak muka Encik Gajah stat gamba tahun 2008 sudah kembang sikit berbanding gamba2 sebelum? Hehehehe..Berat dia naik 7kg sejak keje dan semakin naik lagi sekarang :P

Tuesday, November 18, 2008

Happy Birthday Abah

Alhamdulillah, my Abah turns 49 today :)




Happy birthday to Encik Ahmad Suhaidi bin Mhd Sidek.





Yo harap Abah suko baju hok Yo nga Kak Ngoh beli tu. Yo mitok maaf x dapat sambut hari jadi nga Abah sebab Yo keno kijo. Smoga Abah sehak sokmo, bahagia sokmo, panjang umur, dan diredhai Allah sokmo. Dan tak lupo jugok, hensem sokmo :)

Saturday, November 15, 2008

Menjawab soalan Cik Dada & Cik Kmar

Tagged by Cik Dada and Cik Kmar..

Here we go..



1.What are you wearing?
Grey-coloured tee and sport pant

2. What did you do last night?
Sleeping in Mutiara Express bus while waiting to reach Machang

3. Favorite Memory with significant other?
August 18, 2008 - enganged to him :)

4. Last gift received?
A lightblue-coloured shawl from my fiance

5. Describe the last picture you were in?
Zoo Negara with close friends~

6. Last thing you ate?
Home-cooked Gulai Ikan kering for lunch *drool*

7. Last thing you drank?
Plain water, my favourite :)

8. What kind of underwear are you wearing?
Comfortable one of course..

9. What was your best vacation?
Being at home with my family is the best vacation :) Tenang, aman, damai~

10. What are you most looking forward to in the next vacation?
Being with my husband and family.

11. What is happening around you?
Nothing specific

12. What is your shoe size?
Most of the time 7, sometimes 6 or 8.

13. Last event you dressed up for?
Going to the office. Wearing 2-tone shawl (grey-yellow), a black-coloured top made in India, and a jeans.

14. What is the most cheap thing you bought?
Can't remember, maybe because it wasn't that cheap?

15. What is the most expensive thing you have on right now?
Bus ticket from Hentian Kajang to Machang, cost me RM44 T_T

16. What is your favorite smell?
Normal scent of Encik Gajah :P (korang jangan muntah kat sini k! :P)

17. Is there something you really want to buy right now?
More tops, jeans, shawls, shoes, bags....ohhh i am a true woman :P

18. What are your nicknames?
Most of my friends call me Nad, some of them call me Nadiah. My family call me Yo, my siblings call me Kakak. Very little call me Nurul (colleagues, several teachers, parents, parents-in-law-to-be). And only one person call me Sayang.

19. What are your plans for today?
Spend quality time with my family.

20. Describe your friendster picture.
Hangout with friends at Zoo Negara~

21. Describe your myspace picture.
I've deleted my myspace account.

22. Describe your facebook picture.
Facebook? Maybe in the future.

23. What did you do last weekend?
Shopping with Encik Gajah.

24. Favorite brand of clothes?
No specific brand as long as it looks good on me :)

Tuesday, November 11, 2008

Aku seorang yang pelik

[1] Aku suka memandu laju-laju jika banyak kereta, dan memandu slow-slow kalau kurang kereta.
Sebab bila banyak kereta, aku x mau brek2 sebab kete depan ku slow jadi aku yang akan jadi kereta yang berada di lane kanan dan memotong semua kereta yang lagi slow dari aku instead of braking. Dan kalau takde banyak kete, aku bawak se-slow mana pun orang lain tak kesah kan? Tidak menyusahkan orang.

[2] Tidak suka makan lada hitam.
Aku rasa pelik sebab aku nampak kebanyakan orang suka makan lada hitam. Dan apabila orang kata Prosperity Burger itu sedap, itu adalah pelik bagi aku.

[3] Sewaktu kecik-kecik dulu pengertian 'mandi' bagi aku adalah mandi sahaja tanpa bersabun.
Kalau bersabun tu kiranya extra bersih n extra wangi. Sekarang kalau mandi tanpa sabun ialah sama dengan tidak mandi. Dengan kata lain macam bilas badan je, maksudnya kalau markah penuh mandi (mandi+sabun) tu ialah 10, maka kalau tak bersabun ialah markah 5 je. Tapi biasanya kalau sejuk-sejuk, aku bilas je :P

[4] Suka tukar channel TV apabila tiba iklan.
Manalah tahu channel lain ada siarkan rancangan yang lebih menarik?

[5] Kadang-kadang posisi tidur yang proper tidak membantu untuk tidur.
Yang proper ialah baring with bantal kat bawah kepala, berselimut sehingga ke dada dan tangan berada di luar selimut memeluk bantal kecik. Atau bantal tutup muka bahagian atas saja (tak tutup lubang hidung dan mulut). Kalau tak proper tu maksudnya buat posisi kurang senonoh sket e.g terlentang, mengiring dan menjadikan selimut/comforter seperti bolster, x berbantal kepala, tidur merengkok. Lepas tu insyaAllah nyenyak.

[6] Aku hanya makan ulam sewaktu belajar di UTP.
Tak ingat umur berapa tapi bukan pada 1st year or 2nd year, jadi umur dalam 20 tahun dan ke atas lah. Sampai ada suatu masa tu, Kak Ngah (adikku) pelik tengok aku makan ulam dan sayur seperti orang yang dah biasa makan, dan dia tanya "Sejak bila Kakak makan sayur nih?". Ini kes sudah lama tak jumpa sebab masing-masing duduk kat asrama.

[7] Aku rongak sejak umur 4 tahun.
Pada umur 4 tahun, aku makan gula-gula susu. Gigitan pertama membuatkan gigi depan aku patah. Pastu aku tengok cermin, nampak pelik muka aku sebab gigi dah rongak satu. Kat depan pulak tu. Then dah habis gula-gula yang tu, aku makan satu lagi gula-gula yang kedua. Gigit yang kedua, patah pulak gigi depan yang satu lagi yang kat seblah yang patah tadi. Gigi tengah tu lah. Aduhai. Gila rapuh gigi aku masa tuh. Haha. Then gigi itu tinggal lah tunggul sampai la umur 6 tahun, parents bawak pergi ke klinik gigi untuk cabut tunggul itu. Isk. Kenangan... Tapi kan masa tu gula-gula tu 4 bijik harga 10sen jer. Murah giler kan.


Gambarku sebelum rongak



p/s: Tiada siapa yang tag aku pon sbenanye, tapi aku nak tag org iaitu Cik Iqa, Cik Maria, and Cik Jamie. Cik Kmar and Cik Qica pon saye nak tag gak. Hahahaha. Sila buat list perkara tentang anda yang pelik ye. Hihi.

Sunday, November 09, 2008

Spooky

On the last day of October, our office celebrated Halloween. Every department have to participate in the competition to be The Spookiest ODC.


Halloween equals to scary-looking pumpkin


So we started to decorate our ODC to win the prize. Haha. We actually won 2nd prize ;)


First we have to cover all panes with newspapers to make sure our ODC looks dark when lights off



Next, we create our ultimate spider webs with our art skills



Then we (I) pose with it on the floor



We also did some cutting works



...and hanging works?


Then we prepare the ghosts to scare people.



Next we hang the ultimate webs.


Too clean



Put some creatures on it



Ah now it will look spooky when lights off



Another web at the ODC entrance



Now, let us pose for the pics!


"Argh!! Skeleton is coming for usssss!!!"



With Witch's hat



Then we saw something...


What's that??



Then we discovered that it was actually a vampire...



"I smell blood..."



First victim



Second victim



Oh..actually that was me. I was one of the ghosts.



Want more?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



p/s: credits to WeiXuan for the photos!

Saturday, November 08, 2008

Soalan

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?

Benda? Hmmm..

#1 Rumah sebagai tempat tinggal


#2 Kereta untuk senang bergerak ke sana ke mari


#3 Uwang untuk membayar sewa rumah dan mengisi petrol kereta
#4 Pakaian untuk dipakai, menahan dari kesejukan dan kepanasan
#5 Makanan untuk dimakan sebagai menambah tenaga

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?

# RM49 cardigan at wardroberehab.blogspot.com



3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?

# Pantai, macam indah je. Sebab ku memang suka kan pantai :)

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?

Rasa? Hmmm..

# Selagi kami saling mencintai satu sama lain
# Selagi dia tahan dengan perangai burukku
# Selagi aku tahan dengan perangai buruk dia
# Selagi Allah mahu jodoh kami kekal, insyaAllah kekal lah :)

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?

# Saya sedang menaip

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?

# A&W Alamanda (aku rasa ramai yang dah lupakan A&W la)

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?

# Buku final sem kat UTP

8. Apakah nama penuh anda?

# Nurul Nadiah ibn Salina

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?

# Mak, ayah, bakal mak dan bapak mentua

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?

# Mak yang melahirkan saya?

11. Christina atau Britney?

# Kedua-duanya. Suara Christina ade power, lagu-lagu Britney sedap didengar dan selalu meletup.

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?

# TIDAK. Mesin basuh yang basuhkan. Saya load pakaian ke dalam mesin basuh je.

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?

#1 Tempat yang ada semua orang yang saya sayangi
#2 Tempat di mana ada kanak-kanak dan bayi-bayi

14. Pelukan atau ciuman?

# Dua-dua comel

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda

Pada saya, Cik Iqa ialah seorang yang..

#1 menguasai suasana
#2 sangat suka berkawan
#3 selalu bersemangat
#4 gila menari dan bowling
#5 mempunyai bf yang pandai berkata-kata manis

16. 8 perkara yang amat saya gilai

#1 Bayi dan kanak-kanak
#2 Lagu dan menyanyi
#3 Berada di depan komputer (surfing, main game, tengok anime)
#4 Drive laju-laju
#5 Shopping tapi alangkah baiknya jika shopping tidak memerlukan duit dan window shopping
#6 Berangan
#7 Perli dengan tujuan bergurau, buat lawak
#8 Buat mimik muka

......semua ni nak kene tunjuk bukti ke?

17. 8 buah buku yang paling terbaru di baca

# Setahun yang lepas, iaitu semua buku teks di sem akhir di universiti. Tak pasti cukup ke tak 8

18. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali

#1 Stay by Estrella
#2 Untitled by Maliq & d' Essentials
#3 Ayat-ayat Cinta by Rossa
#4 Tercipta Untukku by Ungu
#5 Puisi Cahaya Bulan by Nicholas Saputra ft. Eross & Okta
#6 semua lagu-lagu yang mengingatkan aku pada zaman prektikel kat Freescale tahun 2006

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu

# Err. Too many to list them down

20. Mangsa tag seterusnya

# Tak mau tag orang, nak jawab je

Friday, November 07, 2008

Siri Anime Kegemaran Bahagian 2

Tiba-tiba terasa mahu menyambung siri ini menggunakan Bahasa Melayu pula.

6. Azumanga Daioh


Salah satu watak dari Azumanga Daioh terpampang di bas! :D

Anime ini diperkenalkan oleh Encik Gajah. Sebab saya cakap saya mahu tengok anime yang comel jadi dia rekomenkan anime ini.

Kenapa saya suka:
Sebab mereka comel. Dan gila. Cikgu mereka juga gila. Saya paling suka Chiyo-chan. Budak kecil yang pandai dan dari keluarga kaya dan boleh masuk sekolah orang yang lebih tua darinya. Dia juga suka memasak!


Inilah Chiyo-chan!



7. Kekkaishi


Anime ini saya tonton sebab Encik Gajah tonton. Dia macam kagum dengan anime ini kerana agak berlainan kuasa Si Kekkaishi ini. Bila saya mula tonton, saya mulai suka juga sebab saya suka anime yang guna senjata kuno atau mempunyai kuasa yang hebat.

Kenapa saya suka:
Seperti di atas.

8. Yakitate!! Japan


Ini anime pertama yang saya tonton yang berkait dengan makanan iaitu roti. Saya tonton kerana mendengar cerita dari kawan-kawan yang mengatakan reaksi karekter di dalam anime ini berlebih-lebihan apabila merasa roti yang sangat sedap yang si hero buat.

Kenapa saya suka:
Saya merasa takjub dengan kebolehan orang-orang di dalam anime ini yang boleh buat bermacam-macam roti yang sedap. Saya juga berasa teruja dengan kesungguhan si hero untuk mencapai kejayaan. Dari anime ini barulah saya tahu cara-cara membuat roti dan rupanya ada banyak jenis roti di dunia ini. Bagi saya jalan ceritanya menarik, tapi ending nya agak mengecewakan sedikit.

9. Nodame Cantabile



Anime ini saya dapat tahu dari kawan di pejabat. Bunyinya menarik kerana ada kaitan dengan muzik. (Saya suka muzik).

Kenapa saya suka:
Sebab utama saya terasa overwhelmed menonoton anime ini kerana ia berkait dengan muzik lah. Dari anime ini saya mengetahui jenis-jenis alat muzik yang ada dan bagaimana rupanya mengendalikan sebuah persembahan orkestra. Saya juga dapat mendengar dan mengetahui pelbagai jenis irama klasik orang barat yang macam Beethoven, Franz, Haydn, dan banyak lagi yang saya dh lupa. Saya juga suka Nodame-chan yang berserabut dan nampak bodoh tapi sebenarnya brilliant in music.

10. Ouran High School Host Club


Saya tonton anime ini kerana dapat tahu dari Encik Gajah juga.

Kenapa saya suka:
Sebab mereka comel. Terutamanya Honey-chan. Suaranya juga menyebabkan dia kelihatan bertambah adorable.


Inilah Honey-chan!




Ohh tiba-tiba terasa mahu tengok semua anime ini semula!

Sebenarnya ada banyak lagi anime yang saya dah tengok tapi ingat-ingat lupa mungkin kerana ia kurang mempunyai kesan terhadap diri saya. Itu sajalah. Semoga anda mendapat sedikit sebanyak informasi dari entri ini. Selamat menonton anime! :)

p/s: Sori banyak nama Encik Gajah kat sini (mungkin anda meluat) tapi memang tak dapat dielakkan sebab dialah orang yang bertanggungjawab menjebakkan diri saya ke alam anime ini.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails