Monday, July 28, 2008

H A P P I ! !

Sungguh bersemangat malam ini untuk meng-blog!

Malam ini adalah malam untuk meng-update cerita dari kawan-kawan jauh. Sebenarnya semuanya berlaku tak dirancang. Tapi at the end of the day, I am very H A P P I :)

Semuanya bermula apabila my bestfriend who is now working in Kuala Terengganu told me that she's not single anymore :) Knowing her, at first I am shocked that she is now someone's gf. Yeah, dia susah nak terima cinta, bukan senang-senang je dia nak decide macam tu sebelum-sebelum ni. Hehe. That guy must be so lucky sebab dia berjaya menambat hati kawan karibku merangkap 3 pupu ku ini. Heheh. Memang tak sangka sebab that guy is our schoolmate since lower form lagi, tapi masa sekolah dulu tiada perasaan lagi. Siapa sangka setelah 8 tahun tidak bersua, si jejaka telah jatuh cinta pandang pertama terhadap si gadis di reunion sekolah kami baru-baru ini :)

Aku tumpang gumbira, ....dan excited. Haha :P

Itu baru satu. Another close friend of mine jugak sudah berpunya sekarang, siap tunjuk gambar with her bf kat YM lagi :P Walaupun kami jarang contact, tapi bila contact sekali sekala tu memang aku jadi excited lah. Bukan aku je, orang lain pun akan rasa apa yang aku rasa sekarang ni bila dah lama tak contact kan?

Yang kawan yang seorang ni pulak berbeza dengan yang tadi. Dulu-dulu ada jugak dengar sampai dia dah nak bertunang (I think), tapi tiba-tiba senyap je. Rasanya dia banyak kali kecewa jugak ni tapi yang ni rasanya dia kapel setelah lama jugak menyendiri. Dia ni memang susah jugak nak keep in touch dengan dia sebab kalau kita sms dia, kadang-kadang dia reply, kadang-kadang tak. Manjang takde kredit. Haha. Online pun jarang-jarang. Tapi tu la, bila dapat keep in touch tu memang sangat bes terutama sekali bila dengar berita gembira.

Walau apa pun, aku harap kalian berdua (you know who u are) gembira dengan kehidupan sekarang, dan semoga jodoh korang berpanjangan ke gerbang perkahwinan, insyaAllah. I wuv u guys sooo much~

Sunday, July 27, 2008

An Unexpectedly Happy Saturday :)


Initially I planned to stay at home and watch movies or anime, or play computer games, or surf on the net. But it turned out to be an "active" kind-of Saturday. Everything seems to be unexpected yesterday. Its not bad nor good. Maybe it is something in the middle :D

It started with Dada, my classmate since Form 3 in MRSM-YT Besut, and also a schoolmate in MRSMPC came from Melaka to visit me that afternon. We went out for lunch at D'Limau Nipis at Seksyen 8. After contacting friends, we were able to contact another schoolmate, Iem, who is currently working at Putrajaya. We went to Alamanda to see Iem.


Cik Dada



Cik Enie


Unfortunately Iem can't show up because she was attending a course in her office which should end at 3pm but it was extended to an unknown time. Poor Iem. Then, another unexpected thing happen again; Enie, Dada's classmate in MRSMPC, and also one of my GFs at the same school, showed up at Alamanda. It was unexpected since I thought she is undergoing an army training in Johor at the moment. Hehe, lucky me because I have been missing my GFs so much ;)

So, we talk talk and talk, walk walk and walk in Alamanda and I ended up buying a clothes for my newly-born cousin, Jannah, and a curtain for my room. Haha. Well, that was unexpected since I planned not to buy anything :D I also learnt how to use debit card, and yesterday was my first time. Hehe. It is easy! Thanks to Enie for the info :)

Then we took pictures of ourselves, talk and talk again, and went back home with a smiling face :)


The End.

Friday, July 25, 2008

Balik Kampung 19 Julai 2008 [Part 2]

Petang Ahad itu, aku dan family ke rumah Chubah (Atuk belah Abah) yang 10 minit perjalanan berkereta dari rumahku. Makcikku baru saja melahirkan anak keduanya yang diberi nama Jazmina Jannah. Waktu itu usia baby ialah 25 hari.


Setelah puas bermain dengan baby, dan waktu Maghrib dah pun nak tiba, kami mula beransur pulang. Tapi sebelum tu sempat lagi "menculik" 2 budak kecik iaitu Yasmin dan Arifah. Kedua-duanya adalah sepupuku. Aku main heret jer diorang ke kereta. Ingat nak main2 jer. Sekali diorang betol2 nak ikut :D Yasmin merupakan kakak kepada Jannah dan Arifah adalah anak kepada makcikku yang seorang lagi.


This is Yasmin



This is Arifah


Setelah berjaya "menculik" budak dua orang ni ke rumahku, me n Kak Ngah mandikan mereka sebab dah masuk Maghrib. Seronok sangat~ Siap syampukan diorg lg pakai syampu Johnsons & Johnsons..tak pedihkan mate~ :D



Comey la diorang pas mandi..rambut kusut2 :) Disebabkan diorang datang "diculik", jadi memang tak bawak apa2 pun. Jadi terpaksa la Ummi korek2 baju Anas masa kecik2 utk diberi pakai kepada "anak dara" ni :P


Lepas dah siap mandi, suruh diorang duk diam2 kat depan tv. Dengar kata plak tu. Hahaha :P


Comel sangat~!


Then malam tu mak si Arifah datang ambil diorang sebab kebetulan makcikku itu mahu guna internet di rumahku. Kalau tak, tdo ngan budak2 ni la kot alamatnye :P

Itu saja ceritaku balik kampung. Next time balik kampung, time tunang la, insyaAllah :)

Thursday, July 24, 2008

Balik Kampung 19 Julai 2008 [Part 1]

Assalamualaikum.

Weekend yang lalu ku habiskan masa di kampung halamanku, nun jauh di Besut, Terengganu. Bertolak dari Hentian Kajang jam 8:30 malam Sabtu lalu dan tiba di Jerteh jam 5 pagi Sabtu itu. Perjalanan selama 8 jam setengah itu agak memenatkan namun aku sangat happy :) Pagi itu pakcikku fetched me sebab Abah berada di Pulau Karimo berjalan2. Sesampai di rumahku, ku tidur sampai tengahari kerana kepenatan.


Inilah rumah yang diduduki sekarang, tumpang jap sementara tunggu rumah yang dalam pembinaan tu siap.
Tengahari tu ku menjengah Nenek di rumahnya yang lebih kurang 10 langkah dari rumahku. Rupa-rupanya Nenek, Umi, dan Anyoh (makcikku) sudah menyiapkan juadah spesel utk family kami iaitu nasi kerabu. Whee~ :D Memang dah lama tak rasa dan memang cedap!



Itu hari Sabtu. Hari Ahad pulak, ke Kuala Terengganu untuk membeli songket iaitu salah satu barang hantaran untuk majlis pertunangan nanti. On the way balik, sempat singgah ke satu kedai roti paung yang bes buatan orang Terengganu. Sedap!! Orang tu juga menghasilkan roti canai segera :)





Tentang rumah yang tengah buat tu pulak, porch baru je siap.


Alhamdulillah, sejak Mac lalu, sangat cepat progress pembinaan rumah ni. Hopefully sebelum raya dah boleh pindah masuk :)


Umi n Abah posing kat depan pintu rumah :D

Friday, July 18, 2008

The Clock Is Ticking

Tick tock tick tock. Time passes by so fast without us noticing. A month from today will be one of the most important days of my life. Yesterday Ummi have picked up my engagement dress from the tailor which costs RM70. She made Kak Ngah to wear the dress along with Ummi's tudung that matches the dress, took picture of it, and MMSed me! I was surprised and excited when I saw the picture. Although I was a little bit angry because Kak Ngah wore the dress first, but nevermind, at least I can see how I will look like when I wear it, because Kak Ngah and I have similar size. Hihi, whatever it is, I am happy when Ummi and Kak Ngah think that the dress is nice =) I am looking forward to wear it tomorrow morning once I reach home because tonight I'll be leaving for my hometown. Whee~ semangat giler nak balik :P Preparation of other stuffs will be done in Terengganu this weekend. I hope everything will go smoothly and I will not waste money on unimportant things :D

Thursday, July 17, 2008

Spot Something New?

Hi readers!

As you can see, I have changed my blog skin :) Whee~ I am so happy with this new look. I like the simplicity of the skin, plus the combination of colours it has, and the most important thing is, it is CUTE! :D

I found this skin at http://www.blogskin.com/. Credits to parading sentiments for creating this really nice skin! But since it lacks of some important items such as comment links, archive, and recent posts, I have to add them myself in the html. I also changed a little bit of here and there to make it look cuter. Hehe. It took me several hours just to finish all that. Hahah.. It was quite a tough job for me, really...because I have abandoned HTML for a year now. (baru setahun! :P)

I have also changed my blog title. Previously it was "Story telling by nadxoxo", now I have changed it to "Listen to my words". Later maybe I'll change it again if I feel like doing it :P

And about the font size..at first I am thinking of making it bigger, but then I think it is still readable, right? Unless you are in the warga emas category or you need a spectacle! So no need to change lah! Hihi.

So, what's your view about this look? Please voice out your comments k!

Till then!

Monday, July 14, 2008

Warkah Buat Orang Yang Berumur 23 Tahun Hari Ini


Assalamualaikum.

Hari ini saya mahu ucapkan Selamat Hari Lahir kepada Encik Muhammad Amir bin Marzhuki a.k.a Gajah. Genaplah umur anda 23 tahun hari ini. Anda sudah besar, saya kecik lagi. Jadi, jadilah Gajah yang baik, k! :P

Hari jadi kali ini tidak sama dengan hari jadi sebelum-sebelum ini kerana anda sudah melangkah ke alam pekerjaan. Jadi tabahlah, ye! Saya tahu anda sangat bizi bila sudah bekerja jadi saya harap rezeki untuk bakal keluarga kita nanti adalah rezeki yang halal hasil titik peluh anda bekerja dengan ikhlas =)

Hari lahir tahun ini tidak sama dengan tahun lepas kerana waktu itu kita masih boleh banyak kali pergi deting tapi tahun ini terpaksa sambut awal 2 hari kerana menggunakan masa yang anda ada di KL untuk menyambutnya. Saya harap anda gumbira =)

Umur 23 tahun anda juga berlainan dengan umur 22 tahun kerana tahun ini kita akan melangkah setapak lagi kehadapan dalam perhubungan kita. Saya berdoa dan berharap agar semuanya selamat nanti. InsyaAllah.

Setakat ini saja warkah saya untuk anda, semoga anda gumbira di hari lahir anda walaupun kawan-kawan di ofis tidak tahu hari ini hari jadi anda. Yang penting saya tahu =)

*gambar itu adalah anda bersama muke hepi anda kerana mendapat jam baru* :P

Tuesday, July 08, 2008

Update Rumahku~

Inilah gambar-gambarnya:



Basically, rumahku sudah berbumbung :D


Sekarang tengah buat siling pulak..


Tak sabar nak tunggu rumah siap~ :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails