Wednesday, February 27, 2008

Minggu Malas

haish..bangun je pagi2 terasa kemalasan yang melanda..malas sangat nak bangun n malas sangat nak g keje!! nak jer g lambat keje sbb teammate sume kat Bangkok, waktu diorg sejam lambat dr Malaysia.tapi nnt takde parking lak..so, thanks to Satyam parking space yang xcukup yang membuatkan aku terpaksa datang keje pada masanya!!

Terasa minggu ni agak kosong dan bosan, tatau kenapa..Adakah aku sedang merindu? Ahaks! :P

Btw, sabar jela wahai nadiah sebab ujung minggu ni dikau bakal di release dr projek ni. Yeeha~ but doesnt that means I will be more bored?? Sigh.........

p/s: post kali ni ditujukan untuk cik emi kavana yang membebel sebab saya tidak update blog saya. sekian terima kasih :P

Wednesday, February 20, 2008

Perut

Semalam tak pergi keje, again..Bukan malas atau apa, tapi memang sangat tak larat..Sakit perut bulanan + cirit birit..tido malam pun tak nyenyak sbb asyik duk ulang alik gi tandas jer. Sampai pagi tu rasa lembik jer. Dlm kul 9 pagi tu anta SMS kat team leader ckp takleh dtg sbb tak sehat. Pastu tido balik n dlm kul 11 lebih br terjaga. Mandi and bersiap ke klinik. Masuk2 je jumpa doktor, terus tegur muka aku pucat. Memang ler doc, sakit...Doc tu memahami giler. Aku sebut jer apa masalah trus dia tahu apa punca. Kalo tak, takdela pulak dia duk kat tempat doktor tu kan? hehehe..

Balik makan ubat n rest. Tgk cite Nodame Cantabile sampai petang. Malam layan Sindarela. Alhamdulillah dh agak berkurangan time tu. Dalam hati ckp "Yosh! Esok xmo ponteng keje lagi!". Arini g keje dengan riang. Tapi dlm kul 4 tadi dh start balik sakit perut. Tapi ni macam gastrik jer. A'ah, memang gastrik. Aduh..perutku memang bermasalah. Makan ubat yang doc kasi semalam. Sebab ada ubat angin and gastrik skali dia kasi. Balik keje cepat2 setelah jam menunjukkan hampir kul 6. Sampai umah jer trus baring kat katil. Bila nak maghrib tu bangun, adui, tak larat. Mandi la dulu. Pas mandi rasa cam ok sket. Housemate masak tomyam malam ni. Aduh, tak kene ngan keadaan aku la plak. Tapi aku makan jugak, lauk jer, bukan kuah tomyam. Isk2. Kalo dh saket tak leh nak memilih makan..

Skang aku masih sakit tapi mcm ok la jugak, siap leh post kat blog lagi. Ehehe, tapi kalo dibiarkan ni bleh melarat gak ni..Harap2 tak,jap lagi aku makan ubat. Yosh!

Mmm..esok kat ofis ade fashion show. Bukanla yang jalan kat runway tu tapi mcm nak memilih pakaian sape yg lawa kot. Dia nyer theme ialah Trendy and Enchanting. Sape menang nanti akan dipakaikan crown masa Satyam Family Day this Sunday kat Sunway Lagoon. Hmm..nak pakai apa? Trendy and Enchanting? Xde aku baju2 cenggitu. Pakai biasa2 je kot..baju kurung jela..haha..takpun jeans n t-shirt jer. Aku nak jadi pemerhati jer esok. Sure ade yang pakai pelik2 sok. Hahah..Mari menjamu mata~

Yeah..arini Encik Gajah kat KL. Ada training harini and esok. Yeay! Dah sebulan tak ketemuan, kangen sama dia!

Sunday, February 17, 2008

Munajat Cinta

On my journey back to my hometown last week, there was one song in my uncle's mp3 player that he really love called Munajat Cinta. It is a song by The Rock, an Indonesian band which was founded by Ahmad Dhani from Dewa 19. I started to like this song since the first time I listened to it. I think the lyrics and melody suits my taste. Here goes the song..


Malam ini ku sendiri
Tak ada yang menemani
Seperti malam-malam yang sudah sudah
Hati ini selalu sepi
Tak ada yang menghiasi
Seperti cinta ini, yang selalu pupus

Tuhan kirimkanlah aku kekasih yang baik hati
Yang mencintai aku apa adanya

Mawar ini semakin layu
Tak ada yang memiliki
Seperti aku ini, semakin pupus


This song describes about a person's sorrow because he/she is always being turned down by the one that he/she loves. So he is asking God to send him a lover who loves him for what he/she is.


I, once, had been through this phase. Although I want to get rid of it from my mind but I know that I must appreciate it despite how bad I felt because it is a part of my memory and all of the experiences made me a better person today. Alhamdulillah, I am not sad anymore because now I have someone that I really love that is always by my side. Although he is not physically by my side all the time but whenever I need him, he'll be there for me.

I miss him..

Wednesday, February 13, 2008

Bangkok

Hari isnin lepas tak pergi kerja. Semalam pulak tiba-tiba ada meeting dengan teammates. Rupa-rupanya diorang jadi pergi Bangkok. Harini, 3 of my teammates dh naik flight ke Bangkok jam 6 petang tadi. 3 lagi akan pergi next week on the 20th. Aku? Kene tinggal gara-gara tidak mendapat persetujuan dari ibu dan bapaku. Oh...sungguh kecewa!! Aku taknak stuck here forever! Haih..takpela, macam Dejah cakap, mungkin lain kali ada lagi kot peluang. Hmmph..harap-harap macam tu lah.. Sob sob sob (masih kecewa)...

Monday, February 11, 2008

Balik Kampung - Great Moments!

Bes giler balik kampung! Leh main ngan sepupu2 yang kecik2 lg tuh. Yelah, belah mak, aku cucu sulung. Belah ayah lak, cucu first umur 2 thn lg tua dr aku. Maksudnya, aku adalah antara ahli generasi pertama. Maksudnya, sepupu2 yang bawah2 aku adalah yang kecik2 lagi belaka. Ianya sangat seronok! Sebab bila menjaga/melayan/bermain ngan diorg, leh asah bakat jadi ibu yang baik. Hehehe. InsyaAllah..



Balik kampung haritu, sampai jer pagi2 kat kampung, rest dulu. Tunggu waktu jer nak g umah nenek belah ayah untuk jenguk budak2 kecik itu. Dahla yang jauh pun ada gak. Memang meriah tgk diorg main. Yang tua ni pun join sekali. Tapi kalo ade yang nanges, meriah gak. Meriah ngan teriakan diorg. G sana petang..








Yang kat dlm gambar kat atas ni ialah sepupu latest aku. Sepupu yang ke-31 untuk belah ayah. Baru nak masuk 3 bulan. Nama dia Adib Firdaus. Dia ada abg yang berumur 3 thn n kakak yang berumur 2 thn. Produktif kan mak n ayah dia? :P Bila dh nak maghrib, terpaksa la balik..



Petang esoknya pulak, pegi taman permainan kat Pantai Air Tawar. Dekat je ngan umah, 10 min perjalanan naik kete. Kali ni main ngan sepupu belah mak pulak. Nama dia Aimi Syazwina. Umur dia setahun lebih. Dia suka makan. Sambil main kat taman permainan ni sambil kunyah kopok. Bagusla dapat anak camni, takde masalah untuk makan. Hehe.








Ini la Aimi atau lebih kerap dipanggil sebagai Cikmi. Aimi ni pon sepupu latest gak tapi untuk belah mak. Dia anak tunggal buat masa ni. Dh lama tak jumpa budak ni sbb ayah dia cuti tak menentu n aku pun bukan selalu balik kg. Keluarga diorg tinggal kat Paka. Ptg tu lepas main2 ngan Aimi, aku pulang dengan riang sbb dpt main ngan dia n dpt amik2 gambar. Tapi malangnya bila aku nak kua dr parking kete, aku terlanggar pasu bunga berbentuk empat segi kat depan kete aku. Ni semua gara2 aku tak nampak pasu tu yang rendah n takde pokok, dan kerana aku lupa aku park kat tempat dekat ngn pasu tu. Huhu. Hasilnya kete aku calar skit n cover lampu signal kat bawah tu pecah separuh. Tak sempat nak amik gambar sbb ayah aku dh fix before aku balik KL. Cuak gak masa tu sbb dengar perlanggaran tu mcm kuat jer. Tapi alhamdulillah, kecik jer kerosakannya.



Malam tu plak, ada tetamu datang. Tetamu tu ada anak 3 orang yang berumur 8thn, 5thn, dan 3thn. Main ngan budak lagi. Memang bes. Sempat amik gamba dan bergambar. Yang paling kecik plak asik nak ngan aku jer. Hehehehe..





Ni la dia. Br pas mandi tu. Mak dia bedakkan dia tak abes lg dia dh lari. hehe. Budak ni memula malu2 sgt. Berckp pun tak kua suara, cuma tunjuk2 je apa yg dia nak. Pastu dh lama2 siap gelak2 dengan riang n kacau adik aku yg paling kecik tu lagi. Itulah kanak2. Hepi sungguh!


Tu saja. Mau tdo. Selamat malam~ (tdo ngan hepi)

13-hour journey

Today I am not working, took an emergency leave. Departed from Terengganu at 3pm yesterday and reached Bangi at 4am. Woaa~ so tired because it was a long journey, so tired waiting so long to reach Bangi, so tired seeing so many cars on the road.. Yet have to be grateful because nothing bad happened along the way. Alhamdulillah..

Friday, February 08, 2008

I'm in heaven~

Baiti Jannati. Rumahku, syurgaku. I'm at home, heaven~ Departed from Bandar Baru Bangi around 9pm Wed night, went to Sri Kembangan to have dinner with my uncle (a 23-year-old uncle -- yes, we are at the same age!) at McD, and fetched Razzaq and his friend. 10:30pm we headed to our hometown, Besut!

We reached Besut at 6:30am, 8 hours of journey! Phew~ so tired, although I am not driving but I stayed awake so that my uncle (driver) did not get sleepy or bored. But Alhamdulillah, we reached home safely.

Thursday, February 07, 2008

Marche

Last Monday nite, February 4th, me and my colleagues had dinner at Marche which is located at The Curve. We departed from our office around 6pm. The dinner was treated by our team leader, Myo. He wanted to celebrate him getting Pat On The Back Award in our project. Congrats, Myo! You really deserve it. At the dinner, Myo brought his wife, and Leo (system analyst) brought his wife and his lovely 2-year-old son.

I was so happy that night because firstly, I got to know my team members better. During the dinner, we chatted and laughed a lot. Secondly, I had chance to play with Leo's only son, Nil. He is so cute with his hazel eyes which he got from his mother, Sonia. He is so adorable, he continued my line when I sang "Ba Ba Black sheep, have you any wool?", he said "Yes, sir. Yes, sir." We all laughed when we heard him sang because according to her parents, that was the first time they heard him saying that. He also kissed me 3 times at my cheek! Michelle said I am already Leo's daughter-in-law because 3 kisses means I LOVE YOU! ;) And of course, I am so happy that I don't have to pay for the dinner, hehe. I ate a lot that night until I felt like there were no more room left in my stomach! :P

I reached home around 11:30pm. Thanks everyone, you made my day. Thanks Myo for the treat. Terima kasih daun keladi, lain kali boleh belanja lagi! :D

Saturday, February 02, 2008

Company Dinner

Last night was the first company dinner in my life. It was held at Renaissance Hotel in KL. Although our performance was quite tunggang terbalik but it was fun. I can see that everyone else is having fun too. Other unit's performance was interesting, there were breakdance, boria, hindustan dances, singing, acting. I salute them for the creativity and how sporting they are on stage.

Some people said my clothes are cute. And for the dinner, I applied some simple make up on my face, my friends said it was cute too, hehe. I did it on my own. I never applied make up before and I guess that was a good start! :D

I bought an arm rest for gift-exchange. I am not sure who got my present but I got a red+yellow coloured vase from an Indian. He put a card together with the present that's why I know who is the mistery man :P

I reached home nearly 2 am last night, so tired, and slept soundly after that :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails