Thursday, December 25, 2008

Wish List..

Kali ni nak cerita tentang my wishlist. Kenapa tiba-tiba ku buat wishlist? Ha, itu yang kita tak tau tu. Haha. Sudah gila Los dan Faun. Sila tengok ye sape-sape yang tak tengok lagi tu. Rasanya dah takde kat wayang kot. Mungkin boleh download or beli DVD? Sangatla kelakar!


Bukan AKAN DATANG lagi ye. Memang sudah ade di pawagam dah :)



OK OK, back to the question. Kenapa tiba-tiba buat wishlist? Sebab last Friday kami se-department ada makan-makan bulanan. Memandangkan makan-makan kali ni dekat dengan Christmas, jadi aktiviti yang dinamakan Secret Santa diadakan. Setiap orang kena pick one name randomly (mcm cabutan bertuah tu - kita tgk siapa yg kena!) and kena belikan hadiah untuk orang tu. So setiap orang akan ada Secret Santa tersendiri. But before buying anything for that person, kena lah tgk wishlist mereka dahulu. Dan sememangnya kene letak wish list yang logik ye. Takkan dapat punye sebijik Ferrari (contoh).

Susah jugak ku nak membeli hadiah utk org yg ku kene belikan hadiah tu sebab dia tak letak wish list. Terpaksa la suruh orang tanye2 kan. Disebabkan dia ckp nak barang2 kete so aku belikan la perfume kete. Heh :P

Apekah wish list aku? Memula malas nak buat wishlist sbb mcm xde pun kot lagipun nak kene minimum RM20 n limit taktau. Kang buat wishlist mahal pulak. Jadi aku tulis la kat Santa aku nak:

1. Clutch with string (or)
2. Cardigan (or)
3. Hershey's Kisses

Jadi, apa yang aku dpt dari my Secret Santa? Dapat barang dari Famous Amos. Sebiji mug yang tinggi lebih kurang sejengkal berwarna merah n ade corak bulat2 comel dan dlm tu ade Hershey's. Tapi bahagian atas je Hershey's tu (dinampak oleh org) sebab bawah tu (x nampak oleh org) diisi gula-gula kenyal perisa oren jenama Lot 10. Haha. Tapi x mengapa, agaknya my Secret Santa pun tak tau yg coklat Hershey's tu hanya mengambil bahagian sedikit saja dalam mug tersebut sbb bukan dia pun yang pack-kan, kan? Btw, thanks my Secret Santa! (dah tahu sapa, haha). Saya suka mug comel tu :) (sori gamba2 x dapat diupload kerana internet kat rmh ku mahupun opis tak mahu upload gamba jadi sila bayangkan saja perkara2 di atas).

Itu saja cerita saya yang bekerja pada hari Krismas ini. Sekian, terima kasih. Dan Merry Christmas kepada semua yang menyambut Krismas :) dan yang tak sambut, selamat bercuti bergolek2 di rumah.

6 comments:

  1. ok tu ada coklat dalam mug, walaupun kat bahagian atas sj.. hee

    ReplyDelete
  2. dier dpt hadiah best. nyeng nyeng nyeng

    ReplyDelete
  3. agHoo: sebab mu bukan BI :P

    wani ezryl: hehe, bersyukur atas apa yg ada

    gajahchan: nak hadiah apakah encik gajah?

    fio: dier lagi bes! :P

    ReplyDelete
  4. siapa secret santa tu ea? tak dapat kenal pasti la..huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails