Saturday, November 22, 2008

30 months

Hai semua :) Hari ini saya mahu mengenang kisah bersama Encik Gajah. Kita mulakan dengan tahun 2006. Sebab masa tu kami mula rapat as bestfriend :) *sila pasang lagu Lucky by Jason Mraz ft. Colbie Caillat sekarang sambil tengok gambar kami* :P


Tahun 2006, Bukit Tinggi


Note: Masa ni kami jalan-jalan kat Bukit Tinggi dengan 2 lagi kawan yang lain. Waktu ni tengah prektikel sama2 kat Freescale Semiconductor.




Tahun 2006, date before kapel, Tasik belakang SJMC :P


Note: Masa ni kami first time keluar berdua-duaan :D Kami jalan-jalan kat situ. Dan yang kelakarnya, Encik Gajah bawak makanan iaitu scramble egg + roti, dan aku pula bawak air hot choc je. Ini kes tak reti masak la nih. Hahaha. Yup scramble egg pon x reti nak buat ok! Hahahaha. Tapi sekarang sudah tahu lah. Masak bende lain pun boleh jugak skarang :P And yup, gambar ni pun masa kami sedang prektikel.




Tahun 2006, our first date, dalam train menuju ke KL Tower :)



Tahun 2006, first date, Taman Tasik Perdana



Tahun 2006, our first date jugak, KL Bird Park


Note: Ketiga-tiga gambar ni adalah sewaktu first date kami. Hari first pegi KL Tower, hari esoknya pulak pergi KL Bird Park, then ke Taman Tasik Perdana. Waktu ni kami dah nak abis prektikel. Bulatkan muka ku masa prektikel? Mukaku memang bulat. Atau dengan kata lain, ambik gamba salah angle :P




Tahun 2006, di awal per-couple-an ;)


Note: Waktu ni kami baru je abis prektikel. Dah balik UTP balik utk sambung lg 1 thn belajar. Gambar ni masa kami kat Ulu Chepor. Pergi ke sana dengan kawan-kawan satu batch. Masa ni kawan2 pun baru tau kami sudah berpasangan :P Yang paling ingat ialah masa amik gamba first kami bersama kat depan kawan2 haritu, semua mata kat kami. Maluuuu~ :P




Ogos 2007, kami dengan rasminya graduate dari Universiti Teknologi Petronas :)


Note: Setelah 4 tahun setengah belajar di UTP, kami pun abes belajar pada Jun 2007. Dan kami pun grad same2 pada Ogos 2007 :)




18 Ogos 2008, Majlis Pertunangan kami :)


Note: Setelah 2 tahun berpacaran, kami telah mengikat ikatan pertunangan pada Ogos 2008. Alhamdulillah :)




The two of us, November 2008


Note: Ini gambar latest kami, semoga panjang jodoh kami, insyaAllah :)

Nota Akhir: Perasan tak muka Encik Gajah stat gamba tahun 2008 sudah kembang sikit berbanding gamba2 sebelum? Hehehehe..Berat dia naik 7kg sejak keje dan semakin naik lagi sekarang :P

14 comments:

  1. x ah makin hensem lah XD haha comelnya~ jealousnya huu

    ReplyDelete
  2. sempat lg tuh ckp pasal muka org nih.
    azam thn baru nanti..mau turun berat badan sbyk 10 kilo dari skrg, 67 kilo.

    semoga azam ini tercapai..amin

    ReplyDelete
  3. terdpt keganjilan di gmbr grad tu.. Gmbr len suma sama level..tetiba kt gmbr grad tu ada perubahan ketinggian..knapa ek? haha

    ReplyDelete
  4. [Eclipse]:
    hensem? LOL

    gajahchan: hehehe. mcm tak biasa kene kutuk :P wah..kalo kurus sgt muka jadi cengkung cam dulu. nenek ckp muka dikau seswai mcm skang. mcmana tuh? mungkin leh improve part perot je :P

    amanda eltiqaz:
    hehehe. nad duduk atas kerusi la..encik gajah berdiri :P

    ReplyDelete
  5. wah,sweetnya kisah itu.hehehe..

    pasni bleh la buat novel kisah percintaan pulak *LOL*

    p/s: Best la lagu Lucky tu :)

    ReplyDelete
  6. ohaha bdk2 lelaki mmg semakin menyihat :P xkisahlah asalkan diorg cukup makan.. lolx. camnekah boleh dpt nama 'encik gajah' tu? :]

    ReplyDelete
  7. nadia-ady:
    sweet eh? ahaks. thanks~

    novel? nggak reti la. ade la perchobaan nak tulis dulu2 tapi nnt sure separuh jalan saje :P
    tapi kalo ye pon, kene la BERJAYA menjadi suami isteri dan beranak2 dulu kot :P

    p/s: me love that song so much too!

    wani-ezryl
    LOL. sangat betul. setelah dia kerja kat Kerteh, sll dapat makan free, mcmana lah tak membesar dengan laju. hehehe.

    pasal nama 'encik gajah' tu kene tanya tuan punya badan dulu boleh cite kat sini tak kisah asal mcmana leh dipanggil 'encik gajah' :P kang ada yang tak pasal2 kene pukul kang :P

    ReplyDelete
  8. owh sweet..moge berkekalan yer nad.. ;-)

    ReplyDelete
  9. eh, 1st date tu dr KL Tower sempat balik umah tukar baju dulu ek? :P

    ReplyDelete
  10. qica:
    insyaAllah, thanks :)

    emi:
    ni kes tak baca ayat betul2 la ni. ada 2 hari yang berlainan tuh!

    ReplyDelete
  11. Kalo lain ari tu bukan first date la tu.. Second day tu dah second date!! :P

    ReplyDelete
  12. emi:
    dalam otak masih store bende tu as first date gak :P

    ReplyDelete
  13. sweet la babe! kawen la cepat cepat cepatttt!!! hahahah im happy for u :)

    ReplyDelete
  14. cant wait to eat your free nasi minyak. :-p (nak tunggu my turn lmbt lg)


    happy happy for you. ;-)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails