Friday, August 15, 2008

3 hari lagi?

2 minggu lepas sampai harini memang busy.

Busy kat tempat kerja which was so unexpected :P Semua bende ni bermula apabila salah sorg org yg agak besar dlm our unit came all the way from India to our Satyam Malaysia. Yup, sesungguhnya dia datang untuk membizikan orang2 yang idle dan on bench di sini. For your info, in India memang ada banyak IT company n mempunyai pekerja2 yang diletakkan on bench atau lebih senang dikatakan sebagai xde project (menuggu project datang) adalah perkara biasa bagi mereka. Sebab itulah selama ini aku x busy pon :P

Berbalik semula kepada org besar yang mai dr India tuh, dia duk kat cni selama seminggu, wat banyak2 miting ngn kitorg, leh kata tiap2 ari gak la. N kami juga kene attend trainings yang ada kat E-Learning satyam ni. Siap kasi jadual dh, hari2 nak kene wat training apa selama sebulan and ahead. Pastu, kami jugak kene conduct web seminars yang memang dh disediakan tajuk2nya utk kami. Yang ni pulak team-based. My group's topic will be 'Basic Malay Language'. Hehehe. Aku agak bersyukur sebab tajuk yang diberikan utk my group agak senang berbanding dengan group lain yang mana lebih technical. Diorang kene buat pasal SAS, BODi, OWB, internal projects done, etc. Setakat ni kami masih dlm proses preparation. Tadi sempat wat video clip belakon2 sket utk masukkan kat dlm web seminar tu. Seronok juge :D Tapi kami masih blum dimaklumkan bilakah kami akan conduct bende tuh. Minggu ni pulak datang pulak sorang lg another org besar dr India seb baik dia ni wat sekali je meeting ngn kitorg :D

Ku juga busy dengan persiapan pertunangan yang tinggal lagi 3 hari. Sebenarnye takdelah sebizi mana pun sebab Ummi n Abah di kampung la yang bz sebenarnye utk majlis pertunangan anak pertama mereka ni ha. Aku bz mintak update dr Ummi terutamanya. Sll call tanye persiapan. Aku xdpt la nak nolong, nolong kasi duit jer la :D Time kasih banyak2 Ummi ngn Abah sebab bersusah payah untukku~ Tapi persiapan ni xdela se smooth mana. Ada gak la prob situ sini tp xbesar pun. Ok je la. And malam ni me n my uncle are supposed to depart for our hometown but then ada masalah sket dengan kete dia jadi tengahari esok inysaAllah akan bertolak ke Besut. Doakan semoga selamat perjalanan kami yer.

Ahad last week was my 23rd birthday. Selama hidup ni, inilah birthday paling hambar. Gajah xde kat cni, and aku xbalik kampung utk celebrate ngn family sbb esok dh nk balik kmpg kan. Masa jumaat 8hb tu, dh planning dh beli tiket bas ke Kerteh sbb nak g sambut bday ngn Gajah kat sana tp since Mak Gajah memerlukan aku weekend tu, aku terpaksa la mengutamakan bakal keluargaku, lagipun plan nak g Kerteh tu agak tak di plan betul2 jadi xpelah, cancel je. So ari sabtu tu g Rawang ngan Mak Gajah g lawat adik Gajah kat asrama. Ahad tu on my birthday, kuar ngn Mak Gajah lagi g Alamanda jalan2 beli barang sket n cuci mata. Mak Gajah tatau aritu bday ku. Aku pn malas nak bitau since masa bday dia xbeli2 lg adiah utk dia :P So my birthday was spent with my mother-in-law-to-be. It was not as bad as I thought it would be :)

The next day (Isnin), I bought a cake and celebrated my birthday with my colleagues. Ade sorg lg budak Satyam yang sama birthday ngn aku, iaitu Cik Kiah. Jadi kami sambut bersama2.


Sume ckp kek tu bes, Alhamdulillah :D Kek tu beli kat Secret Recipe Cyberjaya yang bernama Strawberry Chocolate. Rasa dia manis (choc) and masam (strawberry). Yummy!


I got a birthday present from CT yang berupa seekor teddy bear kaler pink di seluruh badannya dan kebesarannya lebih kurang sedap dipeluk olehku. Haha. Thanks ct! Tu adelah satu2 nye hadiah bday tahun nih. Haha.


Last 2 weeks gak ku xde sambungan ke internet. Wiu~ Maxis Broadband yang kukongsi pakai n bayar selama ni sudah tidak dikongsi lagi dengan kakak serumahku. Skang dia pakai n bayar sendiri. Kadang2 if lucky leh la tmpg pakai tenet. Kepada Cik Kmar, ku mintak ampun banyak2 sebab masih x punya masa utk edit layout blog mu itu. Mungkin after tunang ni leh kot, InsyaAllah :D Kene beli wireless adapter dulu kot utk pc ku itu. (Skang online kat laptop yg mempunyai wireless adapter, tp laptop ni bakal diberikan kepada adikku yang menunggu di kampung esok).

Ari Jumaat 1 Ogos lepas pegi KL Butterfly Park ngan Encik Gajah. Dia nak test kamera baru. Haha~ Sonok dpt main ngn kamera barunya itu walaupun rama2 dan kupu2 di situ x sebanyak kat Cameron Highlands tapi ok la, dekat jer nak g pon~ Cite pasal ni mgkn akan diceritakan di lain waktu :D

Sekian saja laporan utk kali ini.

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails