Friday, March 21, 2008

Ponteng?

Today I worked for half a day. At approx. 11am, me and Maria planned to go watch a movie in Sunway Pyramid. Dejah can't join us since she got a lot of work to do. Plus, she has to attend a wedding tonight. At 12 noon Maria and I left office for her house in Seri Kembangan. I parked my car there and we went to Sunway Pyramid using her car.

Sampai di Sunway Pyramid, kami ke TGV untuk membeli tiket wayang Horton Hears A Who tayangan 3:20 petang. Ke Pizza Hut pula untuk mengisi perut. Sudah kenyang, kami berjalan-jalan sementara menunggu waktu tayangan. Berhenti di sebuah kedai cenderamata atau boleh juga dipanggil kedai comel bagiku kerana ia menjual barangan yang comel-comel. Aku membeli berlian dan rantai kunci voodoo yang agak menarik untuk dihadiahkan kepada adikku.

At 3pm, we went to the arcade which is located just in front of TGV. We watched people dance to the dance game. Its fun. Even its only for 10 minutes. Its just to buy our time before the movie starts. Then we went inside TGV and watched Horton. The movie was fun but it can't make me laugh until my tears drop. But still, I learnt something from the movie:

  1. Sekaya mana pun kita, sebesar mana pun pangkat kita, sepandai man pun kita, ada lagi yang lebih kaya dari kita, lebih tinggi martabatnya dari kita, dan lebih bijaksana dari kita. Dialah Allah s.w.t.

  2. Kita bukanlah satu-satunya makhluk yang diciptakan di dunia ini. Tak kiralah ianya besar ataupun kecil, ataupun sangat kecil dan tidak nampak dek mata kasar. Jadi hargailah mereka seperti kita menghargai manusia-manusia lain. Kerana mereka juga hamba Allah. Mereka juga beribadah kepadaNya. Jangan menzalimi mereka.

  3. Nyawa kita boleh diambil bila-bila masa saja, begitu juga dengan dunia ini, ia tidak selamanya ada. Setiap permulaan mesti ada akhirnya.

After the movie, we headed to J.CO Doughnut and bought 2 donuts for me and 4 for Maria. It was delicious! Nyum2! As expected of J.CO that was always mentioned by Myo the J.CO donuts addict. Haha. Ok, he's my respectable team leader.

Kami bertolak balik pada jam 5 petang dan hari hujan. Aku tiba di rumahku pada jam 6:30 petang dengan gembira.

Thanks Maria, you made my day. And to Dejah, next time kite kuar sama-sama tau! Tak sabar! Ajak Emi and CT sekali. Yeay!


2 J.CO donuts, diamonds, a key-chain, and Horton Hears A Who movie tickets

8 comments:

  1. sapa la ajar budak2 ni g ponteng nih..nak kena denda nih..haha~

    igt lg time skolah asrama dulu, slalu jer ponteng klas kalo klas tuh x bes..tp ponteng pun utk tido jer..xder la smpi g tgk wayang.

    apa2 pun, janji puas hati kalo ponteng tuh..kasi bermakna skit ponteng tuh..haha~

    lg satu, kat mana nak dpt donut tuh ek? kat kerteh xder kah?

    ReplyDelete
  2. sweetdrugADDICT22 March 2008 at 09:19

    kerteh mane ade jco. kodi giler. wakaka.

    ReplyDelete
  3. sweetdrugADDICT22 March 2008 at 09:22

    tak tahan la tgk gambar jco tu. aku nyer dah abes. huhu.

    ReplyDelete
  4. maria memang kaki ponteng.beliau salu mempengaruhi aku yg skema ini untuk ponteng!!bil time untie shamala punye klas,sibuk nak gi mines la ponteng tgk wayang..haih bawak2 la betobat cik maria..(tapi die yg sentiasa skor tinggi haih..heran..)

    ReplyDelete
  5. waah...voodoo tu nmpk menarik~~ klau pkai bnda2 tu leh jd princess tak? hehe

    ReplyDelete
  6. ntah cik maria ni. bawak2 la bertobat.

    cik maria ni mesti cun kan, sebab dia suka ponteng.

    lalala~~

    ReplyDelete
  7. aku tak paham apekah kaitan ponteng dan cun?

    ReplyDelete
  8. kaitan ponteng dan cun bagi maria:
    beliau akan rasa cun bile ponteng sebab apebile beliau dah tahu di akan ponteng beliau akan bemekap luar biase pada hari tersebut dan berkata dalam hatinya.."akulah wanita ponteng yg cun hari ini.."

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails