Sunday, March 16, 2008

Hari minggu..

Yeay~ cantik tak gambar ni? Inilah puzzle yang
telah disiapkan semalam~ Sbenanye puzzle ni akak housemate yang punya, tapi aku join wat jugak. Sblm ni penah wat puzzle tapi gamba katun2 so senang la sket berbanding yang ni..susah gak la tapi seronok!! Rasa cam dh addicted plak..hehe..


Smalam seharian santai kat umah.. 3 jam kot kemas 1 umah. Dari bilik, ruang tamu, dapur, bilik air, tandas, sinki..sume aku sental. Heheh.. Puas ati aku :D Kurus sket rasa (tu yang paling penting :P)


Bangun pagi ni terasa gatal2 di pipi kedua2 belah dan ada bintik2. Gatal sgt. Isk2. Aku tatau la sama ada ia gara2 sarung bantal yang baru ditukar smlm sbb kawasan yang gatal kat pipi tu merangkumi kawasan yang terkena bantal je jika aku tido mengiring..mmm....Satu lagi kemungkinan ialah sbb aku makan Healing Gamogen tu. Sbb smlm aku makan udang, mungkin dia bertindak balas kot walaupun sblm ni tak penah lak terasa sangat cepat tindakbalas kalaupun ia bertindakbalas. Walaupun aku ada resdung, badanku tidak mengeluarkan jerawat di muka sgt. Sebijik 2 tu biasa la, tapi bukan banyak2 gatal or gatal2 kat bahagian badan yang leh digaru spt kaki (ada sesetengah org mcm tu). Aku nyer resdung ni bersin2 n gatal idung, mata, n telinga. Tak kuar jerawat. Pelik gak bila jadi mcm ni. Tapi lepas letak gel gamat kat tempat gatal tu, alhamdulillah dh surut bijik2 tu n rasa gatal tu walaupun ade lg sket2. Alhamdulillah~ Phew~ aku takmo la gi keje muka gatal2 n merah2 lak tu kan..huhu~


.Nad.out.

5 comments:

  1. hehe, rajin tol ek kemas rumah..leh la nanti kemas rumah di kerteh ekk..sian rumah sini, sume budak2 laki jer yg duduk..jadi paham2 jer la ek mcm mana keadaan nyer

    nak cite gak kat sini, smlm penat gak walaupun x kemas rumah..sbb dpt cat pintu bilik yg dulu nya x ceria menjadi ceria..ini gara2, terpikat dgn rumah staff opismate yg ala2 mcm casa impian..masa blk ke rumah tuh, duk borak2 ngan staff lg satu pasal bes nyer ada rumah sendiri nih..leh hias mcm2

    blk rumah pun rasa sronok jer sbb tgk pintu bilik yg lawa..haha~ next step ialah cat satu bilik laks..cat sume dah ada, cuma masa jer nak mengecat nyer..estimate mau 5/6 jam satu bilik nih..hehe~

    x sbr nak tunggu saat bilik ku yg lawa nanti, pasnih x kuar bilik la ek..haha~

    ReplyDelete
  2. hahah. penah cat pintu bilik ngan syelek dark brown yang da hampir keras(nak ksik lebih klasik n natural)tapi yang klaka sebelah muka pintu jer sebab sgtla letih bemain dgn cat yg cam liat..lenguh lengan..hiuw..
    so sbela lagik cat jer ngan cat biase..(cat dinding plk tuh)..tapa fokus kat sbelah yg cantik dala =P

    ReplyDelete
  3. haha..kay, that reminds me of something. sy penah tulis urup K kat dinding bilik awk guna artliner kan? hahahahaha! i wonder what happened after that :P

    ReplyDelete
  4. Wah..dy minat aa lukisan tu..tak mcm puzzle..cantik! Nk beli leh? =P

    ReplyDelete
  5. hihi tak bleh beli la dy tu akak osmet kite punye la :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails