Wednesday, February 20, 2008

Perut

Semalam tak pergi keje, again..Bukan malas atau apa, tapi memang sangat tak larat..Sakit perut bulanan + cirit birit..tido malam pun tak nyenyak sbb asyik duk ulang alik gi tandas jer. Sampai pagi tu rasa lembik jer. Dlm kul 9 pagi tu anta SMS kat team leader ckp takleh dtg sbb tak sehat. Pastu tido balik n dlm kul 11 lebih br terjaga. Mandi and bersiap ke klinik. Masuk2 je jumpa doktor, terus tegur muka aku pucat. Memang ler doc, sakit...Doc tu memahami giler. Aku sebut jer apa masalah trus dia tahu apa punca. Kalo tak, takdela pulak dia duk kat tempat doktor tu kan? hehehe..

Balik makan ubat n rest. Tgk cite Nodame Cantabile sampai petang. Malam layan Sindarela. Alhamdulillah dh agak berkurangan time tu. Dalam hati ckp "Yosh! Esok xmo ponteng keje lagi!". Arini g keje dengan riang. Tapi dlm kul 4 tadi dh start balik sakit perut. Tapi ni macam gastrik jer. A'ah, memang gastrik. Aduh..perutku memang bermasalah. Makan ubat yang doc kasi semalam. Sebab ada ubat angin and gastrik skali dia kasi. Balik keje cepat2 setelah jam menunjukkan hampir kul 6. Sampai umah jer trus baring kat katil. Bila nak maghrib tu bangun, adui, tak larat. Mandi la dulu. Pas mandi rasa cam ok sket. Housemate masak tomyam malam ni. Aduh, tak kene ngan keadaan aku la plak. Tapi aku makan jugak, lauk jer, bukan kuah tomyam. Isk2. Kalo dh saket tak leh nak memilih makan..

Skang aku masih sakit tapi mcm ok la jugak, siap leh post kat blog lagi. Ehehe, tapi kalo dibiarkan ni bleh melarat gak ni..Harap2 tak,jap lagi aku makan ubat. Yosh!

Mmm..esok kat ofis ade fashion show. Bukanla yang jalan kat runway tu tapi mcm nak memilih pakaian sape yg lawa kot. Dia nyer theme ialah Trendy and Enchanting. Sape menang nanti akan dipakaikan crown masa Satyam Family Day this Sunday kat Sunway Lagoon. Hmm..nak pakai apa? Trendy and Enchanting? Xde aku baju2 cenggitu. Pakai biasa2 je kot..baju kurung jela..haha..takpun jeans n t-shirt jer. Aku nak jadi pemerhati jer esok. Sure ade yang pakai pelik2 sok. Hahah..Mari menjamu mata~

Yeah..arini Encik Gajah kat KL. Ada training harini and esok. Yeay! Dah sebulan tak ketemuan, kangen sama dia!

1 comment:

  1. adakala nya perut kita sihat sehingga boleh makan mcm2...

    dan kadangkala perut kita nih rasa senak bila dier jatuh sakit..

    dan kadangkala perut kita ini sakit sgt2 bila ada yg x kena dgn badan kita

    dan yg pasti, perut kita ini jugalah yg menampung makanan kita.

    jadi..jagalah perut anda selagi perut masih bernyawa~

    hahaha~

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails